Spaanse kinderboeken: Zowel voor jonge als oudere kinderen!

In dit artikel staan de beste Spaanse kinderboeken voor alle leeftijden. Meestal beginnen kinderen met eenvoudige Spaanse verhaaltjes en gaan daarna steeds een stapje verder. Spaans leren is voor kinderen makkelijker met goede Spaanse kinderboeken. Lees snel verder!

Spaans leren voor kinderen: Eenvoudige Spaanse verhaaltjes

Spaans leren is voor kinderen meestal eenvoudiger dan voor volwassenen. Als kinderen ook (gedeeltelijk) worden opgevoed met de Spaanse taal, dan gaan ze het goed leren.

Zowel voor kinderen als volwassenen is het heel leerzaam om Spaans te leren met eenvoudige Spaanse verhaaltjes. In veel Spaanse kinderboeken zijn de verhaaltjes vrij simpel opgezet, zodat het goed te volgen is voor beginners.

Het voordeel van eenvoudige verhaaltjes is dat het meer motiverend is om helemaal te begrijpen en uit te zoeken wat alles betekent. Bij zeer lange (saaie) verhalen nemen weinig kinderen en ook volwassenen de moeite om het te gaan lezen.

Voor volwassenen zijn Spaanse kinderboeken dus ook heel leerzaam, Het is een laagdrempelige manier om de taal te leren. Een leuk en leerzaam boek met eenvoudige Spaanse verhaaltjes is Short Stories in Spanish for Beginners. Voor oudere kinderen en volwassenen is dit boek een aanrader.

Spaanse vlag wapperen

Boeken voor kinderen van 0 t/m 6 jaar

In deze leeftijdscategorie kunnen de meeste kinderen nog niet lezen. Hieronder zal je goede voorleesboekjes vinden in het Spaans, die heel leerzaam zijn voor kinderen.

Echte aanrader: Richard Scarry’s Best Word Book Ever – El mejor libro de palabras de Richard Scarry (Richard Scarry)

Richard Scarry’s Best Word Book Ever – El mejor libro de palabras de Richard Scarry is geschreven in het Spaans en in het Engels. Voor ouders die de Spaanse taal niet zo goed beheersen, is dit boekje ook erg leerzaam!

Aan de hand van prachtige plaatjes leren kinderen Spaanse woordjes die men in het dagelijks leven ook gebruikt. Het is echt een feestje om op deze manier Spaans te leren.

De reviews over dit boekje zijn zeer lovend.

Richard Scarry's Best Word Book Ever - El mejor libro de palabras de Richard Scarry (Richard Scarry) boek

Andere aanbevelingen

Boeken voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

In deze leeftijdscategorie beginnen kinderen echt met leren lezen. Ook het lezen van boeken gaat daarbij horen. Spaans leren is voor kinderen leuker als ze goede en leerzame boeken lezen. Hieronder staan geschikte Spaanse kinderboeken voor beginnende lezers.

Echte aanrader: El Principito (Antoine de Saint-Exupéry)

Voor kinderen die al een beetje Spaans kunnen, is El Principito een heel interessant boek. Ook kan het handig zijn om de Nederlandse en/of Engelse versie erbij te nemen.

In een verkiezing in 1999 van de beste boeken van de eeuw eindige El Principito zelfs op een 4e plaats! Het boek is in meer dan 160 talen geschreven en wereldwijd erg geliefd. Vooral de prachtige illustraties vallen ook op.

Het verhaal is niet moeilijk om te volgen. De piloot is de verteller in het verhaal. Hij maakt een noodlanding in de woestijn met zijn vliegtuig en ontmoet daar de kleine prins. De kleine prins vertelt allemaal bewonderenswaardige verhalen, zoals dat hij andere planeten bezoekt en daar aparte bewoners zijn.

Wereldwijd zijn de reviews erg goed. Mensen houden van dit boek.

El principito (Antoine de Saint-Exupéry) boek

Andere aanbevelingen

Boeken voor kinderen van 12 t/m 18 jaar

In deze leeftijdscategorie kunnen de meeste kinderen redelijk tot goed lezen. Voor school gaan kinderen steeds meer boeken lezen, ook in andere talen. Sommige kinderen gaan zelf ook meer boeken thuis lezen.

Echte aanrader: El niño con el pijama de rayas (John Boyne)

El niño con el pijama de rayas is wereldwijd inmiddels meer dan 6 miljoen keer verkocht. Veel oudere kinderen en volwassenen gebruiken het om Spaans te leren. Ook is er een film van gemaakt in 2008.

Het verhaal gaat over Bruno. Zijn vader is een hoge nazi en ze verhuizen naar een huis dat vlakbij het concentratiekamp Auschwitz in Polen staat. Bruno ontmoet daar een Joodse jongen Shmuel. Ze worden vrienden, maar gaat dit goed aflopen?

Het verhaal is erg meeslepend. Voor beginners kan het ook handig zijn om de Nederlandse versie van het boek erbij te nemen. Door het meeslepende verhaal is de motivatie groot om alles te leren begrijpen in het Spaans.

Mocht je echt pas net beginnen met Spaans leren, dan kan het handiger zijn om eerst te beginnen met eenvoudige Spaanse verhaaltjes, zoals in Short Stories in Spanish for Beginners. Of begin heel laagdrempelig met De kleine Spaans voor dummies.

Wereldwijd zijn mensen heel enthousiast over El niño con el pijama de rayas.

El niño con el pijama de rayas (John Boyne) boek

Andere aanbevelingen

Nog meer Spaanse kinderboeken en populaire Nederlandse kinderboeken

Spaans leren is voor kinderen erg leerzaam met Spaanse kinderboeken. Kinderen kunnen het al heel laagdrempelig leren met eenvoudige Spaanse verhaaltjes. Hierboven heb je goede Spaanse kinderboeken gezien.

Maar misschien wil je nog verder kijken? Op Bol.com staan meer leuke en leerzame Spaanse kinderboeken. Het is een aanrader om ook op Amazon.nl een kijkje te nemen.

Populaire Nederlandse kinderboeken zijn natuurlijk ook erg leuk. In “Populaire kinderboeken” lees je meer over de meest populaire Nederlandse kinderboeken.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie