De 7 beste boeken om sokken te breien

Ben je op zoek naar de beste boeken om sokken te breien? Dan zit je hier helemaal goed! Sokken breien moet voor beginners ook toegankelijk zijn en daarom staan er boeken over sokken breien voor beginners en gevorderden in het onderstaande rijtje. Aan de hand van de boeken kan je van allerlei soorten sokken gaan breien, zoals kindersokken, vrolijke sokken en stijlvolle sokken. De breipatronen van de sokken in de boeken maken het leuker en makkelijker om de sokken te gaan breien. Lees lekker verder!

De top 7 van beste boeken om sokken te breien

Hieronder staan de 7 beste boeken om sokken te breien. Bestellen op Bol.com is eenvoudig via de blauwe knoppen.

1. Sokken breien (Jo An Luijken & Marlies Hoogland)

Niveau: Beginners en gevorderden

Sokken breien is het ultieme boek om sokken te (leren) breien voor beginners en gevorderden! Het is een bundeling van de twee bestsellers “Sokken brei je zo!” en “Sokken van teen tot boord”.

Alle technieken komen voorbij. Denk aan de traditionele manier, van boord tot teen en van teen tot boord. De breipatronen van de sokken zijn erg leuk en duidelijk.

Sokken breien (Jo An Luijken & Marlies Hoogland) boek

2. Breien to go – Sokken (Onbekend)

Niveau: Beginners en gevorderden

Houd je ervan om onderweg lekker te breien? Dan is Breien to go – Sokken het ideale boek voor jou!

In zakformaat is het boekje makkelijk mee te nemen. De beschrijvingen zijn duidelijk en er zijn heldere foto’s, waardoor je onderweg heerlijk kan breien. Ook kan je aantekeningen maken.

Breien to go - Sokken (Onbekend) boek

3. 52 weken sokken breien (Jonna Hietala)

Niveau: Gevorderden

Het hele jaar sokken breien, hoe leuk is dat? Met het boek 52 weken sokken breien is dat mogelijk!

Er staan patronen van 52 ontwerpers in, van over de hele wereld. Het is onderverdeeld in vier seizoenen. Voor beginnende breiers is het boek niet geschikt.

52 weken sokken breien (Jonna Hietala) boek

4. Vrolijke sokken breien (Dendennis & Mr. Knitbear)

Niveau: Beginners en gevorderden

De titel, Vrolijke sokken breien, zegt al genoeg. Vrolijke sokken breien is een feestje met dit boek voor beginners en gevorderden. Het leven is te kort voor saaie sokken!

Je kan allerlei vrolijke sokken gaan breien met vrolijke motieven, zoals ijsjes en avocado’s. Er staan veel originele breipatronen van sokken in met duidelijke foto’s en goede uitleg. Volgens sommige beginners kan het wel pittig zijn.

Vrolijke sokken breien (Dendennis & Mr. Knitbear) boek

5. Soxxbook (Kerstin Balke)

Niveau: Beginners en gevorderden

Kerstin Balke is een bekende sokkenbreister en wordt ook veel gevolgd op social media. Met Soxxbook heeft ze een geweldig boek gemaakt voor breiers/breisters die sokken willen (leren) breien.

Er staan 26 breipatronen van sokken in het boek, waardoor er sowieso sokken tussen staan die je leuk gaat vinden. Ook krijg je nog tips om je eigen sokken met patronen te ontwerpen. De basistechnieken worden zeer goed uitgelegd.

Soxxbook (Kerstin Balke) boek

6. Superleuke sokken breien (Centrale Uitgeverij Deltas)

Niveau: Beginners en gevorderden

Superleuke sokken breien, wie wilt dat nou niet? Met het boek Superleuke sokken breien is dat mogelijk! Zowel beginners als gevorderden kunnen superleuke sokken (leren) breien.

Er staan 25 modellen in het boek. Kijk welk ontwerp je leuk vindt en ga lekker aan de slag. De sokken kan je in elke grootte breien, dus ook kindersokken. De beschrijvingen en foto’s zijn erg duidelijk.

Superleuke sokken breien (Centrale Uitgeverij Deltas) boek

7. Soxxbook 2 (Kerstin Balke)

Niveau: Beginners en gevorderden

Soxxbook 2 is het vervolg op Soxxbook. In dit boek staan 25 kabelbonte sokken voor kleine en grote voeten, van maat 20-21 tot 46-47. Je kan dus zowel kindersokken als sokken voor volwassenen breien. Familie en vrienden maak je er erg blij mee!

Er staan gegarandeerd sokken in die je leuk vindt. Denk bijvoorbeeld aan feestelijk bont, stijlvol met grijs en puur natuurlijk. De breipatronen van de sokken zijn duidelijk en er staat ook een link in naar video’s die uitvoerig uitleg geven over de basistechnieken.

Soxxbook 2 (Kerstin Balke) boek

Meer boeken om sokken te breien + andere aanraders

Hierboven heb je de beste 7 boeken gezien om sokken te breien. Sokken breien aan de hand van de boeken is mogelijk voor beginners en gevorderden.

Met de verschillende breipatronen van sokken kan je van allerlei soorten sokken gaan breien, zoals kindersokken, vrolijke sokken en stijlvolle sokken. Voor iedereen staan er wel leuke sokken tussen in de boeken.

Wil je toch nog verder kijken naar andere boeken om sokken te breien? Op Bol.com staan er nog meer.

Andere artikelen die wellicht interessant voor je zijn:

Weet je zelf nog een goed boek om sokken te breien dat absoluut in het bovenstaande rijtje hoort te staan? Dan horen we dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie