De 10 beste survivalboeken

De 10 beste survivalboeken zijn ideaal als je wil leren overleven in de natuur. Boeken helpen echt bij overleven in de natuur, want je doet door ervaringsdeskundigen de juiste kennis op. Als je alles zelf moet ontdekken, gaat dat veel langer duren. Er staan verschillende soorten survivalboeken tussen voor beginners en gevorderden. Je vindt onder andere bushcraft en outdoor boeken en speciale survivalboeken voor kinderen. De meeste survivalboeken zijn in het Nederlands, maar er staan ook enkele Engelse boeken tussen. Lees snel verder!

1. Het Grote SAS Survival Handboek (John Wiseman)

Ben je een echte survivalliefhebber of wil je leren survivallen? Dan is het boek Het Grote SAS Survival Handboek een echte aanrader voor jou!

Dit boek is de extreme editie en staat boordevol bruikbare informatie. Je leert overleven in de meest barre omstandigheden, waar dan ook in de wereld.

Volgens veel lezers is dit het beste survivalboek. Met het boek leer je survivaltechnieken om te overleven in de natuur. Ook is het leuk om cadeau te geven.

Het Grote SAS Survival Handboek (John Wiseman) boek

2. Bushcraft Handboek (René Nauta en Beke Olbers)

Bushcraft Handboek is het bushcraft boek in het Nederlands dat je moet hebben. René Nauta en Beke Olbers zijn echte experts op het gebied van bushcraft.

Alle basisvaardigheden komen in het boek voorbij, zoals hoe je vuur maakt, hoe je een onderkomen bouwt, hoe je water zuivert en hoe je buiten lijm maakt.

Voor beginners en gevorderden is het een goed boek. Op vele vragen die met bushcraft te maken hebben, geven de auteurs antwoord. Je gaat je door het boek meer thuis voelen buiten in de natuur.

Lezers vinden het een geweldig Nederlandstalig bushcraft boek. Het is erg informatief en praktisch. Je krijgt meteen zin om lekker de natuur in te gaan.

Bushcraft Handboek (René Nauta en Beke Olbers) boek

3. Bushcraft (Mike De Roover)

Bushcraft is een ander goed Nederlandstalig bushcraft boek in dit rijtje van de 10 beste survivalboeken. Mike De Roover is een bushcrafter en weet hoe het is om in de natuur te overleven.

De auteur deelt zijn kennis in dit boek. Je doet daardoor de juiste vaardigheden op om zelf in de natuur te verblijven. Je gaat dichter bij de natuur en jezelf staan.

Het is volgens lezers een goed outdoor boek om lekker de natuur in te gaan. Je ziet de passie van de auteur terug en je kan er veel van leren.

Bushcraft (Mike De Roover) boek

4. Eetbare Wilde Planten (Steffen Guido Fleischhauer, Jürgen Guthmann & Roland Spiegelberger)

Je eigen eten vinden in de natuur hoort echt bij survivallen. Daarom staat het boek Eetbare Wilde Planten ook in dit rijtje. Er zijn genoeg eetbare wilde planten te vinden in Nederland en België.

Met het boek kan je eetbare wilde planten vinden, herkennen en bereiden. 200 eetbare wilde planten komen aan bod. Door gedetailleerde tekeningen en kleurenfoto’s kan je ze goed herkennen.

Ook interessant is om onder andere meer te lezen over welke plantendelen wanneer geoogst kunnen worden en wat de planten voor je gezondheid betekenen.

Voor survivalliefhebbers is het een handig boek om te overleven in de natuur. Door het boek zijn de eetbare wilde planten niet lastig om te vinden. Ook zeer handig is dat er aandacht wordt besteed aan giftige planten, zodat je die niet (per ongeluk) opeet.

Eetbare Wilde Planten (Steffen Guido Fleischhauer, Jürgen Guthmann & Roland Spiegelberger) boek

5. Bushcraft 101 (Dave Canterbury)

De survivalexpert Dave Canterbury heeft een goed boek over bushcraften geschreven, namelijk Bushcraft 101. Door het boek kan je het beste uit je tijd buiten halen.

Je leert overlevingsvaardigheden aan en je gaat echt de schoonheid van de wildernis ontdekken. Op elk klimaat en op elke situatie kan je jezelf voorbereiden.

Veel lezers vinden dit outdoor boek een echte aanrader. Vooral voor beginners is het interessant. Het boek is erg gericht op de Verenigde Staten, maar er staat genoeg handige informatie in over bushcraften.

Bushcraft 101 (Dave Canterbury) boek

6. Mini Expedities (Claar Talsma en Joanne Wissink)

Mini Expedities is niet alleen een Nederlandstalig survivalboek voor kinderen, maar voor het hele gezin. In Nederland kan je met het hele gezin al mooie avonturen beleven in de natuur.

In Nederland kan je onder andere ook bergen beklimmen, beken bevaren en slapen onder de sterren. Je doet inspiratie op voor verschillende mini expedities in Nederland.

In totaal staan er 30 tochten in en om Nederland in het boek. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, fietsen, kanoën en kamperen. Het is allemaal mogelijk!

Lezers krijgen bij het doorbladeren al zin om weg te gaan. Je leert met het gezin Nederland op een andere manier kennen en je bent lekker in de natuur.

Mini Expedities (Claar Talsma en Joanne Wissink) boek

7. The Meateater Guide to Wilderness Skills and Survival (Steven Rinella)

De titel van dit survivalboek, The Meateater Guide to Wilderness Skills and Survival, is een hele mond vol. Steven Rinella is een beroemd buitenmens en deelt zijn ervaringen in het boek.

In het boek staan tips, technieken en aanbevelingen voor de juiste uitrusting. Je leert onder andere meer over ouderwetse navigatie en waterzuivering.

Door de informatie ben je bekwaam genoeg om de natuur in te gaan. Ook voel je jezelf comfortabeler in de natuur.

Veel buitenmensen vinden het een erg goed outdoor boek. Met het boek kan je zelfs als beginner leren overleven in de natuur.

The Meateater Guide to Wilderness Skills and Survival (Steven Rinella) boek

8. Het grote natuur survivalboek voor kinderen (Chris Oxlade)

Het grote natuur survivalboek voor kinderen mag niet in dit rijtje van de 10 beste survivalboeken ontbreken. Voor kinderen is het erg leuk om al vroeg te leren overleven in de natuur.

Kinderen worden door dit boek al een echte survivalexpert. Kinderen leren bijvoorbeeld een schuilplaats bouwen, wonden verzorgen, een vuurtje maken zonder lucifer en een kompas gebruiken.

Vele kinderen zijn al lekker de natuur ingegaan door het boek. Voor kinderen is het een erg leerzaam en praktisch boek.

Het grote natuur survivalboek voor kinderen (Chris Oxlade) boek

9. De natuur als kompas (Tristan Gooley)

Het boek De natuur als kompas kan erg handig zijn tijdens het survivallen. Met wegwijzers in de natuur kan je al navigeren.

Je leert navigeren met behulp van de zon, maan en sterren, zee, planten en dieren. Met natuurlijke herkenningspunten leer je zowel op de oceaan als midden in de stad navigeren.

Lezers gaan door het boek op een andere manier naar de natuur kijken. Door het boek neem je de omgeving beter in je op en kan je de weg vinden zonder instrumenten.

De natuur als kompas (Tristan Gooley) boek

10. Het worst-case scenario handboek (Joshua Piven en David Borgenicht)

Tijdens het survivallen kan je in extreme situaties terechtkomen. In het boek Het worst-case scenario handboek krijg je advies van experts in extreme situaties.

Stapsgewijs en met illustraties leer je onder andere jezelf bevrijden uit drijfzand, de weg vinden zonder GPS, ontsnappen aan een krokodil en vuur maken zonder lucifers.

Lezers vinden het een informatief en grappig boek. Ook erg leuk is om het boek cadeau te geven.

Het worst-case scenario handboek (Joshua Piven en David Borgenicht) boek

Meer survivalboeken en bushcraft boeken + andere aanrader

Hierboven heb je de 10 beste survivalboeken gezien, zowel voor beginners als gevorderden. Onder andere bushcraft en outdoor boeken en speciale survivalboeken voor kinderen ben je tegengekomen.

Je hebt vooral survivalboeken in het Nederlands gezien, maar ook enkele in het Engels. De boeken helpen echt bij overleven in de natuur.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer survivalboeken en bushcraft boeken? Op Bol.com vind je er nog meer.

Wellicht is het artikel “De 10 beste boeken over houtbewerking” ook interessant voor je.

Weet je zelf nog goede survivalboeken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie