Top 10 vastgoed boeken Nederland en België + buitenland!

Ben je benieuwd naar de beste vastgoed boeken? Dan zit je hier op de juiste plek! Wij hebben een top 10 samengesteld van de beste boeken over investeren in vastgoed. Er staan boeken over vastgoed bij die gericht zijn op investeren in Nederland, België en het buitenland. De boeken zijn vooral geschikt voor beginnende investeerders in vastgoed, maar ook gevorderden kunnen er nog van leren. Het is niet slim om als beginnende investeerde “blind” in vastgoed te investeren. Boeken zijn heel handig om kennis op te doen, zodat je beter weet wat je doet. Lees snel verder!

1. Koop je rijk (Myrthe de Groot)

Land: Nederland

Het boek Koop je rijk laat zien dat het helemaal niet zo lastig is om in vastgoed te beleggen. Je hoeft ook helemaal niet rijk te zijn om ermee te beginnen.

Met vastgoed is het mogelijk om geld voor je te laten werken. Wie wil dat nou niet? Je kan er bijvoorbeeld een mooi extra inkomen mee verdienen of er meer vrijheid in je leven mee creëren.

Myrthe de Groot is bij toeval in het vastgoed terechtgekomen. Ze helpt nu met haar bedrijf andere vastgoedbeleggers. Je leert onder andere stap voor stap het hele proces kennen, zodat je gericht en met de juiste kennis aan de slag kan gaan.

Lezers geven aan dat dit boek over beleggen in vastgoed zowel geschikt is voor beginners als gevorderden. Het is erg duidelijk, motiverend, inspirerend en leerzaam.

Koop je rijk (Myrthe de Groot) boek

2. Succesvol investeren in vastgoed (Hendrik Chan)

Land: België

De titel van het boek, Succesvol investeren in vastgoed, klinkt al mooi. Gelukkig is het ook mogelijk om met dit boek succesvol in vastgoed te investeren.

Het geld op de bank verdampt alleen maar en misschien is je pensioen ook niet al te ruim. Investeren in vastgoed is dan een oplossing. In 8 stappen leer je succesvol investeren in vastgoed in Vlaanderen.

Je krijgt hierdoor meer tijd voor de dingen die je echt leuk vindt, door het passieve inkomen. Hendrik Chan is vastgoedexpert en medeoprichter van M3 makelaars. Hij weet absoluut waar hij over praat door al zijn ervaring.

Het is één van de beste boeken over investeren in vastgoed en is vooral bedoeld voor beginners. Maar ook de meer ervaren investeerders kunnen er nog van leren. Lezers zijn gemotiveerd om gelijk aan de slag te gaan.

Succesvol investeren in vastgoed (Hendrik Chan) boek

3. Investeren in vastgoed (Thomas Valkeniers)

Land: België

Het boek Investeren in vastgoed is een complete startersgids over investeren in vastgoed in België. Thomas Valkeniers is in 2014 uitgeroepen tot vastgoedondernemer van het jaar in België.

De waarde van je geld op de bank wordt in snel tempo alleen maar minder waard. Daarentegen zijn leningen goedkoper geworden. Het is dus ideaal om in vastgoed te investeren.

Het is mooi dat dit boek ingaat op de marktsituatie na corona. Je leer onder andere welk vastgoed het beste rendement heeft, hoe je een project financiert en hoe je een succesvolle verhuurder wordt.

Lezers vinden dat de schrijver veel waarde geeft voor het bedrag dat het boek kost. Het boek is een echte aanrader om te beginnen met investeren in vastgoed in België.

Investeren in vastgoed (Thomas Valkeniers) boek

4. Haal alles uit uw vastgoed (Luc Van den Borre & Danny Reweghs)

Land: België

In gewone mensentaal leer je met Haal alles uit uw vastgoed investeren in vastgoed in België. Waarom allemaal moeilijke woorden gebruiken, als het ook makkelijk uitgelegd kan worden?

Het boek geeft antwoord op vele vragen die beginnende investeerders in vastgoed hebben, zoals:

  • Heb ik alle financiële aspecten meegewogen?
  • Welke steunmaatregelen kan ik gebruiken?
  • Wat moet ik doen als ik in het buitenland wil kopen?
  • Hoeveel belasting moet ik betalen?

Lezers vinden het een vlot geschreven boek en makkelijk te begrijpen. Het geeft je basiskennis over investeren in vastgoed. Op die kennis kan je voortbouwen.

Haal alles uit uw vastgoed (Luc Van den Borre & Danny Reweghs) boek

5. Levenslang succesvol met vastgoed (Filip Dewaele)

Land: België

Volgens Filip Dewaele verdient iedereen een succesvolle vastgoedtransactie. Levenslang succesvol met vastgoed helpt je daar goed bij.

Iedereen krijgt te maken met administratie, fiscaliteit en het rechtssysteem. Dat kan nogal complex zijn. Dit boek maakt het minder complex.

Je krijgt allemaal tips en tricks om succesvol in vastgoed te investeren. Een leven lang succesvol zijn met vastgoed kan ervoor zorgen dat het geld voor jou gaat werken, in plaats van dat je zelf voor geld moet werken.

Lezers vinden het boek toegankelijk en kunnen echt wat met de tips. Bij de beste vastgoed boeken voor de Belgische markt hoort dit boek absoluut thuis.

Levenslang succesvol met vastgoed (Filip Dewaele) boek

6. Onroerend goed als belegging (P. van Gool)

Land: Nederland

Onroerend goed als belegging is eigenlijk een studieboek voor het vastgoedonderwijs. Echter is het boek ook interessant als je zonder het volgen van een studie wil gaan beleggen in vastgoed.

Er komt een hoop kijken bij het beleggen in onroerend goed en dit boek maakt je daar wegwijs in. De nieuwste druk is geschreven tijdens de coronacrisis en daarom kom je achter belangrijk informatie over het gevolg daarvan op het beleggen in onroerend goed.

Ruim 20 praktijkdeskundigen hebben meegewerkt aan het boek. De informatie is geschikt voor studenten en professionals die met vastgoed te maken hebben.

Lezers vinden het een helder boek en kunnen echt wat met de schat aan informatie die ze krijgen. Je leert niet alleen maar de theorie, maar je krijgt ook een kijk in de praktijk.

Onroerend goed als belegging (P. van Gool) boek

7: The Book on Rental Property Investing (Brandon Turner)

Land: Buitenland

Bij de beste boeken over investeren in vastgoed mag The Book on Rental Property Investing niet ontbreken. Wereldwijd zijn er al meer dan een half miljoen exemplaren verkocht!

Beleggen in onroerend goed kan een veilige weg zijn naar financiële vrijheid. Deze bestseller laat precies zien hoe je dat kan bereiken.

Door middel van strategieën die andere succesvolle vastgoedbeleggers wereldwijd gebruiken, kan je ook succesvol in vastgoed gaan beleggen. Brandon Turner is zelf ook een actieve vastgoedinvesteerder en weet absoluut waar hij over praat.

Lezers geven aan dat het een waardevol boek is over beleggen in vastgoed. Elk land en provincie/staat heeft weer andere regels, dus je moet je wel specifiek in de regels verdiepen van de plek waar je wil gaan beleggen in vastgoed.

The Book on Rental Property Investing (Brandon Turner) boek

8: Buy, Rehab, Rent, Refinance, Repeat (David Greene)

Land: Buitenland

Buy, Rehab, Rent, Refinance, Repeat gaat dieper in op de BRRRR strategie. Waarom zou je rijkdom vergaren via investeren in vastgoed op de langzame manier, als het ook op een snellere manier kan?

Je koopt onroerend goed onder de marktwaarde, vergroot de waarde door renovaties, verhuurt het en je regelt een herfinanciering met uitbetaling. Dan herhaal je het kunstje opnieuw. Daar komt de BRRRR strategie kort gezegd op neer.

David Greene gebruikt deze strategie ook. Met deze strategie is het mogelijk om van het kopen van twee huizen per jaar naar het kopen van twee huizen per maand te gaan.

Zowel voor beginners als gevorderden, op het gebied van investeren in vastgoed, is het boek geschikt. Met de BRRRR strategie is het mogelijk om op een snellere manier financieel onafhankelijk te worden met vastgoed.

Buy, Rehab, Rent, Refinance, Repeat (David Greene) boek

9: Real Estate Investing QuickStart Guide (Symon He)

Land: Buitenland

Real Estate Investing QuickStart Guide is het ideale boek voor beginners die rijkdom willen vergaren met investeren in vastgoed. Er is rekening gehouden met de economie na de coronacrisis.

Investeren in vastgoed kan met minder geld, tijd en ervaring dan mensen zich kunnen voorstellen. Symon He komt met een simpel en praktisch pad om je eerste deal te sluiten en uiteindelijk een vastgoedimperium op te bouwen.

Iedereen kan starten met investeren in vastgoed wanneer ze de kennis uit dit boek hebben opgedaan. Bij aankoop van het boek krijg je ook gratis 8 uur online vastgoedcursussen van de auteur.

Lezers geven aan dat het een erg informatief boek is over investeren in vastgoed en makkelijk is te begrijpen. De digitale bronnen worden ook erg gewaardeerd. Niet alleen beginners, maar ook meer gevorderden kunnen leren uit het boek.

Real Estate Investing QuickStart Guide (Symon He) boek

10: Investeren in vastgoed voor dummies (Björn Kirchoff)

Land: Nederland

De “… voor dummies” boeken ken je vast wel. Over vrijwel elk onderwerp is er tegenwoordig wel een “… voor dummies” boek te vinden. Investeren in vastgoed voor dummies mag daarom logischerwijs niet ontbreken.

Volgens Björn Kirchoff kan je al met relatief weinig geld investeren in vastgoed. Je leert de voordelen kennen van investeren in onroerend goed en van een passief inkomen opbouwen.

Je gaat onder andere ook meer leren over:

  • Hoe je de keuze maakt voor het juiste pand
  • Rendementsberekeningen maken
  • Het voeren van onderhandelingen
  • Verhuur bij directe investering
  • REIT-ETF’s
  • Crowd investing

Vooral voor beginners is het een handig boek om basiskennis op te doen over investeren in vastgoed. De kennis die je opdoet, kan je in de praktijk toepassen.

Investeren in vastgoed voor dummies (Björn Kirchoff) boek

Mogelijkheid om met weinig geld te investeren in vastgoed

EstateGuru is een goed platform om te investeren in buitenlands vastgoed. De rendementen liggen vaak tussen de 8% en 12%, wat hoog is. Je kan al een investering doen vanaf 50 euro.

Met weinig geld kan je dus al beginnen. Alle leningen zijn beveiligd met een hypotheek. Mocht de kredietnemer niet meer kunnen betalen (Wat zelden voorkomt), dan verkoopt EstateGuru het pand en krijg je alsnog je geld.

Als je deze link naar EstateGuru gebruikt, krijg je bij aanmelding de eerste drie maanden 0,5% van elke investering die je doet op je account gestort. Dit kan je weer gebruiken om te investeren en meer passief inkomen te verdienen.

Dit is echter geen financieel advies. Doe altijd eerst zelf goed onderzoek voordat je gaat investeren in vastgoed bij EstateGuru.

Meer boeken over vastgoed + andere aanrader

Hierboven heb je de top 10 van beste boeken over investeren in vastgoed in Nederland, België en het buitenland gezien. Vastgoed boeken helpen je om meer kennis op te doen, zodat je een mooi passief inkomen op kan bouwen.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over vastgoed? Op Bol.com en Amazon.nl zijn er nog meer te vinden.

De gouden regel bij investeren is “spreiding”, daarom is het artikel “De beste boeken over cryptocurrency” wellicht ook interessant voor je.

Weet je zelf nog goede boeken over vastgoed? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie