De 10 beste vaderdag boeken

Voor vaderdag is het erg leuk om een boek cadeau te geven. Daar doe je een vader altijd een plezier mee. Je hoeft niet meer verder te zoeken. Wij hebben de 10 beste vaderdag boeken op een rij gezet. Er staan verschillende boeken tussen die geschikt zijn voor vaderdag, zodat er voor elke vader een goed boek tussen staat. Van een boek over de barbecue tot een waargebeurd boek over een jongeman die alles achterlaat en de wildernis intrekt. Ook vind je onder ander een invulboekje en voorleesboeken die ideaal zijn om cadeau te geven op vaderdag. In het laatste hoofdstuk zie je waar nog meer boeken voor vaderdag om cadeau te geven te vinden zijn. Lees lekker verder!

1. Smokey goodness (Jord Althuizen)

De barbecue wordt vaak als het domein van een vader gezien. Smokey goodness is een ideaal boek voor vaderdag om je vader nog meer uit de barbecue te laten halen.

Niemand beter dan Jord Althuizen kan je meer over de barbecue leren (in USA-style). Je leert onder andere meer over voorbereidingen en temperatuurbeheersing, je krijgt gouden tips en natuurlijk krijg je inspirerende recepten.

Vele vaders zullen blij zijn als ze dit boek op vaderdag cadeau krijgen. Op barbecue gebied is er een wereld opengegaan voor de vaders die het al cadeau hebben gekregen.

Smokey goodness (Jord Althuizen) boek

2. Rijke pa arme pa (Robert Kiyosaki)

Rijke pa arme pa is een bijzonder en leerzaam boek. Elke vader wil natuurlijk financieel goed voor zijn gezin zorgen. Dit boek kan daarbij helpen.

Aan de hand van Robert zijn echte vader en de vader van zijn vriend, krijg je het verschil tussen een arme en rijke pa te zien. Beide vaders gaan anders om met geld.

De kunst is om geld zoveel mogelijk voor je te laten werken, in plaats van werken voor je geld. Ook leer je onder andere om je kinderen de juiste lessen mee te geven, om een gezonde financiële toekomst te creëren.

Veel vaders hebben door het boek een andere kijk op geld gekregen en kunnen er beter mee omgaan. Eigenlijk zou elke vader dit boek moeten lezen.

Rijke pa arme pa (Robert Kiyosaki) boek

3. De wildernis in (Jon Krakauer)

Welke vader houdt er niet van een spannend verhaal? De wildernis in is spannend en nog waargebeurd ook. Het is niet alleen spannend, maar het laat ook een diepe indruk achter.

Chris McCandless is 24 jaar en besluit in 1992 om alles achter zich te laten. Hij gaat naar Alaska om de wildernis in te trekken. Alleen een geweer en tien pond rijst neemt hij mee.

Hij wil de materialistische maatschappij ontvluchten. Helaas wordt na 4 maanden zijn lichaam gevonden. Jon Krakauer maakt dezelfde reis en spreekt met mensen die Chris heeft ontmoet, om achter het verhaal van Chris te komen.

Het is misschien niet het eerste boek voor vaderdag waar je aan denkt, maar bij veel vaders maakt dit verhaal indruk. Jon Krakauer heeft goed onderzoek verricht en er een goed verhaal van weten te maken.

De wildernis in (Jon Krakauer) boek

4. Papa is een held! (Ploegsma)

De titel, Papa is een held!, zegt al een hoop. Het is een leuk voorleesboek om cadeau te geven op vaderdag. Voorlezen is een feestje voor vaders met dit voorleesboek.

Er staan bekende en nieuwe verhalen in het voorleesboek. Van veel bekende schrijvers/schrijfsters. Van vaders met dikke buiken tot vaders die piraat zijn, je komt allerlei soorten verhalen tegen.

Zowel vaders als kinderen genieten van de voorleesverhalen. Ook de prenten spreken erg aan. Vele vaders en kinderen hebben er al plezier van gehad.

Papa is een held! (Ploegsma) boek

5. De man & het hout (Lars Mytting)

In veel vaders schuilt een houtliefhebber. Daarom is De man & het hout echt een aanrader voor vaderdag. Het is één van de meest succesvolle Scandinavische boeken aller tijden!

Het boek gaat dieper in op het kappen, hakken, stapelen en in de fik steken van alle soorten hout. In de praktijk heb je er veel aan.

Dit boek wordt gezien als de bijbel voor houtstokers. Veel vaders vinden het boek een geweldig cadeau voor vaderdag. Het is leuk en erg leerzaam.

De man & het hout (Lars Mytting) boek

6. De Wim Hof methode (Wim Hof)

Je zal vast weleens van Wim Hof gehoord hebben. Hij komt veel in de media en staat ook wel bekend als “The Iceman”. Voor vaders is het interessant om zijn methode uit te proberen. Dit kan met De Wim Hof methode.

Wim Hof staat bekend om het nemen van een ijsbad of ijskoud douchen. Volgens Wim is het goed voor de mind, body en ook voor de spirit. In het boek vertelt hij meer over zijn methode.

Daar komt ook wetenschappelijk onderzoek bij kijken. Door kou, ademhaling en mindset te benutten, kan je de leiding nemen over je geest en stofwisseling. Het is niet alleen goed voor de gezondheid en prestaties, maar zorgt ook voor verbinding met je innerlijke kracht.

Veel vaders hebben er profijt van. Ze hebben onder andere meer energie voor het gezinsleven en werk. Het is een mooi en nuttig boek voor vaderdag.

De Wim Hof methode (Wim Hof) boek

7. Voor papa (Elma van Vliet)

Voor papa is een uniek invulboekje om cadeau te geven voor vaderdag. Het is echt een persoonlijk cadeau. Dit maakt het nog specialer.

Alle mooie momenten die je met je vader hebt beleefd, kan je invullen in dit boekje. Ook is er ruimte om mooie foto’s te plaatsen. Je kan laten zien hoe onmisbaar je vader voor je is.

Voor vaders is dit een erg speciaal cadeau op vaderdag. Wat is er mooier dan oude herinneringen terug te halen en te lezen hoe erg hij wordt gewaardeerd?

Voor papa (Elma van Vliet) boek

8. Arduino project handboek (Mark Geddes)

Heb je een technische vader? Is je vader bijvoorbeeld graag aan het “rommelen” met electronica en hij schrikt ook niet van programmeren? Dan is Arduino project handboek een aanrader!

Met het boek leer je om electronica projecten te maken met een Arduino. De Arduino is een mini computertje (Microprocessor). De mogelijkheden met een Arduino zijn groot.

Met een Arduino, een paar voordelige componenten en een computer kan je lekker aan de slag gaan. Er staan 25 projecten in met makkelijke instructies, duidelijke foto’s, schakelschema’s en codes. Een paar voorbeelden van projecten zijn:

  • Weerstation
  • Een raket lanceren
  • Regenboog lichtshow

Technische vaders smullen van dit boek. Het is ideaal om als beginner met een Arduino te leren werken. Iedereen kan door dit boek met een Arduino aan de slag.

Arduino project handboek (Mark Geddes) boek

9. Thuis bier brouwen (Greg Hughes)

Veel vaders houden wel van een biertje. Maar het is ook erg leuk om zelf eens bier te brouwen. Met het boek Thuis bier brouwen is dat mogelijk!

Er staan recepten voor 100 bieren in het boek uit alle windstreken. Stap voor stap leer je bier brouwen, van het brouwen met moutextract tot het opzetten van je eigen microbrouwerij.

Door de goede en gedetailleerde uitleg krijg je echt de benodigde brouwtechnieken in de vingers. De duidelijke foto’s maken het nog makkelijker.

Voor veel vaders is dit boek een prachtig cadeau voor vaderdag. Het is een heel goed boek voor beginners om bier te leren brouwen. In “De 11 beste boeken over bier brouwen” kom je nog meer goede boeken over bier brouwen tegen.

Thuis bier brouwen (Greg Hughes) boek

10. Het voorleesboek voor de allerliefste papa! (Marianne Busser & Ron Schröder)

De titel, Het voorleesboek voor de allerliefste papa!, zegt eigenlijk al genoeg. Voor alle vaders die van voorlezen houden, is dit voorleesboek een aanrader voor vaderdag.

Er staan verschillende verhaaltjes in het boek over bekende figuren. Denk bijvoorbeeld aan Kobus en Kwak, Daan en Doortje en het olifantje Oliebol.

Kinderen vinden het geweldig als hun vader voorleest uit dit voorleesboek. Zowel kinderen als vaders zijn blij met dit cadeau voor vaderdag.

Het voorleesboek voor de allerliefste papa! (Marianne Busser & Ron Schröder) boek

Meer boeken voor vaderdag om cadeau te geven + andere aanrader

Hierboven heb je de 10 beste vaderdag boeken gezien. De boeken zijn leuk om cadeau te geven op vaderdag. Doordat we verschillende soorten boeken hebben verzameld, staat er voor iedere vader wel een goed boek tussen.

Ook leuk is het invulboekje voor vaderdag en de voorleesboeken die ideaal zijn om op vaderdag cadeau te geven.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer boeken voor vaderdag om cadeau te geven? Op Bol.com zijn er nog meer te vinden.

Wellicht is het artikel “Top 10 beste boeken voor mannen” ook interessant voor je.

Weet je zelf nog goede vaderdag boeken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie