De 15 beste mindset boeken

Ben je op zoek naar de beste mindset boeken? Dan zit je hier goed! Wij hebben hier een top 10 van beste mindset boeken gemaakt en geven ook nog tips over 5 extra mindset boeken die je echt moet lezen. Er staan zowel mindset boeken voor mannen als vrouwen tussen. Je komt onder andere positieve, growth en money mindset boeken tegen en zelfs voor kinderen. Ongetwijfeld staan er geschikte boeken voor jou bij die je mindset de goede richting induwen. Wil je toch nog verder kijken? Tot geven we aan waar nog meer boeken over mindset eenvoudig zijn te bestellen. Lees lekker verder!

Boeken over mindset helpen je echt vooruit

Je mindset bepaalt hoe jij leeft. Mindset is namelijk de manier waarop jij over jezelf denkt. Dan gaat het vooral over je eigen intelligentie en kwaliteiten.

Verschil tussen fixed en growth mindset

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een fixed en een growth mindset. Mensen met een fixed mindset denken vaak negatief. De intelligentie en kwaliteiten die ze hebben, daar moet ze het mee doen. Ze zien weinig tot geen ruimte voor ontwikkeling.

Een growth mindset is een ander verhaal. Mensen met een growth mindset denken in mogelijkheden. Ze gaan het avontuur aan, zijn leergierig en geloven erin dat ze zichzelf kunnen doorontwikkelen.

Je wordt geboren met een growth mindset. Als kind ben je erg leergierig en wil je alles van de wereld ontdekken. Het is jammer dat veel volwassenen een fixed mindset krijgen, onder andere door tegenslagen en kritiek.

Boeken over mindset openen je ogen

Veel mensen hebben geen eens door dat ze vastzitten in een fixed mindset. Boeken over mindset openen je ogen en kunnen je een positieve growth mindset geven.

De boeken zijn vaak geschreven door experts en die weten dat iedereen zichzelf kan ontwikkelen. Het gaat er alleen om dat jij de juiste growth mindset hebt. De experts weten hoe ze de snaar moeten raken bij mensen.

Een positieve growth mindset maakt je leven zoveel beter en mooier. Je leeft echt weer om jezelf te ontwikkelen en mooie stappen in het leven te maken. Stilstand is achteruitgang.

Een goede money mindset maakt je leven ook een stuk makkelijker. Money mindset is de manier waarop je naar geld kijkt en ermee omgaat.

Doordat het zo belangrijk is, staat het beste money mindset boek hieronder bij de beste mindset boeken. Dit boek opent je ogen om een goede money mindset te krijgen.

Ladder uit hoofd

Top 10 beste mindset boeken

Hieronder staat een mooie top 10 van de beste mindset boeken, zowel voor mannen als voor vrouwen. Van alle boeken is er een Nederlandse versie en van een aantal ook een Engelse.

Via de linkjes en blauwe knoppen zijn de boeken eenvoudig op Bol.com te bestellen.

1. Master Your Mindset (Michael Pilarczyk)

Master Your Mindset van Michael Pilarczyk is een absoluut pareltje in deze top 10 van beste mindset boeken. De levenslessen uit dit boek ga je op school niet leren!

Uit eigen ervaring weet Michael Pilarczyk hoe je een goede mindset kan creëren om je mooiste leven te leven. Dit boek richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ook zakelijk succes.

Je leert je eigen mindset beter kennen en hoe je dit kan veranderen. Je komt erachter wat je nou echt wil in het leven en hoe je die dromen waarmaakt.

Volgens vele lezers hoort dit boek absoluut bij de beste positieve (growth) mindset boeken. Het boek heeft al vele levens in positieve zin veranderd.

Master Your Mindset (Michael Pilarczyk) boek

2. Mindgym – Sportschool voor je geest (Wouter de Jong)

Het boek Mindgym – Sportschool voor je geest laat zien dat een mentale gezondheid erg belangrijk is. Veel mensen zijn bezig met veel bewegen en gezond eten, terwijl aan de mentale gezondheid minder aandacht wordt besteed.

In 12 weken leert dit boek je om je mentale conditie te verbeteren. Onder andere praktische oefeningen, wetenschappelijke inzichten en mooie anekdotes helpen daarbij.

Zelfs mensen die niet zoveel met mindset hebben, zullen geïnspireerd raken. Na dit boek heb je meer focus, rust en energie. Dat leidt ook tot een beter leven op vele vlakken.

Een mooie aanvulling is het boek Mindgym – Work-outs. Zelfs veel mensen die in het begin sceptisch waren, hebben hun mindset verbeterd en daardoor ook hun leven door beide boeken.

Mindgym - Sportschool voor je geest (Wouter de Jong) boek

3. Rich Dad Poor Dad (Robert T. Kiyosaki)

Rich Dad Poor Dad is het beste money mindset boek ter wereld. Aan de titel zou je denken dat dit money mindset boek alleen voor mannen is, maar voor vrouwen is het net zo goed geschikt.

Je mindset wordt getraind om zo goed mogelijk met financiën om te gaan. Het grote geheim is eigenlijk dat rijke mensen het geld voor hun laten werken en arme mensen werken voor geld.

Wil jij ook het geld (meer) voor je laten werken? Dit boek geeft je de handvatten om dat te bewerkstelligen. Je gaat een gezondere financiële situatie voor jezelf creëren die nu en in de toekomst goed je is.

De Nederlandse vertaling van het boek is Rijke pa arme pa. Wereldwijd hebben miljoenen mensen al een betere money mindset door dit boek.

Rich Dad Poor Dad (Robert T. Kiyosaki) boek

4. Think and Grow Rich (Napoleon Hill)

Think and Grow Rich mag absoluut niet ontbreken in deze top 10 van beste mindset boeken. Alhoewel de oorspronkelijke versie in 1937 is gepubliceerd, zijn de wijsheden nog steeds actueel.

Er zijn bepaalde principes die veel rijke en succesvolle mensen met elkaar gemeen hebben. Deze principes worden in het boek behandeld. Om achter deze principes te komen, heeft Napoleon Hill meer dan 20 jaar onderzoek gedaan naar wat rijke en succesvolle mensen gemeen hebben.

Het is niet zo dat je snel rijk gaat worden met dit boek, maar je leert wel een mindset ontwikkelen om naar rijkdom toe te werken. Je hebt een goede mindset nodig om succesvol te worden.

Think and Grow Rich is uiteraard ook in het Engels beschikbaar. Miljoenen lezers wereldwijd zijn erg geïnspireerd geraakt en zijn begonnen om hun doelen te verwezenlijken.

Think and Grow Rich (Napoleon Hill) boek

5. Happy Life 365 (Kelly Weekers)

Happy Life 365 is één van de beste boeken die je een positieve mindset bezorgt. Geluk creëren ligt in je eigen handen en dit boek gaat je daarbij helpen.

Je denkwijze bepaalt namelijk hoe gelukkig je bent. Met simpele stappen laat Kelly Weekers zien hoe bepalend je denkwijze is voor het geluk dat je dagelijks ervaart.

Door onder andere praktische opdrachten, voorbeelden en simpele stappenplannen leer je om je eigen geluk te creëren. Ook leer je anders omgaan met negativiteit, stress en piekeren.

Happy Lifehacks 365 is het vervolg. Voor sommige lezers zijn het inkoppertjes, maar de meeste lezers hebben door dit boek over mindset een positievere mindset ontwikkeld.

Happy Life 365 (Kelly Weekers) boek

6. Nice girls don’t get the corner office (Lois P. Frankel)

Nice girls don’t get the corner office is één van de inspirerende mindset boeken voor vrouwen in deze top 10. Je krijgt de juiste mindset om alles uit je carrière te halen.

Heb je weleens het gevoel dat het niet helemaal lukt om je dromen en doelen waar te maken op je werk? De kans is groot dat dit komt door je eigen gedrag.

Dit boek beschrijft onder andere de meest gemaakte fouten van vrouwen op het werk en waarom jij je talenten niet volledig benut. Je krijgt adviezen om wel op de juiste manier voor het hoogst haalbare te gaan in je carrière.

Nice girls don’t get the corner office is ook de titel van de Engelse versie. Lezers geven zelfs aan dat elke vrouw die carrière wil maken dit boek gelezen moet hebben!

Nice girls don't get the corner office (Lois P. Frankel) boek

7. The Subtle Art of Not Giving a F*ck (Mark Manson)

The Subtle Art of Not Giving a F*ck is een geweldig mindset boek voor zowel mannen als vrouwen. Eigenlijk voor degenen die niet zoveel met die “overdreven” positieve mindset boeken hebben, is dit boek erg goed.

Mark Manson geeft aan dat je moet stoppen met altijd maar positief zijn. Het is belangrijker om met je tekortkomingen en tegenslagen in het leven om te leren gaan.

Juist dat gaat je sterker maken. Het zal je een bevrijdend gevoel geven. Heel je leven alleen maar positief zijn is helaas voor geen enkel mens op deze planeet weggelegd.

De edele kunst van not giving a f*ck is de Nederlandse versie van het boek. Sommige lezers zien het als een oppervlakkig boek, maar de meeste lezers zien het boek echt als een meerwaarde en vinden het leuk om te lezen.

The Subtle Art of Not Giving a F*ck (Mark Manson) boek

8. Babe, you got this (Martje Haverkamp & Emilie Sobels)

Babe, you got this is een geweldig growth mindset boek voor vrouwen. Ben je ook weleens jaloers op jonge vrouwen die al hun successen delen op social media en wil je dat ook bereiken? Dan is dit boek geschikt voor jou!

Jonge vrouwen die een goedlopend eigen bedrijf hebben, een droompartner en een druk sociaal leven hebben dit niet uit het niets gekregen. Hier hebben ze hard voor moeten werken.

Meer dan 20 succesvolle en inspirerende vrouwelijke ondernemers zijn om advies gevraagd. Je komt erachter hoe ze zo succesvol zijn geworden en ze geven je advies om ook de top te kunnen bereiken.

Veel vrouwen met ambitie vinden het boek erg inspirerend. Ze krijgen meer motivatie om hun dromen na te gaan jagen.

Babe, you got this (Martje Haverkamp & Emilie Sobels) boek

9. Mindset (Carol S. Dweck)

Carol S. Dweck laat met het boek Mindset zien dat een positieve growth mindset van grote invloed is op vele facetten in het leven, voor zowel kinderen als volwassenen.

Met alleen vaardigheden en talenten kom je er niet. Een statische of groeimindset spelen ook een belangrijke rol om voor succes te zorgen.

We kunnen onze kinderen leren om de juiste mindset te ontwikkelen, zodat ze op school beter presteren. Ook helpt het om je eigen doelen te bereiken, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

In het Engels zijn er verschillende boeken van Carol S. Dweck met de titel Mindset. Onder andere voor leerkrachten, trainers en ouders is het een erg waardevol boek.

Mindset (Carol S. Dweck) boek

10. Superkrachten voor je hoofd (Wouter de Jong)

Superkrachten voor je hoofd is het tweede boek van Wouter de Jong in deze top 10. Het is wel een speciaal boek, want dit mindset boek is namelijk voor kinderen bedoeld.

In deze mindgym voor kids kunnen kinderen leren om de baas te worden in hun eigen hoofd. Dit leren de meeste kinderen namelijk niet, maar het is heel belangrijk.

Alleen of samen met ouders kunnen kinderen onder andere leren om hun sociale vaardigheden te verbeteren, beter om te gaan met moeilijke momenten en meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit is mogelijk met leuke oefeningen.

Zowel veel kinderen als volwassenen vinden het een echte aanrader en hebben er veel aan gehad. Kinderen creëren een gezonde mindset en ouders gaan hun kind(eren) beter begrijpen.

Superkrachten voor je hoofd (Wouter de Jong) boek

5 extra mindset boeken die je echt moet lezen

Je hebt al de top 10 van beste mindset boeken gezien. Hier krijg je nog 5 extra mindset boeken te zien die je echt moet lezen. Door op de boeken te klikken, kan je meer over de boeken lezen en ze eenvoudig op Bol.com bestellen.

11. Mindset (Jackie Reardon & Hans Dekkers)

Mindset (Jackie Reardon & Hans Dekkers) boek

12. Mindset (Brigitte Derks & Babs Bruyneel)

Mindset (Brigitte Derks & Babs Bruyneel) boek

13. Goaldigger mindset (Eve Tomaszewski)

Goaldigger mindset (Eve Tomaszewski) boek

14. Growth mindset pocketboek (Barry Hymer en Mike Gershon)

Growth mindset pocketboek (Barry Hymer en Mike Gershon) boek

15. Reset je mindset (Daan Jensen)

Reset je mindset (Daan Jensen) boek

Nog meer boeken over mindset + andere aanraders

Hierboven heb je de 15 beste mindset boeken gezien voor zowel mannen als vrouwen. Een top 10 van beste mindset boeken en nog 5 extra tips.

Onder andere positieve, growth en money mindset boeken ben je tegengekomen. Zelfs voor kinderen staan er goede boeken tussen.

Wil je toch nog meer boeken over mindset zien? Op Bol.com vind je er nog meer!

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Weet je nog zelf goede mindset boeken? Laat het dan hieronder in een reactie weten.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie