De beste pop-up kinderboeken en pop-up boeken voor volwassenen

We hebben hier de beste pop-up kinderboeken en pop-up boeken voor volwassenen op een rijtje gezet. Je hoeft niet meer verder te zoeken! De pop-up sprookjesboeken voor kinderen, waaronder De kleine prins / Pop-up editie, kunnen uiteraard ook niet ontbreken. Er staan drie pop-up sprookjesboeken in de lijst. Het is eenvoudig om te pop-up boeken te kopen en je hebt ze snel in huis. Lees lekker verder!

Wat zijn pop-up boeken?

Pop-boeken zijn boeken met driedimensionale pagina’s. Onderdelen in pop-up boeken komen als het ware tot leven. Dit geeft een nog grotere ervaring aan de lezer.

Vooral belangrijke onderdelen in de verhaallijn van een pop-up boek zijn in 3D te zien. Denk bijvoorbeeld aan een driedimensionale Tyrannosaurus Rex in een dinosaurusboek of het kasteel Zweinstein dat tot leven komt in een Harry Potter boek.

Pop-up kinderboeken verhogen het leesplezier voor veel kinderen. Kinderen voel zich vaak nog meer betrokken bij een verhaal en willen verder lezen of meer voorgelezen worden.

Ook voor dove/slechthorende en blinde/slechtziende kinderen zijn pop-up boeken erg interessant. Ze kunnen voelen wat er gebeurd en meer meeleven met een boek.

Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen zijn pop-up boeken erg leuk. Er zijn goede pop-up boeken voor volwassenen en wij laten jou de beste zien.

Achter het maken van de pop-ups in boeken zit een bepaalde “papiertechniek”. Dit is aan te leren. Op YouTube staan er vele goede tutorials om zelf een pop-up boek te maken.

Pop-up boek vrouw schrikken

De beste pop-up kinderboeken

Kinderen zijn gek op pop-up boeken! Maar welke moet je kiezen? Wij hebben de beste pop-up kinderboeken voor je op een rijtje gezet.

1. De kleine prins / Pop-up editie (Antoine de Saint-Exupéry)

De kleine prins is na de Bijbel het meest verkochte boek in de westerse wereld! Het prachtige sprookje is voor zowel jong als oud fascinerend om te lezen.

Onder andere in “Spaanse kinderboeken” en “Franse kinderboeken” vind je De kleine prins ook terug.

Een pop-up boek over De kleine prins kan daarom uiteraard niet ontbreken. De kleine prins / Pop-up editie brengt dit prachtige sprookje nog meer tot leven!

Op Bol.com lees je nog meer over het pop-up boek van De kleine prins. Dit boek laat zien dat pop-up boeken over sprookjes het verhaal nog meer fascinerend maken.

De reviews op Bol.com zijn lovend! Eigenlijk is het zonde om je tijd te verspillen aan het lezen van reviews over dit pop-up boek en zou je het gewoon moeten kopen.

De kleine prins / Pop-up editie (Antoine de Saint-Exupéry) boek

2. Wij gaan op berenjacht / Pop-up editie (Michael Rosen)

Wij gaan op berenjacht wordt al tientallen jaren door vele ouders en leerkrachten voorgelezen aan kinderen en leerlingen. Onder de prentenboeken is het een echte klassieker.

Wij gaan op berenjacht / Pop-up editie maakt het prentenboek nog leuker! Het lijkt nu net of de kinderen zelf in het verhaal zitten, het voelt echter aan.

In het boek gaat een vader met zijn vier kinderen op jacht. Ze willen een grote beer vangen. Ze maken onder andere sneeuwstormen mee en lopen door donkere bossen, maar niets houdt ze tegen en ze zijn niet bang. Opeens komen ze een echte beer tegen..

Een lijst met de beste pop-up kinderboeken is niet volledig zonder dit prachtige pop-up boek. Ouders en leerkrachten zijn erg enthousiast over het boek.

Wij gaan op berenjacht / Pop-up editie (Michael Rosen) boek

3. Het huis van Jip en Janneke (Annie M.G. Schmidt)

Misschien hoort dit niet bij de beste pop-up kinderboeken, omdat het eigenlijk geen pop-up boek is. Het is een soort 3D poppenhuis om mee te spelen.

Maar toch hebben we Het huis van Jip en Janneke bij de beste pop-up kinderboeken gezet, omdat de Jip en Janneke boeken legendarisch zijn en veel kinderen (nog steeds) eruit voorgelezen worden.

Het huis van Jip en Janneke past perfect bij de boeken over Jip en Janneke. Het is vooral leuk voor kinderen die de Jip en Janneke boeken kennen. Ze kunnen met dit poppenhuis hun fantasie erop botvieren.

Ouders geven aan dat dit poppenhuis erg leuk is, maar ook een beetje fragiel. Kinderen zullen voorzichtig moeten omgaan met het poppenhuis.

Het huis van Jip en Janneke (Annie M.G. Schmidt) poppenhuis

4. Sneeuwwitje en de zeven dwergen / Pop-up editie (Usborne Publishers)

Wie kent dit sprookje niet? In het begin van de 19e eeuw verscheen de eerste editie van dit sprookje. Wereldwijd kennen vele mensen het sprookje, doordat ze als kind zijn voorgelezen uit het boek en/of de film hebben gezien.

Er zijn een aantal mooie pop-up sprookjesboeken en Sneeuwwitje en de zeven dwergen / Pop-up editie is daar één van! Kinderen smullen van de prachtige pop-ups en leven daardoor ook intens mee met het boek.

Dit pop-up sprookjesboek is erg leuk om cadeau te geven aan kinderen en om uit voor te lezen.

Sneeuwwitje en de zeven dwergen / Pop-up editie is erg geliefd onder vele kinderen.

Sneeuwwitje en de zeven dwergen / Pop-up editie (Usborne Publishers) boek

5. Doornroosje / Pop-up editie (Usborne Publishers)

Doornroosje / Pop-up editie hoort ook bij één van de mooiste pop-up sprookjesboeken. Doornroosje is één van de meest bekende sprookjes wereldwijd.

De beste pop-up kinderboeken zonder Doornroosje / Pop-up editie is gewoon ondenkbaar. Als volwassene ben je waarschijnlijk ook voorgelezen uit een Doornroosje boek of heb je de film gezien als kind.

Ook dit pop-up sprookjesboek is erg leuk om cadeau te geven aan kinderen. Kinderen zullen erg blij zijn als ze voorgelezen worden uit dit pop-up boek en door de pop-ups leven ze nog meer mee.

Doornroosje / Pop-up editie (Usborne Publishers) boek

De beste pop-up boeken voor volwassenen

Het is iets dieper graven naar goede pop-up boeken voor volwassenen dan voor kinderen, maar wij hebben ze gevonden en de beste voor jou op een rijtje gezet.

1. This Book is a Planetarium (Kelli Anderson)

This Book is a Planetarium is een heel kunstzinnig pop-up boek. Je vindt het geweldig of je vindt het helemaal niks, er is niet echt een tussenweg.

Wel is het één van de beste pop-up boeken voor volwassenen. Dit pop-up boek laat zien dat je heel creatief kunt zijn met papier. Papier is zoveel meer dan alleen een velletje!

Met dit pop-up boek kan je onder andere een instrument bespelen, sterrenbeelden op plafonds en muren projecteren en geluid versterken met een speaker. Bekijk op Amazon.nl welke mogelijkheden je nog meer hebt.

Vele kopers zijn erg blij met het pop-up boek.

This Book is a Planetarium (Kelli Anderson) boek

2. Harry Potter – A pop-up guide to Hogwarts (Matthew Reinhart)

Voor de echte Harry Potter fans is het eigenlijk noodzakelijk om Harry Potter – A pop-up guide to Hogwarts aan te schaffen. Het is een waar kunstwerkje van één van de beste pop-up boekontwikkelaars, namelijk Matthew Reinhart.

Ook voor degenen die geen Harry Potter fan zijn, kan het boek erg interessant zijn. De (mooie) details zullen je verbazen en zelfs de echte fans ontdekken steeds nieuwe dingen.

Het boek bevat schitterende en gedetailleerde pop-ups van locaties binnen en buiten het kasteel van Zweinstein (Hogwarts). Harry Potter heeft op deze school van hekserij en tovenarij gezeten.

Niet alleen valt dit pop-up boek onder één van de beste pop-up boeken voor volwassenen, ook kinderen vinden het erg gaaf.

De echte Harry Potter fans zijn erg te spreken over het pop-up boek.

Harry Potter - A pop-up guide to Hogwarts (Matthew Reinhart) boek

3. The Raven / Pop-up editie (Edgar Allan Poe)

The Raven is een heel bekend gedicht in de Engelse taal. Het is geschreven door Edgar Allan Poe en verscheen in 1945 voor het eerst in de New York Evening Mirror.

Het gedicht gaat over een raaf die in de nacht een man komt bezoeken. De man is somber en treurt om zijn geliefde Lenore. Lenore is overleden. Op poets.org lees je het hele gedicht.

The Raven / Pop-up editie zorgt ervoor dat het gedicht tot leven komt. De pop-ups zijn adembenemend en nemen je helemaal mee in het gedicht. David Pelham heeft als “papierkunstenaar” echt vakwerk afgeleverd.

Het is echt een pareltje onder de pop-up boeken voor volwassenen. Veel pop-up boekliefhebbers zien dit pop-up boek als een echte musthave.

The Raven / Pop-up editie (Edgar Allen Poe) boek

4. Encyclopedia Prehistorica Dinosaurs – The definitive pop-up (Robert Sabuda & Matthew Reinhart)

Encyclopedia Prehistorica Dinosaurs – The definitive pop-up is een feestje voor dinosaurusgekken en liefhebbers van pop-up boeken. Er zijn pop-ups gemaakt van verschillende soorten dinosaurussen.

Ook staat er interessante informatie bij de dinosaurussen. Zowel voor kinderen als volwassenen is het een heel gaaf, leerzaam en interessant pop-up boek.

De pop-up meesters Robert Sabuda en Matthew Reinhart hebben weer laten zien wat voor “papierkunstenaars” het zijn. Ook dit boek hoort echt bij de beste pop-up boeken voor volwassenen en ook kinderen.

In de reviews op Bol.com geven mensen ook aan dat dit pop-up boek geschikt is voor jong en oud.

Encyclopedia Prehistorica Dinosaurs - The definitive pop-up (Robert Sabuda & Matthew Reinhart) boek

5. Renaissance Art Pop-Up Book (Stephen Farthing)

Houd je van kunst en architectuur? Dan is Renaissance Art Pop-Up Book ideaal voor jou! Je beleeft de Renaissance door dit pop-up boek van dichtbij.

Kunst en architectuur van enorme invloedrijke kunstenaars uit de geschiedenis komen voorbij. Denk bijvoorbeeld aan de Sixtijnse Kapel en de werken van de beroemde kunstschilders Caravaggio en Botticelli.

Ook innovatieve uitvindingen in die tijd ontbreken niet. De vliegmachine van Leonardo da Vinci is daar een gaaf voorbeeld van. Door de pop-ups heb je er een beter beeld bij.

Voor kunst- en architectuurliefhebbers is het een onmisbaar pop-up boek voor de collectie.

Renaissance Art Pop-Up Book (Stephen Farthing) boek

Nog meer pop-up boeken kopen + andere aanraders

Pop-up boeken zijn er in allerlei soorten en maten. Hier heb je de beste pop-up kinderboeken gezien en de beste pop-up boeken voor volwassenen.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar andere pop-up boeken? Op Bol.com kan je nog vele andere pop-up boeken kopen, zowel voor kinderen als volwassenen.

Als je op zoek bent naar pop-up kinderboeken, dan kan het ook interessant zijn om “Populaire kinderboeken” te lezen. Dit zijn weliswaar geen pop-up boeken, maar in het artikel staan wel de meest populaire kinderboeken. En misschien is er ook wel een pop-up boek van verkrijgbaar?

Weet je zelf nog een geweldig pop-up boek dat absoluut in één van de bovenstaande lijsten hoort? Laat het ons dan weten!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie