Top 10 beste boeken voor vrouwen [2024]

In deze top 10 van beste boeken voor vrouwen ga je boeken tegenkomen die eigenlijk elke vrouw gelezen moet hebben. Je komt onder andere leuke, inspirerende, spannende, romantische en grappige boeken voor vrouwen tegen. Als man zijnde is het ook leuk om deze boeken cadeau te geven aan je vrouw. Via de linkjes en blauwe knoppen zijn de boeken eenvoudig op Bol.com te bestellen. Bij alle boeken vind je zowel de Engelse als Nederlandse versie van het boek. Lees snel verder!

1. Wild (Cheryl Strayed)

Wild is misschien een verrassende nummer 1 in deze top 10 van beste boeken voor vrouwen, maar iedere vrouw zou dit boek eigenlijk moeten lezen!

Iedereen maakt wel een (groot) dieptepunt in zijn leven mee, maar hoe herpak je jezelf dan? Cheryl Strayed besluit een 1700 kilometer lange voettocht te maken langs de Pacific Crest Trail. Dat is een tocht in het westen van Noord-Amerika door bergachtige gebieden.

Ze doet dit helemaal alleen. In dit boek vertelt ze haar verhaal over de tocht. Zowel emotioneel als fysiek is het erg zwaar, maar ze komt er sterker uit dan ooit.

De Engelse versie heet ook Wild. Veel vrouwen vinden het een erg indrukwekkend en inspirerend boek en krijgen zelfs zin om zelf de Pacific Crest Trail te lopen.

Wild (Cheryl Strayed) boek

2. Iene Miene Mutte (M. J. Arlidge)

Iene Miene Mutte is een heel spannend boek voor vrouwen en kan je echt niet laten liggen als je eraan begint. Dit boek is het eerste boek in een boekenserie waarin Helen Grace de hoofdrol speelt.

Inspecteur Helen Grace en haar team proberen een psychopaat op te sporen die wel heel gruwelijk te werk gaat. Iemand ontvoert steeds twee mensen en hongert ze uit.

Het lijkt om willekeurige slachtoffers te gaan. Ze hebben tijdens de ontvoering een keuze. Je doodt de ander of je wordt zelf gedood. Lukt het Helen Grace en haar team om de psychopaat te stoppen?

Eeny Meeny is de Engelse versie van het boek. Vele vrouwen vinden het een erg spannend en meeslepend boek en gaan door met de andere boeken in de serie.

Iene Miene Mutte (M. J. Arlidge) boek

3. Mijn verhaal (Michelle Obama)

Heb je behoefte aan een dosis inspiratie. Dan is Mijn verhaal van Michelle Obama een geweldig boek voor jou! Er staan mooie levenslessen in waar jij ook van kan leren.

Van een gezin uit South Side (Chicago) met weinig geld, heeft ze het geschopt tot topbedrijfsjurist en daarna zelfs tot first lady van de Verenigde Staten.

In het boek vertelt ze haar levensverhaal. Ook erg interessant is om te lezen over de weg naar het presidentschap van haar man Barack Obama en hoe het leven in het Witte Huis eruitzag acht jaar lang.

De Engelse versie heet Becoming. Lezers zijn erg onder de indruk over het inspirerende en persoonlijke verhaal van Michelle Obama. Ze raden het anderen ook aan.

Mijn verhaal (Michelle Obama) boek

4. Lang leve de liefde (Jill Mansell)

Lang leve de liefde is een leuk, romantisch en grappig boek vol met humor voor vrouwen. Deze roman is weer een pareltje van Jill Mansell en vrouwen smullen ervan.

Na de dood van haar moeder is Lily Harper in goede handen terechtgekomen bij Coral en Nick. Eigenlijk is heel het dorp goed voor haar. Op haar vijfentwintigste verjaardag krijg de ze laatste brief die haar moeder heeft achtergelaten.

Tot haar verbazing leest ze meer over haar moeders eerste en grootste liefde. Ze gaat naar hem op zoek. Dezelfde dag komt ze toevallig acteur Eddie Tessler tegen. Ze voelt vlinders in haar buik, maar kan ze dat wel maken tegenover haar jeugdvriend Dan?

You and Me, Always is de Engelse versie van het boek. Niet iedereen zit altijd te wachten op zware literatuur. Lezers vinden dit een mooie afwisseling en houden van deze luchtige roman met een happy end.

Lang leve de liefde (Jill Mansell) boek

5. Nice girls don’t get the corner office (Lois P. Frankel)

Nice girls don’t get the corner office is een geweldig boek voor vrouwen die alles uit hun carrière willen halen. Wil je achter je dromen aangaan? Dan is dit boek een echte aanrader!

Veel vrouwen zijn te lief op het werk en daardoor is de kans aanwezig dat je een promotie misloopt en je jouw dromen niet kan najagen. Lois P. Frankel leert je om te professionaliseren en meer uit je carrière te halen.

25 jaar lang heeft ze werkende vrouwen behandeld in haar praktijk voor psychotherapie. Ze weet dus absoluut waar ze over praat. Haar praktijkervaring komt terug in het boek. Je krijgt handvatten door de praktische adviezen om je dromen op carrièregebied na te jagen.

Nice girls don’t get the corner office is de gelijknamige titel van de Engelse versie. Veel vrouwen hebben het boek al gelezen, zijn aan de slag gegaan met de praktische tips en merken dat hun carrière aan het groeien is.

Nice girls don't get the corner office (Lois P. Frankel) boek

6. Close-up (Esther Verhoef)

Close-up is een ander spannend boek voor vrouwen in deze top 10. Het boek leest als een trein en heeft een onvoorspelbaar einde. Door sommigen wordt Esther Verhoef zelfs als koningin van de Nederlandse thriller gezien.

Margot Heijne is 32 jaar en heeft een nare periode achter de rug. Ze is namelijk gescheiden en is haar zelfvertrouwen kwijt. Dan ontmoet ze Leon Wagner. Hij helpt Margot om haar zelfvertrouwen terug te winnen.

Maar Leon is erg dominant en op een gegeven moment beheerst hij bijna heel haar leven. Ook is hij erg jaloers en gebeuren er vreemde dingen in haar omgeving. Is Leon wel de geschikte man voor haar?

De Engelse versie van het boek heeft ook als titel Close-up. Veel vrouwen vinden het boek erg spannend en worden helemaal meegesleept in het verhaal.

Close-up (Esther Verhoef) boek

7. Het dagboek van Bridget Jones (Helen Fielding)

Het dagboek van Bridget Jones is een erg leuk en grappig boek voor vrouwen. Er zijn overeenkomsten met het boek Pride and Prejudice, die op plaats 10 staat in deze top 10 van beste boeken voor vrouwen.

Het verhaal is geschreven in dagboekvorm. Bridget Jones drinkt te veel alcohol, eet te veel calorieën, rookt te veel en is al veel te lang vrijgezel. Ze is inmiddels 32 en besluit om het roer om te gooien.

Volgens haar heeft iedereen in haar omgeving een perfect leven en dat wil ze ook. Haar belevingen schrijft ze op in een dagboek. Je kan natuurlijk niet van het ene op het andere moment je leven veranderen, daarom gaat niet alles over rozen.

Bridget Jones’s Diary is de Engelse versie van het boek. Veel vrouwen genieten erg van het boek en krijgen soms zelfs buikpijn van het lachen!

Het dagboek van Bridget Jones (Helen Fielding) boek

8. Little Women (Louisa May Alcott)

Little Women is echt een klassieker die iedere vrouw gelezen moet hebben. In 1868 en 1869 kwamen er twee delen uit. De boeken werden populair en in 1880 werd het als één boek uitgebracht.

Ondanks dat het zo lang geleden is uitgebracht, staan er mooie levenslessen in waar vrouwen hedendaags ook veel aan hebben. Het is zowel een mooi als leerzaam verhaal.

De vier zussen Meg, Jo, Beth en Amy March leven in een huis samen met hun moeder en hebben het financieel lastig. Vader is aan het meevechten in de oorlog. Ondanks de moeilijkheden vinden de zussen hun eigen weg in de maatschappij en in de liefde.

Onder moeders vleugels is de Nederlandse versie van het boek. Lezers geven aan dat vrouwen deze klassieker minimaal een keer gelezen moeten hebben in hun leven.

Little Women (Louisa May Alcott) boek

9. Rich Dad Poor Dad (Robert T. Kiyosaki)

Rich Dad Poor Dad verwacht je misschien helemaal niet in deze top 10 van beste boeken voor vrouwen, maar wij vinden het toch belangrijk om dit boek erin te zetten.

Als vrouw zijnde is het net zo belangrijk als voor mannen om een gezonde financiële situatie te creëren voor nu en de toekomst. Waarom zou je nog afhankelijk willen zijn van een man?

In dit boek leer je waarom Robert T. Kiyosaki er goed aan deed om als kind naar de vader van zijn vriend te luisteren en niet naar zijn eigen vader. Hierdoor is hij financieel onafhankelijk geworden.

De Nederlandse vertaling heet Rijke pa arme pa. Al veel vrouwen zijn erg geïnspireerd geraakt door het boek en hebben hun financiële situatie voor nu en de toekomst beter op orde.

Rich Dad Poor Dad (Robert T. Kiyosaki) boek

10. Pride and Prejudice (Jane Austen)

Pride and Prejudice is een prachtig romantisch boek voor vrouwen en een echte klassieker. In 1813 is het boek voor het eerst uitgebracht. Desondanks staan er net zoals in Little Women ook mooie levenslessen in die tegenwoordig nog van grote waarde zijn voor vrouwen.

Het verhaal speelt zich af rond de wisseling van de 18e naar de 19e eeuw. Vijf zussen komen uit de Engelse middenklasse en zijn allemaal nog ongetrouwd. Hun moeder wil wel dat ze gaan trouwen met welgestelde mannen.

De welgestelde mannen Charles Bingley en mr. Darcy komen opeens dichtbij de zussen wonen. Eén van de zussen, Elizabeth, komt uiteindelijk in aanraking met mr. Darcy. Gaat dit tot een huwelijk leiden?

De Nederlandse versie van het boek heet Trots en vooroordeel. Al eeuwenlang is het voor vrouwen een prachtig boek en dat zal waarschijnlijk nog lang zo blijven.

Pride and Prejudice (Jane Austen) boek

Meer leuke boeken voor vrouwen + andere aanraders

Hierboven heb je de top 10 van beste boeken voor vrouwen gezien. Je bent onder andere leuke, inspirerende, spannende, romantische en grappige boeken voor vrouwen tegengekomen.

Wil je toch nog verder kijken naar meer leuke boeken voor vrouwen? Als je goed zoekt, staan er op Bol.com nog meer!

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Weet je zelf nog hele leuke boeken voor vrouwen? Laat het dan hieronder in een reactie weten!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie