De beste origami boeken voor kinderen en volwassenen

In dit artikel vind je de beste origami boeken voor kinderen en volwassenen. Je gaat hier vast en zeker een goed origami boek(je) tegenkomen. Er zitten origami boeken bij voor beginners en voor degenen die al (iets) meer ervaring hebben. Lees lekker verder!

De beste origami boeken voor kinderen

Speciaal voor jou hebben we naar de beste origami boeken voor kinderen gezocht en ze hier op een rijtje gezet, zowel voor beginners als (meer) gevorderden. We zullen de lijst regelmatig updaten en uitbreiden, zodat je de beste en meest recente boeken kan kopen.

1. Het grote vouwboek (Janet de Vink)

Het grote vouwboek is volgens ons het beste origami boek voor kinderen. Er staan 75 vouwvoorbeelden in het boek, waardoor kinderen lekker aan de slag kunnen met vouwen.

Er wordt uitgegaan van de basisvouwsels van de doorgaande lijn van Fröbel. Hierdoor kunnen de kinderen op eenvoudige wijze onder andere mooie prentenboekfiguren vouwen, zoals Dikkie Dik en Rupsje Nooitgenoeg.

Ook leren kinderen cijfers en letters vouwen. Het boek is vooral geschikt voor kinderen in de onderbouw van het basisonderwijs, thuis en bijvoorbeeld op de kinderopvang.

Het tweede grote vouwboek is ook verkrijgbaar. Kopers raden het zelfs elke onderbouwleerkracht aan.

Het grote vouwboek (Janet de Vink) boek

2. The Complete Book of Origami (Robert J. Lang)

The Complete Book of Origami is zowel voor beginners als (meer) gevorderden een goed origami boek. Kinderen en volwassenen kunnen urenlang vouwplezier beleven.

Je begint met het vouwen van (eenvoudige) dieren en daarna ga je aan de slag met moeilijke projecten. Het is aan te raden dat je de makkelijke modellen eerst vouwt en daarna gaat beginnen met de moeilijke modellen. De technieken van de makkelijke modellen komen namelijk terug in de moeilijke modellen.

Het boek is in het Engels, maar dit hoeft je niet af te schrikken. Er zijn meer dan 1000 gedetailleerde stap-voor-stap tekeningen plus een foto van het eindmodel.

Kopers vinden het een leuk boek.

The Complete Book of Origami (Robert J. Lang) boek

3. Easy Origami (John Montroll)

De titel van het boek zegt eigenlijk al genoeg. Easy Origami is het beste origami boek voor absolute beginners. Het boek mag niet ontbreken bij de beste origami boeken voor kinderen.

Voor kinderen is het een leuke en makkelijke manier om kennis te maken met origami. Ook voor volwassenen kan het een goede kennismaking met origami zijn.

Aan de hand van duidelijke instructies kunnen kinderen (en volwassenen) zonder ervaring 32 modellen vouwen, zoals een zwaan, lantaarn, vos, konijn en een piano.

Dit origami boekje is een mooi begin om de basisvouwtechnieken te leren en van daaruit verder te gaan. Volgens kopers is het echt een geschikt boek voor absolute beginners.

Easy Origami (John Montroll) boek

De beste origami boeken voor volwassenen

Speciaal voor jou hebben we naar de beste origami boeken voor volwassenen gezocht en ze hier op een rijtje gezet, zowel voor beginners als (meer) gevorderden. We zullen de lijst regelmatig updaten en uitbreiden, zodat je de beste en meest recente boeken kan kopen.

1. Kleur je origami – Bloemen, vogels en vlinders (Karakter Uitgevers)

Kleur je origami – Bloemen, vogels en vlinders staat ook op plaats 4 bij de beste kleurboeken voor volwassenen met bloemen kleurplaten. Wij vinden dit het beste origami boek voor volwassenen.

De combinatie van bloemen, vogels, vlinders en insecten kleuren en vouwen is erg leuk. De stap-voor-stap instructies zijn heel duidelijk en daardoor is het goed te doen. Zowel voor kinderen als volwassenen is het een geschikt boek. Er staan projecten in dit origami boek voor beginners en gevorderden.

De planten en dieren kan je kleuren in je eigen stijl. Dit maakt je creatiever en zorgt dat je ook echt gaat nadenken naast het vouwen over goede kleurencombinaties.

Volgens kopers is het een topboek voor jong en oud.

Kleur je origami - Bloemen, vogels en vlinders (Karakter uitgevers) boek

2. Geometrische Origami (Mark Bolitho)

Geometrische Origami is echt een goed origami boek voor gevorderde volwassenen. Voor beginners is het vrij pittig en (nog) niet aan te raden.

Er staan 27 projecten in het boek en ze zijn allemaal beoordeeld met sterren. Hoe meer sterren het project heeft, hoe moeilijker het is. De beoordeling loopt van 1 t/m 3 sterren. Voorbeelden van projecten zijn: Diamant, waarzegger, verzonken piramide en kubus.

Erg handig is dat je er 30 vellen origamipapier bij krijgt. Op die manier kan je gelijk al aan de slag gaan. De instructies van de modellen zijn duidelijk, maar toch kunnen bepaalde modellen erg uitdagend zijn.

Kopers vinden het een uitdagend en mooi boek.

Geometrische Origami (Mark Bolitho) boek

3. Kusudama Origami (Ekaterina Pavlovich)

Kusudama Origami is een prachtig origami boek voor beginners en gevorderden. Alhoewel het voor beginners erg pittig kan zijn. Zowel kinderen als volwassenen beleven veel (vouw)plezier met het origami boek.

Er staan meer dan 40 origami modellen in het boek met goede uitleg over hoe je de modellen kan vouwen. De vormen van de modellen variëren van sterren en bloemen tot kusudama’s.

Origami liefhebbers raden het boek aan.

Kusudama Origami (Ekaterina Pavlovich) boek

Meer origami boeken + andere aanraders

Hierboven heb je de beste origami boeken voor kinderen en volwassenen gezien. Er zitten origami boeken tussen voor beginners en (meer) gevorderden.

Er zal vast en zeker een goed origami boek(je) voor jou tussen zitten! Wil je toch nog verder kijken? Dan staan er op Bol.com nog meer origami boeken.

Als je nog meer over origami wil lezen, dan is “Origami vouwen: Leer het of vergroot je vaardigheden!” een interessant artikel om door te nemen.

Andere artikelen die wellicht ook interessant voor je zijn:

Hopelijk ga je lekker aan de slag met een goed origami boek. Weet jij toevallig nog een boek dat in één van de bovenstaande lijstjes hoort te staan? Dan horen wij dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie