De 10 beste moederdag boeken

Het is een goed idee om een boek cadeau te geven voor moederdag. Vele moeders zullen daar ontzettend blij mee zijn. Hier staan de 10 beste moederdag boeken, zodat je niet meer verder hoeft te zoeken. Er staan verschillende leuke boeken voor moederdag in de onderstaande rij, zodat er voor elke moeder wel een goed boek tussen staat. Van een roman en een haakboek tot invulboekjes voor moederdag. Het laatste hoofdstuk vertelt je waar nog meer goede boeken voor moederdag staan om cadeau te geven. Lees lekker verder!

1. Daar waar de rivierkreeften zingen (Delia Owens)

Veel moeders houden wel van een spannend boek. Daarom is Daar waar de rivierkreeften zingen een mooi boek om voor moederdag cadeau te geven.

Kya Clark is helemaal afgesloten van de buitenwereld in haar eentje opgegroeid, namelijk in het moeras van Barkley Cove in North Carolina. De natuur is haar thuis en leerschool.

Ze komt twee jongemannen uit de stad tegen en ontdekt dat er meer is dan haar eigen leefwereld. Een van de jongens wordt dood gevonden en dan is Kya een verdachte.

Voor veel lezers is het één van de beste boeken die ze ooit gelezen hebben. Houd je moeder wel van een spannend verhaal? Dan zal ze dit boek geweldig vinden!

Daar waar de rivierkreeften zingen (Delia Owens) boek

2. Lekker & simpel – 200 hoofdgerechten (Jorrit van Daalen Buissant des Amorie & Sofie Chanou)

Lekker & simpel – 200 hoofdgerechten is een aanrader voor vrijwel alle moeders. Op de vraag “Wat eten we vanavond?” hoeft een moeder niet meer lang na te denken met dit boek.

In weinig tijd kan je aan de hand van dit boek lekkere recepten maken. Denk bijvoorbeeld aan een broodje hete kip, een pasta-oven-schotel met Boursin en een kip-pesto wraptaart.

Het wordt moeders door dit boek makkelijker gemaakt om te koken. De gerechten zijn lekker, simpel en niet duur. Dat maakt het een erg nuttig boek.

Lekker & simpel - 200 hoofdgerechten (Jorrit van Daalen Buissant des Amorie & Sofie Chanou) boek

3. Voor mama (Elma van Vliet)

Een invulboekje als cadeau voor moederdag maakt het persoonlijker. Voor mama is een prachtig invulboekje dat erg mooi is om voor moederdag cadeau te geven.

Via het boekje kan je laten blijken hoe onmisbaar je moeder voor je is. De mooie momenten die je samen hebt beleefd, kan je invullen. Er is ook ruimte om mooie foto’s te plaatsen.

Dit gaat verder dan alleen een leuk boek voor moederdag. Het is een boekje waar je altijd met je moeder in kan terugkijken. Het is een herinnering voor het leven. Je moeder zal er erg blij mee zijn!

Voor mama (Elma van Vliet) boek

4. Mijn verhaal (Michelle Obama)

Een dosis inspiratie opdoen kan nooit kwaad. Daarom staat Mijn verhaal van Michelle Obama ook in deze rij van de 10 beste moederdag boeken.

Van een klein meisje uit South Side (Chicago) tot topbedrijfsjurist en zelfs tot first lady. Hoe heeft ze zover kunnen komen? In het boek lees je haar levensverhaal.

Ook komen onder andere de beginjaren van haar huwelijk met Barack Obama ter sprake en haar leven in het Witte Huis. Je krijgt echt een inkijkje in haar leven.

Voor veel moeders is het echt een heel inspirerend boek. Ook het evenwicht vinden tussen werk en gezin is interessant om te lezen. Kortom, een echte aanrader!

Mijn verhaal (Michelle Obama) boek

5. Iedereen kan haken (Bobbi Eden)

Haken is een leuke hobby en iedere moeder zou het op kunnen pakken. Iedereen kan haken is het beste boek om met haken te beginnen. Voor veel moeders is dit een leuke (onontdekte) hobby.

Door de duidelijke haakpatronen in het boek kan iedereen zelf schattige amigurumi’s haken. Van lief walvisje tot een stoere eland, het is allemaal mogelijk. Het is ook leuk om als (kraam)cadeautje te geven, je eigen gemaakte amigurumi’s.

Veel moeders zouden willen dat ze deze hobby eerder ontdekt hadden. De instructies in het boek zijn zelfs duidelijk voor degenen die nog nooit hebben gehaakt. In “De 10 beste haakboeken voor beginners en gevorderden” kom je meer goede haakboeken tegen.

Iedereen kan haken (Bobbi Eden) boek

6. Nice girls don’t get the corner office (Lois P. Frankel)

Er zijn natuurlijk genoeg moeders die willen groeien in hun werk. Daarom is Nice girls don’t get the corner office ook een aanrader voor moederdag.

Sommige vrouwen halen niet alles uit hun carrière. Dit komt bijvoorbeeld omdat ze collega’s altijd om advies vragen voordat ze een beslissing nemen of ze willen door iedereen aardig gevonden worden.

Hierdoor kan het zelfs zijn dat je een promotie misloopt. Dit boek leert je om meer grip op je carrière te krijgen en te zorgen dat je er meer uithaalt.

Veel moeders merken dat ze al meer uit hun carrière halen door het boek. Voor moeders met ambities in hun carrière, is dit boek een goed cadeau voor moederdag.

Nice girls don't get the corner office (Lois P. Frankel) boek

7. De wijn-spijs bijbel (Victoria Moore)

Houd je moeder wel van een wijntje? Dan is De wijn-spijs bijbel een leuk boek voor moederdag! Eten en wijn combineren is een feestje voor de echte wijnliefhebbers.

Met het boek vind je de perfecte wijn bij je gerecht en andersom. Je komt erachter welke combinaties goed werken en waarom dat zo is.

Welke wijn drink je bijvoorbeeld bij pure chocolade? En waarom kan je beter witte wijn bij een kaasplank nemen dan rode? Je komt er allemaal achter.

Je moeder zal je erg dankbaar zijn als je dit boek cadeau geeft. Het is erg informatief en leuk om uit te proberen. In “De beste boeken over wijn (Wijnboeken)” staan meer goede boeken over wijn.

De wijn-spijs bijbel

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 1 januari 2024 - 19:56

8. Trots en vooroordeel (Jane Austen)

Trots en vooroordeel is misschien niet een boek dat je zou verwachten bij de beste moederdag boeken. Toch willen we jouw moeder deze romantische klassieker niet onthouden.

Het verhaal gaat over vijf ongetrouwde zussen uit de Engelse middenklasse, in de periode rond de eeuwwisseling van de 18e naar de 19e eeuw. Hun moeder wil graag dat ze met welgestelde mannen gaan trouwen.

Dan komen Charles Bingley en Mr. Darcy vlakbij de zussen wonen. Dit zijn welgestelde mannen. Mr. Darcy heeft een oogje op één van de zussen, Elizabeth. Gaat dit tot een huwelijk leiden?

Dit is zo’n klassieker die tijdloos is en altijd goed zal blijven. Ook staan er nog eens mooie levenslessen in. Vele moeders zullen er erg blij mee zijn!

Trots en vooroordeel (Jane Austen) boek

9. Tot aan de zon en terug (Jill Mansell)

Een feelgoodroman is nooit verkeerd. Tot aan de zon en terug is zo’n feelgoodroman waar veel moeders gelukkig van worden. Jill Mansell wordt ook wel gezien als de “Feelgood-queen”.

Na 13 jaar komt Didi weer oog in oog te staan met haar eerste liefde, Shay Mason. De vlinders in haar buik zijn gelijk weer terug. Maar Shay was toen opeens verdwenen en Didi is nu gelukkig. Binnenkort gaat ze zelfs trouwen.

Het schandaal dat gepaard ging met zijn vertrek, komt weer bovendrijven. Geheimen die lang verborgen zijn gebleven, komen aan het licht. Van wie is dat de bedoeling?

Het boek leest lekker weg en is heerlijk om even te relaxen. Eigenlijk stelt Jill Mansell nooit teleur. Vele moeders zijn al blij gemaakt met het boek.

Tot aan de zon en terug (Jill Mansell) boek

10. Waarom ik van je hou mama (Alexandra Reinwarth)

Waarom ik van je hou mama is nog een invulboekje dat ideaal is om cadeau te geven voor moederdag, in deze rij van de 10 beste moederdag boeken. Een persoonlijker cadeau kan je niet geven.

Met vragen en opdrachten word je op weg geholpen om de liefde voor je moeder te beschrijven. Schrijf bijvoorbeeld op welke eigenschap je van je moeder had willen hebben en welke vakantie je geweldig vond met haar.

Het is een ontzettend mooi boekje om cadeau te geven voor moederdag. Moeders vinden het prachtig om zo’n persoonlijk cadeau te krijgen.

Waarom ik van je hou mama (Alexandra Reinwarth) boek

Meer goede boeken voor moederdag om cadeau te geven + andere aanraders

Hierboven heb je de 10 beste moederdag boeken gezien. De boeken zijn erg leuk om cadeau te geven voor moederdag. Er staat voor iedere moeder wel een goed boek tussen, omdat er veel verschillende boeken tussen staan.

Je hebt zelfs invulboekjes voor moederdag gezien, die het echt persoonlijk maken. Hier zal iedere moeder heel blij mee zijn.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer goede boeken voor moederdag om cadeau te geven? Op Bol.com zijn er nog meer te vinden.

Wellicht is het artikel “Top 10 beste boeken voor vrouwen” ook interessant voor je.

Heeft je moeder een bad? Dan staan de beste tips voor het lezen in bad ook op Goede Boekentips.

Weet je zelf nog goede moederdag boeken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie