10 aanbevolen boeken door Warren Buffett + Leer beleggen als hem!

In dit artikel vind je 10 boeken die door Warren Buffett zijn aanbevolen door de jaren heen. Warren Buffett is één van de rijkste mensen op aarde, dus deze boeken zijn zeker het lezen waard! Het vermogen van Warren Buffett is duizelingwekkend en daar ga je achter komen. Via de linkjes kan je de boeken eenvoudig bestellen. Wil jij ook een vermogen opbouwen? Leer dan beleggen als Warren Buffett. Wij geven een tip over hoe je de methodes van Warren Buffett kan leren toepassen. Lees lekker verder!

Wie is Warren Buffett en wat is zijn vermogen?

Warren Buffett is een zakenman en investeerder uit de Verenigde Staten. Dit doet hij niet onverdienstelijk, want al tientallen jaren is hij één van de rijkste mensen op aarde!

Door slimme beleggingen is hij zo rijk geworden. Warren Buffett gebruikt daar bepaalde methodes voor en daar komen we later in het artikel op terug. Jij kan ze ook gaan toepassen!

Het vermogen van Warren Buffett wordt momenteel geschat op 117 miljard dollar. Vaak doneert hij ook miljarden dollars aan goede doelen.

Vallend geld op vrouw

Deze 10 boeken moet je volgens Warren Buffett gelezen hebben

Warren Buffett houdt van lezen en vindt het erg belangrijk. Elke dag spendeert hij een groot gedeelte van zijn tijd aan lezen. Veel boeken lezen heeft hem ook gebracht waar hij nu is.

Warren Buffett weet dus echt waar hij het over heeft, als hij boeken aanbeveelt. Uit de aandeelhoudersbrieven van Berkshire Hathaway, waar Warren Buffett de grootste aandeelhouder van is, en vele interviews door de jaren heen, is duidelijk geworden welke boeken Warren Buffett aanbeveelt. Door deze boeken heeft Warren Buffett ook zijn financiële rijkdom vergaard.

Business Insider, CNBC en andere websites zijn achter deze boeken gekomen. Wij zijn ook de aandeelhoudersbrieven van Berkshire Hathaway ingedoken en hebben de boeken voor je op een rijtje gezet. Door middel van de links kan je de boeken eenvoudig bestellen.

1. De intelligente belegger (Benjamin Graham)

De intelligente belegger heeft Warren Buffett als jonge man de (basis)kennis gegeven die hij nodig had om te gaan beleggen. Het boek is geschreven door zijn leermeester Benjamin Graham.

Door dit boek kreeg Warren Buffett door dat beleggen geen hoge wiskunde is. Je hebt een langetermijnstrategie nodig en dit boek leert hoe je dat kan ontwikkelen.

Volgens Warren Buffett is dit boek veruit het beste boek over beleggen en onmisbaar voor iedere belegger. De Engelse variant is uiteraard ook verkrijgbaar.

2. Security Analysis (Benjamin Graham & David L. Dodd)

Security Analysis is ook geschreven door zijn leermeester Benjamin Graham. Met dit boek heeft Warren Buffett geleerd om grondige analyses te maken, waardoor je achter de onderliggende waarde van bedrijven komt.

Zelf maakt Warren Buffett al meer dan 57 jaar gebruik van dit boek! Mede door dit boek heeft Warren Buffett goede beleggingen kunnen doen en daarmee een groot vermogen opgebouwd.

3. Tap Dancing to Work (Carol J. Loomis)

Tap Dancing to Work is geschreven door Carol J. Loomis, een journalist die Warren Buffett het beste kent. Met dit boek krijg je een uniek inkijkje in de beleggingsstrategieën van Warren Buffett en hoe hij denkt over management, filantropie, publiek beleid en ouderschap.

Met het gedachtegoed van Warren Buffett zou je zelf ook een mooi vermogen op kunnen bouwen.

4. Common Stocks and Uncommon Profits (Philip A. Fisher)

Common Stocks and Uncommon Profits is geschreven door één van de meest invloedrijke investeerders aller tijden, namelijk Philip A. Fisher.

Warren Buffett neemt Philip A. Fisher erg serieus en leest graag alles wat hij zegt. In het boek leer je om niet alleen maar naar de financiën te kijken, maar om ook het management en de fundamentele principes van een bedrijf onder de loep te nemen.

5. The Outsiders (William N. Thorndike, Jr.)

In 2012 schreef Warren Buffett dat The Outsiders een uitstekend boek is over CEO’s die uitblonken in “capital allocation”. Ook heeft het boek een hoofdstuk over Tom Murphy, volgens Warren Buffett de beste business manager die hij ooit heeft ontmoet.

In het boek lees je meer over het succes van acht CEO’s die bedrijfsmanagement anders benaderen. Volgens Forbes is dit boek zelfs één van de meest belangrijke business boeken in Amerika.

6. Stress Test (Timothy F. Geithner)

Warren Buffett heeft gezegd dat elke manager Stress Test zou moeten lezen. De schrijver van het boek, Timothy F. Geithner, is president van de Federal Reserve Bank van New York geweest en van 2009 tot 2013 de minister van financiën in de Verenigde Staten.

Hij heeft de Verenigde Staten weten te navigeren door de ergste financiële crisis sinds de “Great Depression”. Hij weet dus absoluut hoe je moet handelen in financieel zware tijden en managers kunnen daar enorm veel van leren.

7. The Clash of the Cultures (John C. Bogle)

The Clash of the Cultures is een boek die door Warren Buffett is aanbevolen in zijn brief aan de aandeelhouders van Berkshire Hathaway in 2012.

John C. Bogle heeft het eerste indexfonds gecreëerd en was oprichter en CEO van The Vanguard Group. Hij is getuige geweest van een enorme verandering in de financiële cultuur. De cultuur van lange termijn investeren is verdrongen door de cultuur van korte termijn investeringen.

John C. Bogle pleit ervoor om terug te gaan naar gezond verstand en de cultuur van lange termijn investeren weer op te laten bloeien.

8. Jack: Straight from the Gut (Jack Welch with John A. Byrne)

In 2001 schreef Warren Buffett letterlijk over Jack: Straight from the Gut: “Get a copy!”. Volgens Warren Buffett is Jack Welch slim, energiek en hij verwacht veel van zichzelf en zijn organisatie.

Jack Welch vertelt in deze biografie hoe hij is opgeklommen van een jeugd in de arbeidersklasse naar CEO van General Electric, één van de grootste bedrijven wereldwijd!

9. Business Adventures (John Brooks)

In 1991 vroeg Bill Gates naar Warren Buffett zijn favoriete boek. Warren Buffett stuurde als antwoord daarop een persoonlijk exemplaar van Business Adventures.

In het boek staan 12 iconische verhalen over Wall Street. Vaak herhaalt de geschiedenis zich ook weer in de financiële wereld, dus het is zeker leerzaam om meer over de gebeurtenissen van vroeger te lezen.

10. Where Are the Customers? Yaghts? (Fred Schwed Jr.)

Where Are the Customers? Yaghts? is volgens Warren Buffett het grappigste boek ooit over investeren. Dat schreef hij in 2006 in zijn aandeelhoudersbrief. In zijn aandeelhoudersbrief van 2014 kwam hij daar zelfs nog een keer op terug.

In het boek bewondert een bezoeker van New York de jachten van bankieren en brokers. Hij vraagt zich af waar de jachten van de klanten zijn gebleven.

De klanten volgen toch het advies van de bankieren en brokers en zouden dan toch ook jachten moeten hebben? Maar de klanten hebben er geen..

Leer beleggen als Warren Buffett: Leer zijn methodes

We hebben nog een extra tip voor je. Leer zelf beleggen als Warren buffett en kom achter zijn methodes. Hiermee zou je een groot vermogen op kunnen bouwen. Warren Buffett begon ooit met 100 dollar en heeft een vermogen van 117 miljard dollar op weten te bouwen. Het is de beste belegger ter wereld.

Het boek Leer beleggen als Warren Buffett geeft je inzicht in de investeringsfilosofie en de beleggingsstrategieën van Warren Buffett. Je hoeft niet deskundig te zijn om dit boek te begrijpen. Met dit boek kan je een goede belegger worden!

Leer beleggen als Warren Buffet (Hendrik Oude Nijhuis en Björn Kijl) boek

Enkele bekende methodes van Warren Buffett zijn:

  • Investeer in wat je begrijpt
  • Houd geld achter de hand voor eventuele nieuwe kansen
  • Vind kwalitatief goede bedrijven
  • Investeer in bedrijven met concurrentievoordelen

Meer boeken over beleggen + andere aanraders

Wil jij een goede belegger worden of ben je geïnteresseerd in beleggen? Dan is “De 12 beste boeken over beleggen voor beginners (Nederlands)” erg interessant om te lezen. Goede boeken over beleggen zijn noodzakelijk als je echt een goede belegger wilt worden.

Warren Buffett heeft ook leren beleggen door goede boeken te lezen. Bouw een vermogen op en begin lekker met goede boeken te lezen over beleggen!

Steeds meer mensen gaan beleggen in cryptocurrencies en daarom is “De beste crypto boeken” ook een erg interessant artikel om te lezen.

Tot slot hebben we nog andere aanraders die niks met beleggen te maken hebben. Meerdere personen die in de lijst staan van de meest rijke mensen ter wereld lezen boeken en bevelen goede boeken aan:

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie