Top 10 Pasen prentenboeken voor peuters en kleuters

De beste Pasen prentenboeken voor peuters en kleuters ga je hier vinden. Je hoeft niet meer verder te zoeken! Ook ga je de beste digitale Pasen prentenboeken ontdekken. Pasen is een leuke tijd voor kinderen en paasboekjes maken het nog leuker. Pasen gaat natuurlijk niet alleen maar over paashazen en paaseitjes, daarom staan er ook christelijke prentenboeken over Pasen tussen. Lees lekker verder en ontdek de beste prentenboeken over Pasen!

1. Boer Boris – Boer Boris en de eieren (Ted van Lieshout)

Je zal vast weleens van de prentenboeken van Boer Boris gehoord hebben. Over vele onderwerpen zijn er Boer Boris prentenboeken te vinden. Een prentenboek over Pasen, Boer Boris – Boer Boris en de eieren, mag daarom niet ontbreken.

De kippen van Boer Boris hebben wel hele speciale eieren gelegd, namelijk in allerlei verschillende kleuren. Er liggen zelfs eieren met strepen en stippen. Zijn de kippen ziek? Gelukkig niet, het is Pasen!

Het is een geweldig prentenboek over Pasen voor peuters en kleuters. De rijmen spreken erg aan en het zoeken op pagina’s naar eieren is leuk. In de boekenkast van kinderen hoort dit prentenboek absoluut thuis bij de andere paasboekjes.

Boer Boris - Boer Boris en de eieren (Ted van Lieshout) boek

2. Luuk en Lotje – Het is Pasen! (Ruth Wielockx)

Als je tegen een peuter of kleuter Luuk en Lotje zegt, zullen velen dit duo kennen. Vele kinderen zouden Pasen willen vieren met Luuk en Lotje. Met Luuk en Lotje – Het is Pasen! is dat mogelijk.

Luuk en Lotje gaan verkleed naar de boerderij van boer Teun. Ook hebben ze een mandje bij zich. Ze hebben niet zomaar een mandje bij zich, ze gaan namelijk op zoek naar eieren. Ga je mee zoeken?

Door het leuke verhaal en de mooie prenten is het een erg goed prentenboek met als thema Pasen. Kinderen genieten echt van het prentenboek en de belevenis van Pasen wordt groter.

Luuk en Lotje - Het is Pasen! (Ruth Wielockx) boek

3. Bij Anna op school – Vrolijk Pasen! (Kathleen Amant)

De Anna-reeks van Kathleen Amant valt goed in de smaak wereldwijd. In verschillende talen zijn er wereldwijd al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Het prentenboek Bij Anna op school – Vrolijk Pasen! mag er zeker ook wezen.

De juf zegt dat de paashaas een vergissing heeft gemaakt. Alle eitjes zijn per ongeluk door de paashaas in het park verstopt. De klas gaat onmiddellijk op zoek naar de eitjes.

Het is vooral een leuk prentenboek over Pasen voor kleuters. Voor zowel op school als thuis is het een aanrader. Zelfs als Pasen voorbij is, willen kinderen er nog uit voorgelezen worden.

Bij Anna op school - Vrolijk Pasen! (Kathleen Amant) boek

4. De paashaas op cadeautjestocht (Mieke Goethals)

De paashaas op cadeautjestocht is niet alleen maar een leuk prentenboek, maar kinderen moeten ook nog eens aan de slag. Het is wel een leuke manier van aan de slag gaan.

Het is namelijk een kijk- en zoekboek. Je vergelijkt huisjes voor en na het bezoek van de paashaas. Kan jij alle lekkernijen vinden die de paashaas heeft achtergelaten?

Paasboekjes zoals deze vallen erg in de smaak bij kinderen. Urenlang hebben kinderen kijkplezier. Het leuke is dat je elke keer nieuwe dingen ontdekt.

De paashaas op cadeautjestocht (Mieke Goethals) boek

5. Pasen stap voor stap (Jack Visker)

Pasen stap voor stap is een christelijk prentenboek over Pasen voor kinderen. Buiten paaseieren zoeken om, is het ook mooi om het christelijke paasverhaal te vertellen.

Aan de hand van dit prentenboek kan je de kruisweg op een moderne manier uitleggen aan kinderen. Ook zit er een cd-rom bij met illustraties. Deze illustraties kan je bijvoorbeeld in de kerk of klas projecteren.

Voor kinderen is dit prentenboek een goede manier om te horen en te zien hoe de kruisweg is gegaan. Het is een echte aanrader om het christelijke paasverhaal te vertellen.

Pasen stap voor stap

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 1 januari 2024 - 19:56

6. Vrolijk Pasen! (De Vier Windstreken)

Dit prentenboek met als thema Pasen is ideaal om kinderen te laten kiezen. In Vrolijk Pasen! staan namelijk meerdere paasverhalen voor kinderen.

In totaal staan er vijf paasverhalen in het boek. Vier verhalen zijn nergens meer te krijgen, maar nu heb je toch de kans om ze voor te lezen. Ook staat er een nieuw verhaal bij.

Eigenlijk zijn het meerdere paasboekjes in één boek. Kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Ook de illustraties spreken erg aan.

Vrolijk Pasen! (De Vier Windstreken) boek

7. Karel en Kaatje – Kaatje viert Pasen (Liesbet Slegers)

De prentenboeken van Karel en Kaatje zijn geliefd bij kinderen. Voor Pasen is het daarom ideaal om het prentenboek Karel en Kaatje – Kaatje viert Pasen voor te lezen.

Kaatje kijkt uit naar Pasen. De juf vertelt dat de paashaas chocolade eieren komt brengen. Er moet een mandje gemaakt worden. Het wordt weer een mooie Pasen!

Het is een erg leuk prentenboek over Pasen voor peuters. Het is altijd een feest om de prentenboeken van Karel en Kaatje voor te lezen.

Karel en Kaatje - Kaatje viert Pasen (Liesbet Slegers) boek

8. Het paaskuiken (Géraldine Elschner)

In deze top 10 Pasen prentenboeken voor peuters en kleuters mag Het paaskuiken niet ontbreken. Zowel voor kinderen als ouders is het erg interessant om te ontdekken wanneer Pasen precies valt.

Soms is het in maart Pasen en soms in april. Hoe is dat mogelijk? Hennetje Hilde wil dat graag weten. Haar kuiken wil precies op een speciale dag uit het ei komen, namelijk op paaszondag. Hilde gaat op ontdekkingstocht.

Ook is er een haas verstopt in elke tekening. Sommige hazen zijn makkelijk te vinden en bij anderen moet je heel goed zoeken. Kan jij ze allemaal vinden?

Paasboekjes zijn vaak leuk, maar dit prentenboek over Pasen is ook nog eens leerzaam. Niet alleen kinderen, maar ook ouders leren wanneer Pasen precies valt.

Het paaskuiken (Géraldine Elschner) boek

9. Het paasverhaal (Kathleen Amant)

Het paasverhaal van Kathleen Amant is het tweede christelijke prentenboek over Pasen in deze top 10. Op een toegankelijke manier maken kinderen kennis met het christelijke paasverhaal.

Jezus, de zoon van God, gaat naar Jeruzalem en de mensen zijn blij om hem te zien. Ze roepen dat hij de koning moet worden. De echte koning is daar niet blij mee.

Jezus gaat met zijn 12 vrienden eten en wast hun voeten. Er wordt brood en wijn gedeeld. Jezus wordt de volgende dag opgepakt en moet een doornenkroon op zijn hoofd dragen..

Dit prentenboek over Pasen maakt het christelijke paasverhaal minder eng voor kleuters. De tekst en prenten zijn erg toegankelijk gemaakt voor kinderen.

Het paasverhaal (Kathleen Amant) boek

10. De paashaas en de kuikentjes (Liesbet Slegers)

Voor peuters en kleuters is De paashaas en de kuikentjes een erg leuk prentenboek over Pasen. Niemand wil toch de avonturen van de paashaas missen?

De paashaas woont in het bos en zijn vriendjes wonen in de buurt. Het is tijd om de paaseitjes te versieren, omdat het bijna Pasen is. Maar eerst hebben zijn vrienden hulp nodig. Kan iemand daarna de paashaas nog helpen?

Veel kinderen vinden het een leuk prentenboek. Dit prentenboek maakt het toch nog iets leuker voor kinderen om Pasen te vieren.

De paashaas en de kuikentjes (Liesbet Slegers) boek

Digitale Pasen prentenboeken

Er zijn ook digitale Pasen prentenboeken. Daarmee bedoelen we e-books. Deze prentenboeken over Pasen kan je bijvoorbeeld (online) voorlezen, zoals thuis op een tablet of in de klas op een smartboard.

Boer Boris – Boer Boris en de eieren is verkrijgbaar als e-book. Er staan nog meer goede digitale Pasen prentenboeken op Bol.com, maar deze zijn vooral in het Engels.

Dit hoeft natuurlijk niet uit te maken. Je kan de prentenboeken gewoon in je hoofd vertalen en in het Nederlands voorlezen. Hier merken kinderen niks van.

Meer prentenboeken over Pasen + andere aanraders

Hierboven heb je de top 10 Pasen prentenboeken voor peuters en kleuters gezien. Ook weet je waar de beste digitale Pasen prentenboeken te vinden zijn.

Paasboekjes maken Pasen nog leuker voor kinderen. Wil je kinderen het christelijke paasverhaal vertellen? Dan zijn er gelukkig ook christelijke prentenboeken over Pasen te vinden.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer prentenboeken over Pasen? Op Bol.com zijn er nog meer te vinden.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Ken je zelf nog goede Pasen prentenboeken voor peuters en kleuters? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie