Top 10 persoonlijke ontwikkeling boeken

Ben je op zoek naar persoonlijke ontwikkeling boeken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hier vind je de beste boeken over persoonlijke ontwikkeling. Zelfontwikkeling is belangrijk en boeken kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Lees lekker verder!

Zelfontwikkeling boeken zijn belangrijk

Vrijwel ieder mens wil zichzelf ontwikkelen. Je moet jezelf doorontwikkelen om verder te komen in het leven. Voorbeelden van zelfontwikkeling zijn:

  • Positiever in het leven staan
  • Meer zelfvertrouwen
  • Beter omgaan met je naasten
  • Vroeger opstaan
  • Proactiever zijn
  • Meer lezen
  • Beter omgaan met stress
  • Betere beslissingen maken

Dit zijn enkele voorbeelden, maar het zijn er nog veel meer! Hoe je het ook wil noemen, zelfontwikkeling boeken en persoonlijke ontwikkeling boeken kunnen daar een belangrijke rol in spelen.

Het is vrijwel onmogelijk om jezelf te ontwikkelen op alle punten die mogelijk zijn. Focus je op de punten die voor jou het meest belangrijk zijn en kijk of je daar een geschikt zelfontwikkeling boek voor vindt. Investeer in jezelf en groei als mens!

Bloemetjes uit hoofd

1. Think and Grow Rich (Napoleon Hill)

Think and Grow Rich is uitgebracht in 1937 en behoort zeker thuis in het rijtje van de beste persoonlijke ontwikkeling boeken. Door velen wordt het nog steeds als het beste zelfontwikkeling boek gezien!

Waarom verdienen sommige mensen kapitalen en hebben veel succes en moeten anderen het doen met een hongerloontje of komen altijd geld tekort? Dit heeft natuurlijk met verschillende factoren te maken, maar ook door het volgen van bepaalde principes kan je meer kapitaal opbouwen.

Het boek gaat niet alleen maar over rijk worden, maar er staan ook vele andere wijze levenslessen in. Ondanks dat het oorspronkelijke boek uit 1937 komt, zijn deze levenslessen en principes nog steeds relevant!

De schrijver Napoleon Hill heeft meer dan 20 jaar uitvoerig onderzoek gedaan succesvolle mensen. Hij wist geheimen te achterhalen en ontdekte dat veel succesvolle mensen veelal dezelfde principes hanteren.

De geheimen, principes en levenslessen staan allemaal in het boek beschreven. Een enkeling vindt het niks, maar veruit de meeste lezers zijn heel erg positief.

Think and Grow Rich Napoleon Hill boek

2. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt (Haemin Sunim)

Bij de beste boeken over persoonlijke ontwikkeling kan Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt niet ontbreken. De schrijver Haemin Sunim is een boeddhistische monnik en daarom staat het boek logischerwijs ook vol met boeddhistische wijsheden.

Tegenwoordig is de wereld erg druk. Sommige mensen verliezen zich daarin en kunnen maar geen rust vinden. Dit boek leert je om rust te vinden in deze drukke wereld.

Ook gaat Haemin Sunim onder andere dieper in op liefde, vriendschap, werk en levensdoelen. Door dit boek kan jij je persoonlijk ontwikkelen en meer rust vinden.

In Zuid-Korea is het boek een bestseller. Er zijn al meer dan drie miljoen exemplaren verkocht! In Nederland gaat het ook als warme broodjes over de toonbank en de lezers zijn heel enthousiast.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt (Haemin Sunim) boek

3. Rijke pa arme pa (Robert Kiyosaki)

Veel rijke mensen worden alleen maar rijker en de middenklasse meestal niet. Hoe komt dat? Rijke mensen laten het geld voor hun werken en de middenklasse werkt voor geld.

De meeste mensen leven in een ratrace en betalen elke maand netjes de huur, hypotheek, zorgverzekering en meer van dat soort vaste lasten. Ze houden wat geld over en investeren dat bijvoorbeeld weer in een Netflix abonnement. Hierdoor blijf je in hetzelfde riedeltje en moet je hard blijven werken om rond te kunnen komen.

In Rijke pa arme pa leer je onder andere meer over een passief inkomen en hoe je jouw vermogen kan laten groeien. Hier hoef je niet rijk voor te zijn!

Het boek leert ook om je kinderen een betere financiële toekomst te geven en dat je niet op het schoolsysteem kan vertrouwen wat betreft de lessen over geld.

Op Bol.com lees je meer over het boek. Voor degenen die meer willen leren over geld en hun vermogen willen laten groeien is het echt een aanrader. Veel positieve lezers zijn je al voor geweest.

Rijke pa arme pa (Robert Kiyosaki) boek

4. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (Stephen R. Covey)

Wil jij de kwaliteit van je werkende leven, privé- en/of gezinsleven verbeteren? Dan is De zeven eigenschappen van effectief leiderschap het boek dat je moet lezen!

Stephen R. Covey heeft zeven eigenschappen opgesteld die je zou moeten hebben om succesvol en gelukkig te zijn in je privéleven en op je werk.

Soms lijken het inkoppertjes, maar dit boek laat je echt realiseren dat deze eigenschappen belangrijk zijn. Veel mensen zijn aan de slag gegaan en een beter mens geworden, daarom hoort dit boek ook absoluut bij de beste persoonlijke ontwikkeling boeken.

Wereldwijd is het boek erg populair en ook mensen in Nederland zijn erg te spreken over het boek.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (Stephen R. Covey) boek

5. The Subtle Art of Not Giving a F*ck (Mark Manson)

Wereldwijd in veel lijstjes over de beste zelfontwikkeling boeken staat The Subtle Art of Not Giving a F*ck. Het boek geeft je meer moed en zelfvertrouwen. Je leert ook omgaan met tegenslagen.

Soms zie je weleens van die cursussen en boeken met alleen maar positieve spreuken en die zeggen dat je altijd maar positief moet zijn. Altijd maar positief zijn is gewoon niet mogelijk in een mensenleven en dit maakt het boek op een leuke manier duidelijk.

De humor in het boek maakt het luchtig om te lezen, maar er worden ook wetenschappelijke onderzoeken bijgehaald. Op een leuke manier ga je meer zelfvertrouwen krijgen en leer je omgaan met tegenslagen. Let er wel op dat de schrijfstijl erg Amerikaans is.

Er is een Nederlandse versie, omdat het boek ook veel in Nederland wordt verkocht. De meeste lezers zijn erg tevreden over het boek.

The Subtle Art of Not Giving a F*ck (Mark Manson) boek

6. De fontein, vind je plek (Els van Steijn)

We hebben hier een pareltje onder de goede boeken over persoonlijke ontwikkeling, afkomstig van een Nederlandse schrijfster. Voor veel mensen is het een eyeopener.

De fontein, vind je plek gaat over je familiesysteem. In het boek staat de fontein symbool voor je familiesysteem. De invloed van het familiesysteem op je leven is groter dan je denkt.

Sta je op de goede plek binnen het familiesysteem en/of heb je bepaalde slechte patronen overgenomen? Veel mensen onderschatten de rol van het familiesysteem, maar door dit boek gaan mensen zien hoe belangrijk het is en kunnen zichzelf verbeteren, zowel in het privé- als werkleven.

Voor veel lezers was het confronterend en verhelderend. Mensen herkennen zich in het boek en kunnen echt weer vooruit.

De fontein, vind je plek (Els van Steijn) boek

7. Miracle Morning (Hal Elrod)

Miracle Morning is een internationale bestseller. Veel mensen beginnen hun dag al gestrest. Ze zetten zo laat mogelijk als het kan hun wekker, moeten zich haasten om bijvoorbeeld naar school of werk te gaan en komen meestal net op tijd en soms zelfs te laat.

Dit kan toch allemaal veel beter? Iets eerder opstaan en jezelf ontwikkelen is toch veel mooier! Dit boek geeft je de handvatten om je dag beter te beginnen. Je begint je dag niet alleen beter, maar je ontwikkelt jezelf ook echt iedere dag, je bent beter voorbereid op tegenslagen en voelt je gelukkiger.

Aan de hand van 6 gewoontes schrijft Hal Elrod hoe je dat moet doen. Ook voor de niet-ochtendmensen is het boek een aanrader! Je gaat eraan wennen en het is zo’n verrijking voor je leven.

Veel lezers hechten veel waarde aan het boek en hebben er ook echt wat aan gehad.

Miracle Morning (Hal Elrod) boek

8. Style your Life (Lonneke Nooteboom)

Dit is weer een pareltje onder de beste zelfontwikkeling boeken, afkomstig van een Nederlandse schrijfster. Style your Life is vooral voor vrouwen bedoeld.

Het boek gaat verder dan alleen maar stijladvies, het geeft onder andere ook tips om een druk werkleven te combineren met een gezin en hoe je groeit op businessgebied.

Dit boek is echt een aanrader voor ondernemende vrouwen die succesvol willen worden. Lonneke Nooteboom is zelf ook een vrouwelijke ondernemer en een goed voorbeeld.

Helaas zijn er nog te weinig vrouwelijke ondernemers in Nederland. Dit boek kan vrouwen meer enthousiast maken om te gaan ondernemen.

Style your Life (Lonneke Nooteboom) boek

9. Het Geheim van Levenskracht (Rajshree Patel)

In 2019 was Het Geheim van Levenskracht (The Power of Vital Force) een bestseller in de Verenigde Staten. Iedereen heeft wel levensenergie in zich, maar hoe maak je hier optimaal gebruik van?

Dit boek geeft daar antwoord op! Je gaat jezelf beter voelen en dat heeft ook invloed op de omgang met anderen, je gezinsleven en de prestaties op je werk.

Rajshree Patel heeft al 30 jaar ervaring op het gebied van mindfulness, meditatie, ademhaling en de mind. Ze weet dus absoluut waar ze over praat en deze kennis deelt ze via het boek.

Volgens velen is het echt een must-read.

Het Geheim van Levenskracht (Rajshree Patel) boek

10. Eenvoudiger leven (Mark Verhees)

Waarschijnlijk heb je weleens één van de positieve spreuken van Mark Verhees voorbij zien komen op social media. Met “voorpositiviteit” heeft hij heel veel volgers op Twitter, Facebook en Instagram.

Ook de scheurkalenders zijn erg bekend. Eenvoudiger leven hoort absoluut in het rijtje thuis van goede boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Het boek gaat over 10 gelukzones in jezelf. Via dit boek ga je deze gelukzones vinden. Mark Verhees is een meester in het op papier zetten van hoe jij eenvoudiger, gelukkiger en positiever kan leven.

Veel lezers halen er veel kracht en energie uit en kunnen daadwerkelijk ook eenvoudiger leven. Zelfs mensen die helemaal niet van lezen houden, vinden het boek geweldig.

Eenvoudiger leven (Mark Verhees) boek

Meer persoonlijke ontwikkeling boeken + andere aanraders

Hierboven heb je een mooie lijst gezien van geweldige persoonlijke ontwikkeling boeken. Misschien staat er toch geen goed boek voor je tussen en wil je verder kijken naar nog meer zelfontwikkeling boeken?

Op Bol.com staan nog meer goede boeken over persoonlijke ontwikkeling. Er is ontzettend veel keus en er zit vast een goed boek voor je tussen.

Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk in een mensenleven en boeken kunnen je daar ontzettend goed bij helpen. Gun jezelf een goede toekomst en blijf jezelf persoonlijk ontwikkelen!

Andere aanraders die erg interessant voor je kunnen zijn:

Mis je nog een boek in de bovenstaande lijst? Laat het ons dan weten!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

2 gedachten over “Top 10 persoonlijke ontwikkeling boeken”

Plaats een reactie