De 10 beste naaiboeken voor beginners en gevorderden

De 10 beste naaiboeken voor beginners en gevorderden staan hier mooi voor jou op een rijtje. Je hoeft niet meer verder te zoeken! Leren naaien met naaiboeken is ideaal voor beginners. Gevorderden kunnen met boeken hun vaardigheden vergroten en nieuwe naai ideeën opdoen. In veel boeken in het rijtje staan naaipatronen voor beginners en gevorderden, let even op het niveau bij de boeken. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om met kinderkleding naaipatronen leuke kinder/babykleding te naaien? Verder kan je met de onderstaande naaiboeken bijvoorbeeld ook jurken, sweaters, tassen en poppen gaan naaien. Voor iedereen staan er wel goede boeken over naaien bij. Lees lekker verder!

Leren naaien met naaiboeken is ideaal voor beginners

Ben je een beginner en wil je leren naaien? Misschien ben je wel aan het denken aan naailes voor beginners of een online cursus naaien? Naaiboeken zijn heel goed om te leren naaien voor beginners!

Niet alleen zijn naaiboeken heel leerzaam, maar het is ook nog eens goedkoop vergeleken met naailes voor beginners of een online cursus naaien.

Je kan helemaal op je eigen tempo het naaien onder de knie krijgen. In de boeken staan onder andere duidelijke naaipatronen voor beginners, goede uitleg en mooie foto’s. Daardoor is het niet lastig om aan de slag te gaan.

Ook behandelen veel naaiboeken voor beginners welke materialen je allemaal nodig hebt. Je weet als beginner precies wat je nodig hebt en hoe je kan leren naaien.

Heb je al wat meer ervaring opgedaan, dan kan je leuke naai ideeën gaan opdoen in naaiboeken en je vaardigheden vergroten. Boeken over naaien zijn zowel voor beginners als gevorderden erg handig.

Poes naaien

De top 10 van beste naaiboeken voor beginners en gevorderden

In het onderstaande rijtje staan de 10 beste naaiboeken voor beginners en gevorderden. Aan het niveau bij elk boek kan je zien of het voor jou geschikt is.

Bestellen op Bol.com is eenvoudig via de blauwe knoppen.

1. Het grote Singer naaiboek (Singer)

Niveau: Beginners en gevorderden

De Singer naaimachines zijn heel bekend en worden veel gebruikt. Met Het grote Singer naaiboek kunnen beginners leren naaien en gevorderden hun vaardigheden vergroten.

Voor beginners worden eerst alle naaitechnieken uitgelegd. Je gaat echt leren hoe een naaimachine werkt. Daarna kan je aan de slag gaan met de 65 werkstukken in het boek.

De werkstukken variëren van heel makkelijk tot moeilijk. Het boek is ook voor gevorderden geschikt door de moeilijke werkstukken. Ook zou je als gevorderde verder kunnen gaan en je eigen creativiteit kunnen loslaten op werkstukken.

Beginnende naaiers/naaisters zijn erg te spreken over de goede uitleg van naaitechnieken, mooie foto’s en duidelijke naaipatronen voor beginners. Gevorderden geven aan dat de moeilijke werkstukken erg leuk en interessant zijn.

Het grote Singer naaiboek (Singer) boek

2. 200 jurken (Evelien Cabie)

Niveau: Gevorderden

200 jurken is een geweldig naaiboek voor gevorderden die jurken willen naaien. Voor (absolute) beginners kan het heel lastig zijn en is het niet aan te raden.

Er staan 20 basispatronen in het boek en met die patronen kan je jurken gaan naaien voor elk type vrouw. Elk lichaam is weer anders en daar hoort een andere jurk bij.

Heel leuk is ook dat je met een unieke gratis 3D app alle jurken in 3D kan bekijken. Dit geeft een nog realistischer beeld van de jurken.

Veel naaiers/naaisters geven aan dat er duidelijke patronen met goede uitleg in het boek staan en dat ze daardoor mooie jurken hebben gemaakt.

200 jurken (Evelien Cabie) boek

3. I love sweaters (Fran Vanseveren)

Niveau: Beginners en gevorderden

Met het naaiboek I love sweaters kunnen zowel beginners als gevorderden sweaters (leren) naaien. Er staan 15 hippe sweaters in het boek waarmee je lekker aan de slag kan.

Er staan sweaters in voor kinderen, tieners, mannen en vrouwen, van maat 92 tot XXL. Aan de hand van duidelijke naaipatronen kan je bijvoorbeeld mooie kinderkleding maken of een stoere sweater voor een man.

Ook is het boek goed om inspiratie en naai ideeën op te doen. Je hoeft natuurlijk niet alle instructies rechtstreeks op te volgen en als gevorderde kan je er ook je eigen draai aan geven.

Naaiers/naaisters geven aan dat veel naaipatronen uit het boek ook goed te doen zijn voor beginners en zijn blij met de duidelijke uitleg. Er zijn al veel mooie sweaters genaaid met behulp van dit boek.

I love sweaters (Fran Vanseveren) boek

4. Mijn tas (Elisanna & Fynn)

Niveau: Beginners en gevorderden

De titel van dit naaiboek, Mijn tas, zegt al genoeg. Tassen (leren) naaien is met dit boek een feestje voor zowel beginners als gevorderden!

Er staan 12 concepten in het boek en 24 uitvoeringen. Van elk concept zijn er dus twee uitvoeringen. Gebruik bijvoorbeeld een ander hengsel of een andere stof. Het boek geeft je echt inspiratie en naai ideeën om er helemaal je eigen tas van te maken.

Je kan van allerlei tassen naaien, van een stoere werktas tot een kleurrijke strandtas. Voor iedereen staat er wel een leuke tas tussen. De tassen uit het boek kan je zien als leidraad en je kan er helemaal je eigen draai aan geven.

Zelfs absolute beginners hebben aan de hand van de duidelijke naaipatronen en foto’s schitterende tassen gemaakt. Ook waarderen naaiers/naaisters dat het boek je stimuleert om creatief te zijn.

Mijn tas (Elisanna & Fynn) boek

5. 250+ naaitips & technieken (Lorna Knight)

Niveau: Beginners en gevorderden

250+ naaitips & technieken is een naaiboek dat iedere naaier/naaister in zijn boekenkast moet hebben staan! Er staan veel naai ideeën en tips in voor zowel beginners als gevorderden.

Alle populaire methoden komen voorbij en worden heel nauwkeurig uitgelegd. Uiteraard horen daar praktische toepassingen bij.

Er staan zowel technieken in voor naaien met de hand als met een naaimachine. Beginners en gevorderden kunnen veel leren van dit boek.

Veel naaiers/naaisters zijn erg tevreden over het boek en hebben veel technieken geleerd, naai ideeën opgedaan en inspiratie gekregen.

250+ naaitips & technieken (Lorna Knight) boek

6. Naaien Scandinavische stijl (Saara & Laura Huhta)

Niveau: Beginners en gevorderden

Scandinavië staat bekend om zijn sobere, stijlvolle en tijdloze mode. Wil jij er ook modieus bijlopen op de Scandinavische manier of misschien wel een stijlvol outfit cadeau doen? Dan is Naaien Scandinavische stijl echt een aanrader!

Er staan verschillende leuke projecten in het boek. De projecten beginnen makkelijk en gaan steeds een stapje verder. Denk bij de projecten bijvoorbeeld aan het naaien van een tas, broek, rok en een cocktailjurk.

Het is een erg geschikt naaiboek voor beginners. De naaipatronen zijn voor beginners bij de eerste projecten goed te volgen. Als je bij het eerst project begint en steeds verder gaat naar de volgende, dan maak je een mooie garderobe en doe je veel naaivaardigheden op!

Voor de gevorderde naaiers/naaisters zijn er ook uitdagende projecten, waarbij veel ruimte is om je eigen creativiteit toe te passen.

Absolute beginners geven aan dat het boek goed te volgen is en zijn verbaasd hoe goed hun afgeronde naaiwerken eruit zien. Gevorderden kunnen hun creativiteit kwijt, doen naai ideeën op en krijgen meer inspiratie.

Naaien Scandinavische stijl (Saara & Laura Huhta) boek

7. De poppen van tante Hilde (Hilde Cuppens)

Niveau: Beginners en gevorderden

Houd je zelf van poppen of wil je misschien wel poppen cadeau geven aan je (klein)kinderen? Dan is De poppen van tante Hilde het ideale naaiboek om zelf poppen te (leren) naaien voor beginners en gevorderden!

De naaipatronen zijn ook geschikt voor beginners, omdat ze duidelijk zijn met een goede uitleg. Stap voor stap leer je mooie poppen maken. Ook maak je de kleren voor de pop. Gevorderden kunnen inspiratie opdoen.

Je gaat zelfs leren om een kapseltje voor je poppen te maken. Het zal je verbazen hoe leuk je poppen eruit zien als je klaar bent met naaien.

Volgens naaiers/naaisters is dit boek echt een musthave voor de poppenliefhebbers.

De poppen van tante Hilde (Hilde Cuppens) boek

8. Ik leer naaien & borduren (Lucinda Guy & François Hall)

Niveau: Beginners

Voor kinderen is het ook leuk om te leren naaien. In Ik leer naaien & borduren leren kinderen op een leuke manier naaien en borduren!

Kinderen gaan de leukste projecten maken met vilt en lapjes stof. Ze leren alle basissteken op een speelse manier. Het is echt een goed naaiboek voor kinderen die beginners zijn.

Denk bij de projecten bijvoorbeeld aan een simpel hoesje tot honden van vilt. Door weinig woorden en veel tekeningen zijn de stappen bij de projecten duidelijk voor de kinderen.

Kinderen vinden het geweldig om met dit boek creatief bezig te zijn. Ze zijn blij en trots op hun afgeronde projecten.

Ik leer naaien & borduren (Lucinda Guy & François Hall) boek

9. Naaien@Home met Bobbi Eden (Bobbi Eden)

Niveau: Beginners

Naaien@Home met Bobbi Eden is echt een goed naaiboek voor beginners om leuke kledingstukken voor groot en klein te leren naaien. Dit is mogelijk moet goede instructies en naaipatronen voor beginners.

Met jersey-stoffen is het met dit boek heel makkelijk om kleding te naaien. Voor kinderen en volwassenen kan je modieuze kleding maken.

Voorbeelden zijn een stijlvolle jumpsuit en stoere hoody’s. Stap voor stap ga je het allemaal leren en het is niet moeilijk voor beginners om te volgen.

Beginnende naaiers/naaisters vinden het een leerzaam boek en volgens hen is het zeker de prijs waard.

Naaien@Home met Bobbi Eden (Bobbi Eden) boek

10. Schattige kinderkleren naaien (Laurence Mériat)

Niveau: Beginners en gevorderden

Kinderkleren naaien is toch harstikke leuk? Met Schattige kinderkleren naaien kunnen zowel beginners als gevorderden lekker aan de slag gaan!

Er staan duidelijke naaipatronen voor kinderkleding in voor beginners en gevorderden. De kleding is bedoeld voor kinderen van 0 tot 3 jaar, dus je gaat baby/peuterkleding naaien.

Naai met dit boek bijvoorbeeld een warme comfortabele trui voor je zoontje of een vrolijk wikkeljurkje voor je (klein)dochter. De kinderen zullen er erg blij mee zijn en zelf haal je er ook veel voldoening uit.

Dit boek mag zich zeker scharen bij één van de beste naaiboeken voor kinderkleding. Vele naaiers/naaisters zijn je al voorgegaan en zijn leuke kinder/babykleding gaan naaien.

Schattige kinderkleren naaien (Laurence Mériat) boek

Meer naaiboeken met naai ideeën en naaipatronen + andere aanraders

Hierboven heb je de beste naaiboeken voor beginners en gevorderden gezien. Voor beginners is leren naaien met boeken erg leerzaam. Gevorderden vergroten hun vaardigheden en doen nieuwe naai ideeën op.

Naaipatronen voor beginners zijn erg handig om het goed te leren. Gelukkig staan er veel naaipatronen die goed te volgen zijn in de boeken die geschikt zijn voor beginners. Voor gevorderden zijn er meer uitdagende naaipatronen.

Bijvoorbeeld kinderkleding naaipatronen om kinder/babykleding te naaien, naaipatronen om poppen te naaien en naaipatronen om jurken te naaien. Er is van alles mogelijk in de bovenstaande boeken!

Wil je toch nog verder kijken naar meer naaiboeken met onder andere vele naai ideeën en naaipatronen? Op Bol.com vind je er nog meer. De leukste naaiboeken kom je daar tegen.

De volgende artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:

Weet je zelf nog een goed boek over naaien dat absoluut in het bovenstaande rijtje hoort te staan? Dan horen we dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie