Top 10 beste romantische boeken + 5 bonustips!

Ben je nieuwsgierig naar de beste romantische boeken? Dan zit je hier helemaal goed! In de onderstaande top 10 komen de beste romantische boeken voorbij. We geven zelfs 5 extra bonustips met boeken over liefde met romantische verhalen (Klassiekers). Voor degenen die ook van spanning houden, staan er spannende romantische boeken tussen, de romantische thrillers. Je komt verschillende soorten romantische literatuur van de beste romantische schrijvers/schrijfsters tegen en daarom staat er voor iedereen wel iets tussen. Lees lekker verder en ontdek de meest meeslepende, mooie en leuke romantische boeken!

1. De zeven zussen 1 – De zeven zussen (Lucinda Riley)

Helaas is Lucinda Riley niet meer onder ons, maar de romantische historische fictie boeken van de De zeven zussen reeks zullen we nooit vergeten. De zeven zussen 1 – De zeven zussen is het eerste boek uit deze reeks.

Maia en haar zussen komen bij elkaar, omdat hun vader plotseling is overleden. Pa Salt heeft de zussen geadopteerd toen ze nog een baby waren.

Na zijn dood krijgen ze een brief. Daar staan mysterieuze verwijzingen in naar de afkomst van de zussen. Maia komt in Rio de Janeiro terecht. Lukt het Maia om haar afkomst te achterhalen?

Lezers smullen van deze romantische roman! Deze romantische literatuur is zo geliefd, omdat het mysterieus is en de bijzondere familiegeschiedenis naar voren komt.

De zeven zussen 1 - De zeven zussen (Lucinda Riley) boek

2. Een weeffout in onze sterren (John Green)

Een weeffout in onze sterren is een erg goed romantisch boek voor de jeugd en jongvolwassenen. Echter vinden veel volwassenen het romantische verhaal uit het boek ook erg mooi!

Hazel heeft kanker en dat is niet meer te genezen. Echter houden medicijnen haar nog wel in leven. Bij een praatgroep ontmoet ze een ex-kankerpatiënt. Zijn naam is Augustus.

Ze lezen elkaars favoriete boek en bespreken dat het zo frustrerend is dat het favoriete boek van Hazel midden in een zin stopt. Ze besluiten om de schrijver van het boek in Amsterdam te bezoeken, maar deze reis loopt anders dan vooraf gedacht..

Lezers vinden het een erg meespelend romantisch boek en raden het iedereen aan. Het boek hoort absoluut thuis bij de beste romance boeken!

Een weeffout in onze sterren (John Green) boek

3. Ik zie je op het strand (Jill Mansell)

Jill Mansell is één van de beste romantische schrijfsters en daarom hoort één van haar boeken absoluut in deze top 10 van beste romantische boeken te staan. Ik zie je op het strand is een leuke romantische roman die heerlijk is om te lezen.

Clemency is niet per se op zoek naar de liefde, maar dan ontmoet ze Sam in het vliegtuig. Ze lijken echt een klik te hebben, maar helaas verdwijnt Sam uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in Cornwall, haar geboortedorp. Haar stiefzus Belle uit Londen komt over en is erg verwaand, omdat ze de perfecte man heeft gevonden. Dan ontdekt Clem wie deze man is, het is Sam!

Vele lezers vinden het echt een heerlijke romantische roman. Het is een ideaal boek voor op vakantie. De meeste lezers lezen ook graag de andere romantische verhalen in de boeken van de romantische schrijfster Jill Mansell.

Ik zie je op het strand (Jill Mansell) boek

4. In het vizier (Karen Rose)

Houd je van spannende romantische boeken? Dan is de romantische thriller In het vizier een echte aanrader voor jou. De combinatie van spanning en romantiek leest heerlijk weg!

Openbaar aanklager Kristen Mayhew heeft een stalker achter zich aan die brieven stuurt. Beangstigend is ook dat hij het grootste geheim van Kristen kent.

De rechercheur Abe Reagan steunt haar sinds ze doodsbedreigingen ontving, maar door het geheim is ze (nog) niet op zijn verleidingspogingen ingegaan. Toch komt het steeds meer tot een gepassioneerde relatie, ondanks dat Kristen een doelwit is van de moordenaar.

De boeken van Karen Rose staan bekend om de combinatie van spanning, romantiek en erotiek. Lezers vinden dat geweldig. Bij dit spannende romantische boek komt dat ook weer goed terug.

In het vizier (Karen Rose) boek

5. De vrouwen van de Leeuwenhof 1 – Agneta’s erfenis (Corina Bomann)

Het boek De vrouwen van de Leeuwenhof 1 – Agneta’s erfenis is onderdeel van de historische en romantische trilogie De vrouwen van de Leeuwenhof. Corina Bomann wordt ook wel gezien als de Duitse Lucinda Riley.

Het is 1913. Agneta heeft afstand genomen van haar machtige familie. Daardoor kan ze studeren aan de kunstacademie in Stockholm en een vrij leven leiden. De charmante Michael staat aan haar zijde.

Opeens gooit een telegram alles om. Er wordt geëist dat ze terugkomt naar het landgoed om de stoeterij te beheren, die van haar familie is. Ze krijgt daardoor een adellijke titel en een luxe leven. Maar was ze juist niet voor dit leventje ontsnapt?

Dit boek en de andere boeken uit deze romantische trilogie vallen erg in de smaak bij de lezers. Vanaf de eerste bladzijde pakt deze meeslepende romantische roman gelijk!

De vrouwen van de Leeuwenhof 1 - Agneta's erfenis (Corina Bomann) boek

6. Ik wist het (Chantal van Gastel)

Chantal van Gastel is een geliefde romantische schrijfster en heeft veel fans door haar goede (romantische) boeken. Ik wist het is ook weer een goed boek waarbij romantiek komt kijken.

Mia Robbins volgt haar gevoel en zegt haar baan in de marketing op. Ze begint een bloemenwinkel en dat levert meer op dan ze had verwacht. Ze ontmoet Feo. Van deze man had ze altijd gedroomd.

Ook blijkt Mia bijzondere verhalen aan te trekken. De verslaggever Axel merkt dit op en is altijd op zoek naar bijzondere verhalen. Kan Mia Feo de man van haar leven maken?

Dit romantische verhaal van Chantal van Gastel kan de fans zeker weer bekoren en het trekt ook nieuwe fans aan. Veel lezers vinden deze romantische roman beter dan andere romantische verhalen van romantische schrijfsters, zoals Jill Mansell.

Ik wist het (Chantal van Gastel) boek

7. Het Italiaanse meisje (Lucinda Riley)

Uiteraard moet er nog een boek van Lucinda Riley staan in deze top 10 van beste romantische boeken. Het boek Het Italiaanse meisje is een mooie liefdesroman die weer laat zien wat voor goede schrijfster Lucinda Riley was.

Op haar elfde ontmoet Rosanna al de man die haar leven gaat veranderen, namelijk operastudent Roberto. Ze is meteen verliefd. Roberto is onder de indruk van haar stem tijdens het zingen van een liedje.

Hij overtuigt haar dat ze ook een grote toekomst in de opera kan hebben, net als hij. Uiteindelijk reizen ze samen als operazangers de wereld over. Hun romance heeft hoogte- en dieptepunten. Iets uit Rosanna’s verleden kan hun geluk dwarsbomen..

Boeken over de liefde geschreven door Lucinda Riley zijn gegarandeerd een succes, zo ook dit meeslepende romantische boek. Het lezen van dit romantische verhaal van Lucinda Riley is volgens de lezers een grote aanrader. Je kan maar moeilijk stoppen met lezen als je eenmaal bent begonnen.

Het Italiaanse meisje (Lucinda Riley) boek

8. De sneeuwengel (Lulu Taylor)

De sneeuwengel is een spannend romantisch boek, een echte romantische thriller. Het is niet alleen een spannend boek over liefde. Er komt ook geluk, drama en mysterie bij kijken.

Cressida Felbridge is verloofd met een rijke man. Haar vader wil een portret geven voor haar huwelijk. Cressie ontmoet de schilder Ralph Few en ze worden verliefd op elkaar. Echter is Ralph getrouwd en zijn vrouw laat hem niet zomaar gaan.

Emily Conway raakt decennia later alles kwijt. Een onbekende vrouw laat haar een mysterieuze erfenis na, een groot landgoed. Is dit een nieuw begin voor Emily of zijn de geheimen van het landgoed te groot?

De verschillende verhaallijnen, die een paar decennia met elkaar verschillen, spreken de lezers erg aan. Je leeft mee in het heden en verleden. Het is mooie literatuur vol spanning en romantiek.

De sneeuwengel (Lulu Taylor) boek

9. Het schuilhuis (Rachel van Charante)

Het schuilhuis is een historisch, romantisch en spannend boek. Je kan het boek ook zien als een romantische thriller. Deze romantische en spannende roman is het debuut van Rachel van Charante als boekenschrijfster. Dat belooft veel goeds voor de toekomst!

Het is 1944 in Lochem en de Tweede Wereldoorlog is nog bezig. Vanwege financiële problemen willen Victoria’s ouders dat ze met haar rijke jeugdvriend Robert gaat trouwen. Maar dan stort er opeens een Engels gevechtsvliegtuig neer en Victoria besluit om de piloot te helpen.

Robert en haar familie mogen hier niks van weten. Echter houdt Robert ook iets voor haar achter. Victoria ontdekt dat en bedenkt een plan met grote gevolgen. 75 jaar later kan Victoria haar stilzwijgen niet langer meer aan door een advertentie die ze tegenkomt..

De combinatie van historie, romantiek en spanning is geweldig op papier gezet. Volgens de lezers is het een grote aanrader om dit historische, romantische en spannende verhaal te lezen.

Het schuilhuis (Rachel van Charante) boek

10. Ik hou je vast (Marina Folkers)

Het boek Ik hou je vast is een prachtige liefdesroman van Marina Folkers en alweer het laatste boek in deze top 10 van beste romantische boeken. Je kan dit romantische verhaal niet links laten liggen.

Millie deelt samen met haar vriendin een appartement in Londen en werkt voor The Guardian. Ze heeft geen relatie, maar wel gewoon een leuk leven.

Voor haar werk mag ze een artikel schrijven over een bedrijf. Bij dat bedrijf werkt Ethan. Hij heeft haar hart in het verleden gebroken. Millie heeft hem nooit helemaal los kunnen laten. Voor haar is dit de manier om weer in contact met Ethan te komen, maar Ethan doet net alsof hij Millie niet meer kent.

Dit meeslepende en mooie romantische boek is erg aangrijpend voor veel lezers. Het zorgt zelfs voor een brok in je keel. Het is voor de liefhebbers die graag romantische verhalen lezen een absolute aanrader!

Ik hou je vast (Marina Folkers) boek

5 bonustips boeken over liefde met romantische verhalen (Klassiekers)

Speciaal voor jou staan hier nog 5 bonustips met boeken over liefde met romantische verhalen. Het mooie is dat dit echte klassiekers zijn! Deze boeken met prachtige romantische literatuur willen we je niet onthouden.

Van alle klassiekers hieronder is er ook een Nederlandse versie beschikbaar.

Romeo and Juliet (William Shakespeare)

Eerste uitgave: 1597 (Toneelstuk)

De meesten hebben wel van Romeo en Julia gehoord, jij toch ook? Romeo and Juliet is misschien wel het meest bekende boek, oorspronkelijk een toneelstuk, over de liefde ooit. Veel romantische schrijvers hebben dit boek gebruikt als inspiratie om zelf een meeslepend romantisch boek te schrijven.

Het verhaal speelt zich af in de 16e eeuw in Italië. Romeo en Juliet zien elkaar en zijn op slag verliefd. Alleen hun families hebben al jaren ruzie. Hun liefde mag eigenlijk niet bestaan. Echter kunnen Romeo en Juliet niet zonder elkaar..

Romeo en Julia is de Nederlandse vertaling van het boek. Als je van literatuur houdt die romantiek bevat, dan moet je dit boek lezen. Al honderden jaren zijn mensen in de ban van dit romantische verhaal.

Romeo and Juliet (William Shakespeare) boek

Pride and Prejudice (Jane Austen)

Eerste uitgave: 1813

Pride and Prejudice is een prachtige romantische roman en één van de beste romance boeken ooit. Dit romantische verhaal is een echte klassieker.

Het verhaal speelt zich af rond de wisseling van de 18e naar de 19e eeuw en gaat over vijf ongetrouwde zussen uit de Engelse middenklasse. Hun moeder probeert de zussen met welgestelde mannen te laten trouwen.

Dan komen de welgestelde mannen Charles Bingley en Mr. Darcy in de buurt wonen. Mr. Darcy ziet één van de zussen, Elizabeth, wel zitten. Gaan ze uiteindelijk trouwen of staan Elizabeth haar vooroordelen en Mr. Darcy zijn trots in de weg?

De Nederlandse vertaling heet Trots en vooroordeel. Nog steeds valt deze liefdesroman in de smaak en nog lang zullen mensen dit boek blijven lezen. Lezers halen er ook nog eens mooie tijdloze levenslessen uit.

Pride and Prejudice (Jane Austen) boek

Gone with the Wind (Margaret Mitchell)

Eerste uitgave: 1936

Gone with the Wind is een prachtig romantisch verhaal, geschreven door Margaret Mitchell. Er is niet alleen maar een historisch romantisch boek van dit verhaal. De film is ook een echte aanrader, zoals je kan lezen in “De beste Engelse en Nederlandse verfilmde boeken ooit”.

Voor, tijdens en na de Amerikaanse Burgeroorlog is de periode waarin dit verhaal zich afspeelt. Het gaat vooral over de omgang van Scarlett O’Hara met vrienden, familieleden en minnaars.

Ze vindt in Rhett Butler een man die bij haar past. Hij is sluw en heeft niet een al te goede reputatie. Ze krijgen een soort haat-liefdeverhouding met elkaar.

Gejaagd door de wind is de Nederlandse versie van het boek. Lezers vinden dit boek niet alleen maar prachtige romantische literatuur, maar waarderen het ook dat ze een goed beeld krijgen van de Amerikaanse Burgeroorlog en de gevolgen daarvan.

Gone with the Wind (Margaret Mitchell) boek

Jane Eyre (Charlotte Brontë)

Eerste uitgave: 1847

Jane Eyre is een schitterende romantische roman die zelfs bij de beste (romantische) literatuur van de wereld hoort. Ook staat dit spannende romantische boek bij de “Top 100 beste boeken aller tijden”.

Jane heeft een zware jeugd achter de rug. Toch vindt ze werk als gouvernante en de liefde van haar leven, meneer Rochester. Maar meneer Rochester heeft een groot geheim. Maakt dat de liefde stuk?

Jane Eyre is ook de titel van de Nederlandse versie. De romantische roman blijft mensen maar boeien, ondanks dat het al zo lang geleden is uitgebracht.

Jane Eyre (Charlotte Brontë) boek

The Great Gatsby (F. Scott Fitzgerald)

Eerste uitgave: 1925

The Great Gatsby is een historisch en spannend romance boek. Ook dit romantische boek hoort volgens velen bij de beste literatuur van de wereld.

Het verhaal gaat over de steenrijke Jay Gatsby en het speelt zich af in de zomer van 1922 op Long Island en in New York. Hij wil graag zijn oude liefde Daisy weer voor zich winnen. Dit kan echter helemaal verkeerd aflopen..

De grote Gatsby is de Nederlandse vertaling van dit spannende romantische boek. Lezers vinden het een prachtige klassieker en geven aan dat het boek eigenlijk in elke boekenkast zou moeten staan.

The Great Gatsby (F. Scott Fitzgerald) boek

Meer romantische boeken en literatuur + andere aanraders

Hierboven heb je de top 10 van beste romantische boeken gezien en 5 bonustips van boeken over liefde met romantische verhalen (Klassiekers).

Houd je ook van wat spanning? Dan heb je spannende romantische boeken kunnen zien in de bovenstaande top 10, ook vaak romantische thrillers genoemd. Verschillende soorten romantische literatuur van de beste romantische schrijvers/schrijfsters ben je tegengekomen. Er staat vast iets voor je tussen.

Wil je toch nog verder kijken naar meer meeslepende, mooie en leuke romantische boeken en literatuur? Op Bol.com vind je er nog meer!

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Ken je zelf nog meer mooie romantische boeken en literatuur? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie