Swahili (Kiswahili) leren: De beste boeken + Swahili uitspraak voorbeelden!

Swahili (Kiswahili) leren is makkelijker en leuker met goede (luister)boeken. In dit artikel ga je de beste boeken vinden om Swahili te leren. In de mini-cursus Swahili leer je alvast een paar woorden. Ook kan je de uitspraak beluisteren in Swahili, gesproken door een echte inwoonster van Kenia die goed Swahili spreekt. Lees lekker verder!

Wat is Swahili?

Swahili, ook wel bekend als Kiswahili, is een taal die voornamelijk in Oost-Afrika wordt gesproken. Naar schatting spreken ongeveer 150 miljoen mensen wereldwijd de taal. Veelal wordt de taal als tweede of derde taal gesproken. Voor 5 tot 15 miljoen mensen is Swahili de eerste taal.

In Kenia en Tanzania spreken veel mensen Swahili. Het is in deze landen ook een officiële voertaal. In Burundi, Oeganda, Rwanda, Congo, Malawi en Mozambique wordt de taal ook gesproken.

Waarschijnlijk ken je al een woordje in Swahili. Iedereen kent The Lion King wel. Het hoofdpersonage Simba is een woord uit de taal Swahili. Simba betekent leeuw.

Onbewust ben je dus waarschijnlijk al in aanraking met Swahili gekomen. Ook andere personages in The Lion King hebben namen die komen uit het Swahili. En de bekende term “Hakuna matata” betekent “Maak je geen zorgen”.

Hakuna matata uit The Lion King

Swahili is onderdeel van de Bantoetalen. De Bantoetalen zijn weer onderdeel van de Niger-Congotaalgroep. Deze talen worden gesproken in Afrikaanse landen die ten zuiden van de Sahara liggen. Swahili is de grootste Bantoetaal.

Gedurende vele eeuwen kwamen Arabische handelaren naar de oostkust van Afrika. De Arabische handelaren spraken met de bevolking in Oost-Afrikaanse landen en hier is Swahili uit ontstaan. Daarom zijn er ook veel Arabische invloeden in de taal Swahili.

Swahili betekent “De taal van de kustgebieden” en dit komt ook uit het Arabisch. Er zijn ook invloeden van Europese talen in het Swahili doordat Europese landen koloniën stichtten in Oost-Afrika, waaronder Portugal.

Door de buitenlandse invloeden heeft Swahili veel leenwoorden uit andere talen. Swahili is eigenlijk een mix van vele talen door elkaar.

Swahili leren is erg leuk en interessant. Je leert gelijk ook vele woorden uit andere talen.

Mini-cursus Swahili: Swahili woorden + uitspraak voorbeelden

Het is leuk om alvast deze mini-cursus Swahili te volgen. Zo krijg je al een kleine eerste indruk van de taal. De uitspraken van de woorden zijn gedaan door een echte Keniaanse inwoonster die goed Swahili spreekt.

Hallo = Habari

Ja = Ndio

Nee = Hapana

Oke = Sawa

Dankje = Asante

Alsjeblieft = Karibu

Sorry = Pole

Alles goed? = Kila kitu sawa?

Ja, het gaat goed = Ndio, naendelea salama

Hoe heet je? = Unaitwa nani?

Ik ben../Mijn naam is.. = Naitwa../Jina langu ni..

De beste (luister)boeken om Swahili (Kiswahili) te leren

Je hebt al een mini-cursus Swahili gehad en nu wil je waarschijnlijk verder Swahili gaan leren. Goede Swahili boeken kunnen je daarbij helpen. De uitspraak in Swahili is belangrijk, net zoals in elke taal, dus luisterboeken zijn zeker ook erg leerzaam.

Reiswoordenboek Nederlands-Swahili

Reiswoordenboek Nederlands-Swahili is vooral geschikt als je op reis gaat naar een land of regio waar ze Swahili spreken en je de lokale inwoners wil kunnen aanspreken.

De lokale bevolking zal dat erg waarderen en je maakt kennis met de prachtige taal Swahili. Op een leuke en laagdrempelige manier leer je in dit boek Swahili spreken, zodat je er een beetje mee kan communiceren.

Lezers geven aan dat het makkelijk is om met dit boek Swahili te leren.

Swahili: A Complete Course for Beginners (Luisterboek)

Misschien wil je als beginner toch iets dieper in Swahili duiken en ook meer over de grammatica leren? Dan is het luisterboek Swahili: A Complete Course for Beginners een echte aanrader! Na dit luisterboek heb je een goede basiskennis van Swahili.

Hier leer je ook echt de uitspraak van Swahili woorden en zinnen beter kennen. De oefeningen zijn erg leerzaam en zorgen ervoor dat je beter Swahili gaat begrijpen. Het is een goede cursus Swahili voor beginners.

Wereldwijd zijn mensen tevreden over het luisterboek.

Andere goede boeken

Op Bol.com en Amazon.nl vind je nog meer goede boeken om Swahili te leren. Er staat vast en zeker een goed boek voor jou tussen.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie