De 10 beste tantra boeken voor beginners en gevorderden

De 10 beste tantra boeken voor beginners en gevorderden hebben we hier speciaal voor jou op een rij gezet. Beginners kunnen leren wat tantra is met de boeken en gevorderden kunnen hun kennis vergroten. Boeken zijn een laagdrempelige en goedkope manier om (meer) over tantra te leren. Waarom zou je gelijk een dure cursus volgen? Dat kan altijd nog als je interesse gewekt is door de boeken. In het Westen wordt tantra vaak geassocieerd met seks, maar tantra gaat veel verder dan dat. Daarom staan er ook boeken tussen die verder gaan dan alleen het onderwerp seks. Er staan zowel Nederlandse als Engelse tantra boeken tussen. Lees lekker verder en ontdek de beste boeken over tantra!

1. Tantra – Het geheim van de liefde (Jan den Boer & Caroline van Wijngaarden)

Niveau: Beginners en gevorderden

Tantra – Het geheim van de liefde is een geweldig Nederlands boek over tantra voor beginners en gevorderden. Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden zijn ervaren tantratrainers en passen tantra ook toe in hun eigen relatie.

25 jaar van tanta trainingen, ervaring en publicaties komt bij elkaar in dit boek. Je gaat achter het geheim van de tantrische liefde komen. Door de oefeningen kan je ook gelijk in de praktijk aan de slag. Het zal je relatie absoluut ten goede komen als je er beide open voor staat.

Lezers zijn erg enthousiast over dit goede tantra boek en geven zelfs aan dat het “verplichte kost” moet zijn voor iedereen. De oefeningen inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Tantra - Het geheim van de liefde (Jan den Boer & Caroline van Wijngaarden) boek

2. Urban Tantra (Barbara Carrellas)

Niveau: Beginners

Urban Tantra is een ideaal boek voor beginners die kennis willen maken met tantra. Op een makkelijke manier duik je in de wereld van tantra.

Seksuologe Barbara Carrellas heeft tantra beoefening in een nieuw jasje gestoken, zodat het past bij de mensen van deze tijd die op seksuele en spirituele ontdekkingstocht willen gaan.

Er staan onder andere meer dan 100 simpele technieken in voor verlengde orgasmes en solo- en partnerseks. Welk geslacht, seksuele geaardheid of erotische smaak je ook hebt, dat maakt niet uit voor het gebruiken van deze technieken.

Lezers raden aan om dit boek te kopen en de technieken uit te proberen, omdat ze er zelf goede ervaringen mee hebben. Zelfs sekstherapeuten raden het hun cliënten aan.

Urban Tantra (Barbara Carrellas) boek

3. Tantra Illuminated (Christopher D. Wallis)

Niveau: Gevorderden

Tantra Illuminated is een prachtig boek over tantra dat meer de diepte ingaat. Sinds het Westen tantra heeft ontdekt, is er verkeerde informatie over deze spirituele beweging verspreid. Dit boek gaat terug naar de oorsprong van tantra.

Ongeveer 1500 jaar terug in de tijd begon deze traditie in het noorden van India. Je gaat meer ontdekken over de rijke geschiedenis van tantra. Het is zoveel meer dan alleen een tantra boek dat over seks gaat.

Vele lezers wereldwijd geven aan dat ze het mooi vinden om meer over klassieke tantra te leren. Er wordt aangegeven dat het beter is om al kennis over tantra en spiritualiteit te hebben, anders kan het boek pittig voor je zijn.

Tantra Illuminated (Christopher D. Wallis) boek

4. Tantra – The Supreme Understanding (Osho)

Niveau: Beginners en gevorderden

Osho (Bhagwan Sri Rajneesh) was de stichter van de spirituele Bhagwanbeweging. Hij wordt als één van de meest originele denkers uit India gezien. In Tantra – The Supreme Understanding gaat Osho dieper in op de traditie van tantra.

Erg interessant is dat Osho vertelt over mysterieuze inzichten uit de oude tantrische geschriften. Hij laat zien hoe tantrische meditatietechnieken net zo goed kunnen werken voor hedendaagse mensen als voor mensen die vroeger leefden.

Door het boek maak je kennis met de “echte” tantra, niet de tantra waarbij het alleen over seks gaat. Dit waarderen lezers. Je komt niet alleen te weten wat tantra echt is, maar je vindt ook vrede met jezelf.

Tantra - The Supreme Understanding (Osho) boek

5. Tantra – Een weg naar intimiteit en extase (Margot Anand)

Niveau: Beginners en gevorderden

Tantra – Een weg naar intimiteit en extase mag absoluut niet ontbreken in deze rij van de 10 beste tantra boeken voor beginners en gevorderden. Margot Anand heeft veel kennis over tantra en dat is in dit boek zeker terug te zien.

Met 50 geïllustreerde tantra-oefeningen kan je nog meer genieten van seks, op een spirituele manier. Je leert onder andere om meervoudige orgasmes te krijgen en langer opgewonden te blijven. Dit geldt zowel voor de man als vrouw.

Beginners geven aan dat dit (seks)boek over tantra zeer duidelijk is. Ook gevorderden kunnen er nog van leren. Het boek zal een verrijking voor jezelf en je relatie zijn.

Tantra - Een weg naar intimiteit en extase (Margot Anand) boek

6. De kracht van echte mannen – Over relaties, seksualiteit & liefde (David Deida)

Niveau: Beginners en gevorderden

De titel, De kracht van echte mannen – Over relaties, seksualiteit & liefde, zegt eigenlijk al een beetje waar het boek over gaat. David Deida is een internationaal bekende spiritueel leraar en geeft lezingen over heel de wereld.

Volgens David Deida is de seksuele gelijkheid die tegenwoordig is ontstaan tussen man en vrouw niet goed voor een relatie. Hij vindt dat het tijd wordt om onze mannelijke en vrouwelijke kern te herstellen. Dit zal je seksuele leven aanzienlijk verbeteren.

Veel lezers geven aan dat ze door het boek meer kennis krijgen over beide seksen. Op deze manier komt er meer begrip voor elkaar en ontstaat er verbinding.

De kracht van echte mannen - Over relaties, seksualiteit & liefde (David Deida) boek

7. Tao Tantric Arts for Women (Minke de Vos)

Niveau: Beginners en gevorderden

Tao Tantric Arts for Women is een fantastisch boek voor vrouwen om de seksuele energie op te wekken aan de hand van taoïstische tantrische kunsten. Minke de Vos heeft veel kennis op dit gebied.

In het boek ga je onder andere het volgende leren:

  • Ervaren van drie soorten vrouwelijke orgasmes
  • Genezen van problemen die in verband staan met PMS, menopauze en libido
  • Zelfmassage van de borsten
  • Versterken van de bekkenbodem met jade-egg yoni yoga

De goede informatie en praktische oefeningen zorgen ervoor dat je de harmonie en balans in je vrouwelijke lichaam kan terugvinden. Veel vrouwen hebben het boek al geprobeerd en geven aan dat het je leven kan veranderen.

Tao Tantric Arts for Women (Minke de Vos) boek

8. Heart of Tantric Sex (Diana Richardson)

Niveau: Beginners

Het boek Heart of Tantric Sex is inmiddels een begrip geworden in de tantra wereld. Na jarenlang onderzoek is Diana Richardson erachter gekomen dat tantra de intimiteit kan versterken en de liefde kan verdiepen.

In het boek heeft de schrijfster tantra aangepast, zodat het duidelijk is voor de moderne westerlingen. De informatie is goed te begrijpen en je kan in de praktijk aan de slag.

Tantrische seks is een ervaring die je niet wil missen in je leven. Lezers geven aan dat dit boek over tantrische seks echt het proberen waard is met je partner. Als je er beide open voor staat, zal je er als koppel veel plezier aan beleven.

Heart of Tantric Sex (Diana Richardson) boek

9. Yoni Shakti – A woman’s guide to power and freedom through yoga and tantra (Uma Dinsmore-Tuli)

Niveau: Gevorderden

Yoni Shakti – A woman’s guide to power and freedom through yoga and tantra is een inspirerend boek voor vrouwen. Niet alleen voor vrouwen die aan yoga doen, maar ook voor yoga docenten is het eigenlijk verplichte kost.

Dit boek houdt rekening met alle levensfasen van een vrouw. Er zijn maar weinig boeken die daar zo diep op ingaan voor vrouwen die yoga beoefenen. Baarmoederyoga, tantra en feminisme komen mooi samen in het boek.

Als je als vrouw yoga beoefent en geïnteresseerd bent in tantra, dan is dit het ideale boek voor jou! Veel yoga docenten gebruiken het boek en geven aan dat eigenlijk elke yoga docent het boek zou moeten hebben.

Yoni Shakti - A woman's guide to power and freedom through yoga and tantra

10. Kennismaken met Tantra (Tineke Rood)

Niveau: Beginners

Tot slot is er nog een goed boek voor beginners in deze rij van de 10 beste tantra boeken voor beginners en gevorderden, namelijk Kennismaken met Tantra. Op een laagdrempelige manier leren beginners meer over tantra.

Tineke Rood wil je door middel van het boek op ontdekkingstocht laten gaan naar je eigen seksualiteit en meer laten genieten. Ze vertelt ook waarom ze zelf bij tantra is uitgekomen. Met enkele oefeningen maak je kennis met de beginselen van tantra.

Voor beginners is het een goed tantra boek om kennis te maken met tantra. Na dit boek zou je eventueel dieper in tantra kunnen duiken met andere boeken in deze rij.

Kennismaken met Tantra (Tineke Rood) boek

Meer goede boeken over tantra + extra tip + andere aanraders

Hierboven heb je de 10 beste tantra boeken voor beginners en gevorderden gezien. Leren wat tantra is, is voor beginners laagdrempelig met boeken. Gevorderden hebben de mogelijk om met de boeken hun kennis te vergroten.

Tantra gaat veel verder dan alleen seks, daarom heb je ook mooie boeken gezien die dieper ingaan op tantra. Het is een aanrader om de boeken uit te proberen.

Wil je toch nog verder kijken naar meer goede boeken over tantra? Dan vind je er op Bol.com nog meer!

Nog een extra tip voor de liefhebbers. De Tantra seks – Kaartenset is erg leuk om samen tantrische seks te ontdekken en uit te proberen.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Ken je zelf nog goede tantra boeken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie