De 10 beste boeken over sappen en smoothies [2024]

Waarschijnlijk ben je op zoek naar de beste boeken over sappen en smoothies, anders was je hier niet. Wij hebben de beste 10 op een rij gezet, zodat jij de lekkerste sappen en smoothies kan maken. Je vindt onder andere boeken over (gezonde) sappen en smoothies met vele recepten, boeken over groene smoothies en boeken met smoothies die je helpen afvallen. Genoeg groente en fruit binnenkrijgen is voor veel mensen lastig, maar deze boeken maken dat een stuk makkelijker voor je. Lees lekker verder!

1. 500 sappen & smoothies (Christine Watson)

Dit boek is gelezen en beoordeeld door onze redactie

Het boek 500 sappen & smoothies is het beste boek over sappen en smoothies. Met de 500 recepten in het boek kan je genoeg lekkere en gezonde sappen en smoothies maken!

Er staan klassieke smoothie recepten in, maar je komt ook hele nieuwe ideeën tegen. De tips over het op smaak brengen, binden en zoeten van de sappen en smoothies zijn erg handig.

Van voedzame ontbijtdranken tot zomerse traktaties, je komt van alles tegen. Voor elke gelegenheid is er wel een smoothie te vinden.

Kopers vinden de 500 recepten van sappen en smoothies in het boek geweldig. De sappen en smoothies zijn erg lekker en nog makkelijk te maken ook.

500 sappen & smoothies (Christine Watson) boek

2. 70 groene smoothies (Marjolijn van der Velde)

Een groene smoothie is goed voor je gezondheid en erg lekker. Steeds meer mensen gaan dit ontdekken. Met het boek 70 groene smoothies kan je lekkere en gezonde groene smoothies maken.

Wist je bijvoorbeeld dat spinazie drinken lekker en goed voor je gezondheid is? In het boek staan 70 recepten voor zuivelvrije fruitsmoothies met bladgroentes. Eén groene smoothie per dag geeft je onder andere al meer energie en een verbeterde weerstand.

Zelfs de grootste groente-haters vinden de smoothies uit het boek lekker. Hierdoor krijgen ze toch voldoende groente en fruit binnen.

70 groene smoothies (Marjolijn van der Velde) boek

3. 500 groene sappen & smoothies (Carol Beckerman)

Wil je echt een boek vol met recepten voor groene smoothies? Dan is 500 groene sappen & smoothies het boek dat je moet hebben!

Er staan klassieke recepten voor gezonde dranken in het boek, maar ook nieuwe ontgiftingssappen. Met de tips kan je jouw favoriete sappen kruiden, verdikken en zoeten.

Van verzadigende ontbijtdranken tot lichte zomerse drankjes, er staat genoeg in. Er zijn recepten te vinden voor elk moment van de dag. Een groene smoothie is beter als tussendoortje dan iets vol suiker en ongezonde stoffen.

Voor kopers is het een geweldig boek om vele gezonde groene sappen en smoothies te maken. Door de vele recepten kan je veel afwisselen en je krijgt ook inspiratie om er je eigen draai aan te geven.

500 groene sappen & smoothies (Carol Beckerman) boek

4. Supergezonde sappen en smoothies (Amanda Cross)

De titel van het boek, Supergezonde sappen en smoothies, klinkt al veelbelovend. Gelukkig is het ook echt een goed boek vol met gezonde recepten.

Vrijwel elke fruit- en groentesoort verbetert je gezondheid op een bepaalde manier. Door je favoriete fruit en groente in de blender te gooien en te mixen, krijg je toch dagelijks genoeg binnen.

Bij de recepten is de hoeveelheid koolhydraten minimaal. Je leest bij elk recept wat voor invloed het op je gezondheid heeft en hoeveel calorieën, vitaminen en mineralen erin zitten.

Kopers vinden de recepten in het boek heerlijk en de sappen en smoothies zijn nog gezond ook. Ook de informatie over gezonde voeding wordt erg gewaardeerd.

Supergezonde sappen en smoothies (Amanda Cross) boek

5. Brain Food Smoothies (Charlotte Labee)

Brain Food Smoothies is een boek met bijzondere smoothie recepten. Deze smoothies zijn namelijk bedoeld voor je hersenen. Het verandert je gezondheid en mindset.

In totaal staan er 80 smoothie recepten in het boek. Er staat uitleg bij wat voor invloed de ingrediënten op je hersenen hebben. Het is belangrijker dan ooit om gezond te eten.

Je brein heeft gezonde voedingsstoffen nodig om in balans te blijven. Charlotte Labee helpt je met dit boek om beter voor je hersenen te zorgen.

Voor kopers is het meer dan een boek vol met smoothie recepten. Onder andere de informatie over een gezonde levensstijl en ingrediënten is erg waardevol.

Brain Food Smoothies (Charlotte Labee) boek

6. 100 Groene Smoothies (Thea Spierings)

Aan de hoeveelheid boeken over groene smoothies, in deze rij van de 10 beste boeken over sappen en smoothies, kan je wel zien dat groene smoothies steeds populairder worden. 100 Groene Smoothies is ook een aanrader.

Groene smoothies zijn een snelle en makkelijke manier om genoeg groente binnen te krijgen, daarom zijn ze ook zo populair. Ook zijn ze nog eens erg lekker.

Welke ingrediënten maken je groene smoothie lekker? Dit boek geeft daar antwoord op. Je kan 85 verschillende smoothies en 15 sapjes met de slowjuicer maken.

Kopers vinden de smoothies en sapjes origineel en lekker en ze zijn nog eens makkelijk te maken ook. Ook gebruiken sommigen de smoothies en sapjes uit het boek als hulp bij het afvallen.

100 Groene Smoothies (Thea Spierings) boek

7. Sappen & Shakes (Aram van Beek)

Wie wil er nou niet op een lekkere manier iets goeds doen voor zijn lijf? Met het boek Sappen & Shakes is dat mogelijk!

Een supersap of -shake is goed voor je weerstand, helpt als je wil afvallen, geeft je energie en een stralende huid. In totaal staan er 35 heerlijke sappen en shakes van fruit en groente in het boek.

Sommigen zijn verwerkt met superfood, zodat de voedingswaarde omhoog gaat. Er zijn genoeg tips en tricks te vinden voor het combineren en bereiden.

Voor kopers staan er genoeg recepten in het boek en er is veel variatie. Ook krijg je inspiratie om je eigen sappen en shakes te maken.

Sappen & Shakes (Aram van Beek) boek

8. Verse sappen met groenten en fruit (Son Tyberg)

Verse sappen met groenten en fruit is een boek dat bij geen enkel mens in de boekenkast zou misstaan. Voor iedereen zijn de sappen goed voor hun gezondheid.

Ongeveer 95% van de voedingswaarde in een sapje belandt meteen in de bloedcirculatie. De meest geconcentreerde hoeveelheid aan vitaminen, mineralen en enzymen zitten in de drankjes.

De drankjes zijn goed voor een gezonde levensstijl. Bij de recepten voor vruchten- en groentesappen staat een vitaminewijzer. Ook wordt onder andere de behandeling van kwalen die veel voorkomen besproken.

Kopers vinden de recepten duidelijk en eenvoudig te maken. De extra informatie over groente, fruit, voedingsstoffen en vitaminen is ook erg handig.

Verse sappen met groenten en fruit (Son Tyberg) boek

9. 100 hot smoothies (Maartje van Druyten)

Wist je dat smoothies ook warm kunnen zijn? Dat bewijst het boek 100 hot smoothies wel. Er staan goede recepten in het boek om warme smoothies te maken.

Met hot smoothies kan je elke dag genoeg groente binnenkrijgen. Met de 100 recepten maak je groente lekker en aantrekkelijk voor kinderen en volwassenen. Op elk moment van de dag kan je een hot smoothie nemen.

Voor kopers is het door het boek makkelijk om minimaal 250 gram groente binnen te krijgen per dag. Het boek zorgt ervoor dat groente binnenkrijgen met hot smoothies niet moeilijk meer is.

100 hot smoothies (Maartje van Druyten) boek

10. Supergezonde sappen voor sporters (Penny Hunking)

Het boek Supergezonde sappen voor sporters laat zien dat sporters veel baat hebben bij sappen en smoothies. Meer sporters zouden het moeten drinken.

In sappen en smoothies zitten koolhydraten, vitaminen en mineralen die sporters nodig hebben. De smoothies vullen het vochttekort aan en brengen het energieniveau weer op peil.

In totaal staan er 40 sappen en smoothies in die je kan maken. Op een natuurlijke en gezonde manier is het als sporter mogelijk om je prestaties te verbeteren. Je leest onder andere ook bij de recepten voor welke sport het geschikt is en wanneer je het moet gebruiken.

Veel sporters vinden het boek een grote aanrader. De sappen en smoothies zijn lekker en gezond en helpen echt om hun prestaties te verbeteren.

Supergezonde sappen voor sporters (Penny Hunking) boek

Meer boeken over (gezonde) sappen en smoothies met goede recepten + andere aanrader

Hierboven heb je de 10 beste boeken over sappen en smoothies gezien. Onder andere boeken met vele smoothie recepten, boeken over groene smoothies en boeken met smoothies die helpen met afvallen ben je tegengekomen.

De boeken zorgen ervoor dat je sneller en makkelijker voldoende groente en fruit binnenkrijgt. Ook voor sporters zijn sappen en smoothies goed om te drinken.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over (gezonde) sappen en smoothies met goede recepten? Op Bol.com vind je er nog meer.

Wellicht is het artikel “Top 10 beste moestuinboeken” ook interessant voor je.

Weet je zelf nog goede boeken over sappen en smoothies? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie