Top 10 beste ramadan boeken

Ben je op zoek naar de beste ramadan boeken? Dan hoef je niet verder te zoeken! Wij hebben namelijk een top 10 gemaakt met de beste ramadan boeken. Er staan ramadan boekjes voor kinderen bij en ook goede boeken voor volwassenen. Het is mooi om tijdens de ramadan of het Suikerfeest een Koran cadeau te geven, daarom staan er ook boeken tussen die de Koran naar het Nederlands hebben vertaald. De boeken in deze top 10 kunnen je helpen bij het vasten en onder andere ook islamitische wijsheden meegeven. Voor iedereen, jong en oud, staat er wel een goed boek over de ramadan tussen. Lees lekker verder!

1. Brieven in de ramadan (Moslim Kids Entertainment)

Dit ramadan boekje, Brieven in de ramadan, is geschikt voor kinderen van ongeveer 4 tot 8 jaar oud. Door het boekje leren kinderen op een mooie manier meer over het vasten en de ramadan.

Het 8-jarige jongetje Iesa en zijn zusje Hawa gaan voor het eerst vasten. Ze zitten vol met vragen, maar gelukkig kan papa er meer over vertellen.

Iesa ontvangt brieven van andere kinderen, dat zijn familieleden uit andere landen. Hij krijgt daardoor te lezen hoe het met ze gaat.

Brieven in de ramadan (Moslim Kids Entertainment) boek

2. Ramadan werkboek (Moslim Kids Entertainment)

Ramadan werkboek is het tweede boek van Moslim Kids Entertainment in deze top 10. Het is vooral bedoeld voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Kinderen leren onder andere meer over het vasten en Laylat-ul-Qadr. Het is niet alleen maar leren, ook knutselen en tekenen komt aan bod voor de kinderen.

Verder staan er onder andere ook nog quizjes, spelletjes en recepten in het boek. De afwisseling van theorie met opdrachtjes maakt het voor de kinderen leuk.

Ramadan werkboek (Moslim Kids Entertainment) boek

3. De interpretatie van de betekenissen van de Koran (Aboe Ismail & studenten)

Een mooi gebaar is om een Koran cadeau te geven. Met De interpretatie van de betekenissen van de Koran leer je de islam echt kennen!

Aboe Ismail en zijn studenten hebben hun best gedaan om de betekenissen van de Koran zo duidelijk mogelijk op papier te zetten, in het Nederlands. Hierdoor ga je op een eenvoudige manier de Koran begrijpen.

De interpretatie van de betekenissen van de Koran (Aboe Ismail & Studenten) boek

4. Ramadan – Regels van het vasten & Lessen (Uitgeverij Badr)

Ramadan – Regels van het vasten & Lessen is een handig boek om te gebruiken tijdens de ramadan. Het leerzame boek over de ramadan bestaat uit twee delen.

In het eerste deel leer je aan de hand van dertig punten de regels van het vasten. Het tweede deel gaat erover welke lessen je uit de ramadan kan trekken.

Ramadan - Regels van het vasten & Lessen (Uitgeverij Badr) boek

5. Zittingen in de maand Ramadaan (Shaykh Saalih bin Fawzaan Al-Fawzaan)

Wil je elke dag wijze lessen leren tijdens de ramadan? Dan is het boek Zittingen in de maand Ramadaan een echte aanrader! Heel de familie kan leren van deze lessen.

Je leert onder andere meer over het vasten en de regelgevingen. Als je dagelijks even de tijd maakt, kan je iedere dag een hoofdstuk lezen en wijze lessen opdoen.

Zittingen in de maand Ramadaan (Shaykh Saalih bin Fawzaan Al-Fawzaan) boek

6. De stralende fanous (Cheryna Abdoel Wahid)

Het is weer tijd voor een kinderboek in deze top 10. De stralende fanous is een mooi ramadan boekje waarin kinderen meer over de islam en de ramadan leren.

Een fanous straalt warmte uit en dit boekje ook. De mooi illustraties zorgen ervoor dat kinderen niet de aandacht verliezen en meer willen zien en horen.

Niet alleen leren kinderen meer over de islam en de ramadan aan de hand van dit boekje, maar ze leren ook meer over verschillende kleuren en vormen.

De stralende fanous (Cheryna Abdoel Wahid) boek

7. De Levende Koran (IUR Press)

We hebben het er al over gehad dat het mooi is om een Koran cadeau te geven. Daarom mag De Levende Koran ook niet ontbreken. Het is een duidelijke Nederlandse versie van de Koran.

Zes jaar lang is er aan dit Koranproject gewerkt door stafleden van de Islamitische Universiteit Rotterdam en de Stichting Lezen & Leven. Ook taaldeskundigen en autochtone lezers hebben de teksten vele malen opnieuw gelezen.

Het is de bedoeling om de Koran met deze Nederlandse vertaling zo toegankelijk en leesbaar mogelijk te maken. De boodschap van de Koran blijft actueel, daar komt de naam “De Levende Koran” vandaan.

De Levende Koran (IUR Press) boek

8. Vasten in de Ramadan (Salim al-Hilaali ‘Ali Hasan ‘Ali ‘Abdoel-Hamied)

Wil je meer leren over vasten in de ramadan? Dan is het boek Vasten in de Ramadan echt iets voor jou. Het is een gedetailleerde handleiding in het Nederlands.

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Totstandkoming van het bevel van het vasten
  • Wie moet er vasten en wanneer
  • De uitvoering van het vasten
  • Wie heeft er vrijstelling en hoe wordt de vergoeding bepaald
  • De viering van led al Fitr en de zakat
Vasten in de Ramadan (Salim al-Hilaali 'Ali Hasan 'Ali 'Abdoel-Hamied) boek

9. Heerlijke gerechten voor de Ramadan, feesten en andere gelegenheden (Rachida Amhaouche)

Heerlijke gerechten horen natuurlijk bij de ramadan. Met Heerlijke gerechten voor de Ramadan, feesten en andere gelegenheden kan je met goede recepten aan de slag gaan.

De lekkere gerechten zorgen voor verbinding met elkaar. De geuren blijven in je herinnering zitten. Je leert kennis maken met de Marokkaanse keuken en je kan de traditie overdragen aan nieuwe generaties.

Heerlijke gerechten voor de Ramadan, feesten en andere gelegenheden (Rachida Amhaouche) boek

10. Mijn Eerste Koran Verhalenboek (Saniyasnain Khan)

Hoe mooi is het als je kinderen ook verhalen uit de Koran kan meegeven? Met Mijn Eerste Koran Verhalenboek is dat mogelijk. Het boek is vooral bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Jonger kan ook, als je de verhalen simpel vertelt.

In totaal staan er 42 verhalen in het boek. Ook de mooie plaatjes vallen op. Bij elk verhaal is er een referentie naar de Koran. Zelfs volwassenen kunnen nog van de verhalen leren.

Mijn Eerste Koran Verhalenboek (Saniyasnain Khan) boek

Meer boeken over de ramadan + andere aanraders

Hierboven heb je de top 10 beste ramadan boeken gezien. Ramadan boekjes voor kinderen en goede boeken voor volwassenen ben je tegengekomen.

Of je nu in de boeken meer wil leren over bijvoorbeeld het vasten of gerechten om te maken, voor iedereen staat er wel een goed boek tussen.

Ook de boeken die de Koran naar het Nederlands hebben vertaald zijn een aanrader, omdat het een mooi gebaar is om een Koran cadeau te geven tijdens de ramadan of het Suikerfeest.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over de ramadan? Op Bol.com zijn er nog meer te vinden.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Ken je zelf nog goede boeken over de ramadan? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie