Top 10 beste Sinterklaas prentenboeken

De beste Sinterklaas prentenboeken voor peuters, kleuters en oudere kinderen hebben wij voor jou in een top 10 gegoten. Niet alleen peuters en kleuters, maar ook kinderen boven de 6 jaar kunnen nog van deze prentenboeken genieten. Het zijn ideale Sinterklaas voorleesboeken om helemaal in de stemming te komen. De mooie Sinterklaas prenten en verhalen zorgen daar wel voor. Ook ga je goede (online) digitale Sinterklaas prentenboeken zien. Lees lekker verder!

1. Woezel & Pip – SinterWoezel en Pietje Pip (Guusje Nederhorst)

De kinderboekenserie Woezel en Pip is geliefd bij vele kinderen. Er is ook een erg leuk Sinterklaas prentenboek van Woezel en Pip, namelijk Woezel & Pip – SinterWoezel en Pietje Pip.

Woezel en Pip gaan hun schoentje zetten, omdat Sinterklaas weer in het land is. Wat zouden ze voor cadeau krijgen? Midden in de nacht wordt er op het hok geklopt. Wie zou dat zijn?

Peuters en kleuters zijn helemaal weg van dit Sinterklaas prentenboek. Door het kleine formaat kan je het prentenboek overal mee naartoe nemen.

Woezel & Pip - SinterWoezel en Pietje Pip (Guusje Nederhorst) boek

2. Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas (Ted van Lieshout)

De prentenboeken van Boer Boris zijn heel bekend en erg populair in Nederland. Een Boer Boris prentenboek over Sinterklaas mag daarom natuurlijk niet ontbreken. Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas is op rijm geschreven en een grote aanrader.

Het paard van Sinterklaas is van de trap gevallen. Sinterklaas stuurt Boer Boris een brief of hij hem kan helpen. Kan Boer Boris Sinterklaas hulp bieden?

Dit prentenboek hoort bij de leukste Sinterklaas verhalen. Het is een aanrader om het als voorleesboek te gebruiken tijdens Sinterklaas. Kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen.

Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas (Ted van Lieshout) boek

3. Aadje Piraatje – Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas (Marjet Huiberts)

Aadje Piraatje – Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas is een leuk prentenboek over Sinterklaas in de serie van Aadje Piraatje. Het prentenboek is op rijm geschreven.

Sinterklaas en zijn meeuwenpieten varen in de stoomboot langs het piratenschip van Aadje Piraatje. De normaal zo stoere piraten zijn wat angstig als Sinterklaas aan boord komt. Zijn de piraten braaf geweest? Aadje zorgt er uiteindelijk voor dat iedereen een mooi cadeautje krijgt.

Kinderen komen helemaal in de stemming als je dit voorleesboek tijdens Sinterklaas voorleest. Bij veel kinderen hoort dit verhaal over Sinterklaas bij hun favorieten.

Aadje Piraatje - Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas (Marjet Huiberts) boek

4. Het huis van Sinterklaas (Naomi Tieman)

Het huis van Sinterklaas is een prachtig prentenboek en hoort absoluut thuis in deze top 10. Naomi Tieman heeft het verhaal mooi op rijm opgesteld.

Als Sinterklaas van huis is, dan blijven de kleine Pietjes achter. Ze zijn nog niet groot genoeg om met Sinterklaas mee te varen naar Nederland. Wat doen de kleine Pietjes als Sinterklaas niet thuis is?

Peuters en kleuters worden echt vrolijk van dit prentenboek over Sinterklaas. Zowel het verhaal als de tekeningen zijn geweldig. Het is een grote aanrader voor in de schoen.

Het huis van Sinterklaas (Naomi Tieman) boek

5. De vrienden van Sinterklaas (Sjoerd Kuyper)

Sjoerd Kuyper is een goede schrijver en dat laat hij ook weer blijken in De vrienden van Sinterklaas. Ook de tekeningen van Harmen van Straaten zijn prachtig.

Het jongetje Broes is erg teleurgesteld als zijn vader niet mee kan naar de intocht van Sinterklaas. Hij wil zelfs niet meer gaan. Maar dan vertelt zijn grote zus Lotte hem over de Pietenschool en de vrienden van Sinterklaas. Is zijn vader de vriend van Sinterklaas?

Zowel thuis als in de klas vinden kinderen het geweldig om uit dit prentenboek voorgelezen te worden. Denk er wel aan dat het kwartje kan vallen bij kinderen die nog in Sinterklaas geloven, want de vader van Broes blijkt een Piet te zijn.

De vrienden van Sinterklaas (Sjoerd Kuyper) boek

6. Pomtidom – Pomtidom viert Sinterklaas (Kim van Kooten)

Het prentenboek Pomtidom – Pomtidom viert Sinterklaas is op rijm geschreven door Kim van Kooten. De boodschap van dit Sinterklaas verhaal is ook nog eens leerzaam.

Pomtidom is een verwend prinsesje en krijgt alles van haar ouders. Sinterklaas komt en ze heeft een heel lijstje opgesteld met allemaal wensen, maar Sinterklaas geeft haar alleen een chocoladeletter.

Ze vraagt aan Sinterklaas waar al haar cadeautjes zijn. Sinterklaas spreekt haar streng toe en zegt dat er ook veel arme kinderen op deze wereld zijn. Pomtidom wil daarom voor deze kinderen iets goeds doen.

Het is erg leuk om dit voorleesboek tijdens Sinterklaas voor te lezen. Kinderen genieten van het verhaal en de tekeningen. Ook goed en belangrijk is dat er een leerzaam aspect aan zit.

Pomtidom - Pomtidom viert Sinterklaas (Kim van Kooten) boek

7. Luuk en Lotje – Het is sinterklaas! (Ruth Wielockx)

Luuk en Lotje zijn inmiddels een bekend duo geworden onder de peuters en kleuters in Nederland. Met Luuk en Lotje – Het is sinterklaas! is er ook een mooi prentenboek over Sinterklaas van Luuk en Lotje.

Sinterklaas komt er bijna aan en Luuk en Lotje verheugen zich erop. Ze gaan naar de intocht en maken een mooie tekening, die ze in hun schoen stoppen. Nu zal Sinterklaas hun huis niet overslaan. Dan wordt er opeens aan de deur geklopt…

Het prentenboek is erg leuk om kinderen voor te bereiden op de komst van Sinterklaas. Het verhaal en de mooie Sinterklaas prenten brengen de kinderen helemaal in de stemming.

Luuk en Lotje - Het is sinterklaas! (Ruth Wielockx) boek

8. Sinterklaas slaat een jaartje over (Susanna Wiersma)

De titel, Sinterklaas slaat een jaartje over, klinkt niet zo leuk. Toch is het een leuk en grappig prentenboek! In dit geval is het handig om het prentenboek niet alleen op de titel te beoordelen.

Sinterklaas heeft er geen zin in en wil dit jaar niet naar Nederland komen. Zijn Pieten proberen hem toch over te halen, maar Sinterklaas komt telkens met smoesjes.

Sinterklaas zegt bijvoorbeeld dat de stoomboot kapot is en dat de pepernoten op zijn. Dan krijgt Sinterklaas een brief van een meisje. Hij heeft het meisje iets beloofd. Wat moet Sinterklaas nu doen?

Niet alleen voor kinderen is het een leuk en grappig prentenboek, zelfs voor de volwassenen die het voorlezen is het hilarisch. De mooie Sinterklaas prenten maken het verhaal levendig.

Sinterklaas slaat een jaartje over (Susanna Wiersma) boek

9. Saar en de Sint (Pauline Oud)

Saar en de Sint is meer dan alleen een voorleesboek tijdens Sinterklaas. Ook staan er onder andere liedjes en zelfs een recept voor kruidnootjes in. Dit prentenboek maakt Sinterklaas compleet.

Juf Clara vraagt voor wie die grote lege stoel in de klas zou zijn. De kinderen hebben geen idee. De stoel is voor Sinterklaas! Saar vraagt zich af of Sinterklaas en Piet thuis ook op bezoek komen. Ze maakt een mooie tekening en zet haar schoen met een wortel erin.

Het prentenboek is een echte beleving voor kinderen. Saar maakt alle fases van Sinterklaas mee en de kinderen beleven dat daarom ook zo. Ook de prenten spreken erg aan.

Saar en de Sint (Pauline Oud) boek

10. SuperSint (Maranke Rinck)

SuperSint is een mooi prentenboek, geschreven op rijm. Maranke Rinck is een Zilveren Griffel winnares en kan als geen ander goede kinderboeken schrijven.

Marie zou graag weleens een superheld willen zien in het echt. Een meneer in het park zegt dat het al bijna vijf december is en de kans er dan is om Sinterklaas tegen te komen. Marie vraagt of Sinterklaas dan wel een superheld is? Dan begint de man verhalen te vertellen…

Dit prentenboek over Sinterklaas zou bij elk kind in de boekenkast moeten staan. Het hoort bij de beste Sinterklaas verhalen. Zelfs als je het meerdere keren voorleest, gaat het niet vervelen.

SuperSint (Maranke Rinck) boek

Digitale Sinterklaas prentenboeken

Ben je geïnteresseerd in (online) digitale Sinterklaas prentenboeken? Je zou deze prentenboeken bijvoorbeeld voor kunnen lezen op een tablet. Voor een klas zou je het bijvoorbeeld voor kunnen lezen vanaf een smartboard.

Wij hebben hieronder de beste drie digitale Sinterklaas prentenboeken op een rijtje gezet (E-books):

Woezel & Pip – SinterWoezel en Pietje Pip (E-book)

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 1 januari 2024 - 19:56
Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas (E-book)

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 1 januari 2024 - 19:56
Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas (E-book)

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 1 januari 2024 - 19:56

Twee e-books heb je hierboven ook al in de top 10 gezien. Het is een grote aanrader om deze digitale Sinterklaas prentenboeken voor te lezen.

Meer prentenboeken over Sinterklaas + andere aanraders

Hierboven heb je de beste Sinterklaas prentenboeken voorbij zien komen. Deze Sinterklaas voorleesboeken zijn ideaal om toe te werken naar het sinterklaasfeest. Kinderen genieten van de Sinterklaas prenten en verhalen.

Ook de (online) digitale Sinterklaas prentenboeken zijn een mooie mogelijkheid om in de stemming te komen. Prentenboeken maken Sinterklaas compleet.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer prentenboeken over Sinterklaas voor peuters, kleuters en oudere kinderen? Op Bol.com staan er nog meer.

De volgende artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:

Weet je zelf nog goede Sinterklaas prentenboeken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie