Welk boek past bij mij? 7 tips voor kinderen en volwassenen!

Welk boek past bij mij? Vraag jij je dit af? Of je nu als kind of volwassene je jezelf dit afvraagt, voor beiden zijn de tips handig. Of misschien zoek je wel een boek dat bij je kind past? Het kan allemaal. Een boek kiezen is zo makkelijk nog niet. Gelukkig gaan deze tips je helpen!

1. Leeftijd

Je leeftijd bepaalt in welke levensfase je bent, dat geldt zowel voor kinderen als volwassenen. Bij verschillende levensfases kunnen ook weer andere boeken horen.

Bijvoorbeeld de meeste kinderen van 10 jaar oud zullen nog niet geïnteresseerd zijn in liefdesboeken, terwijl voor veel kinderen van 16 jaar dat interessant is.

Voor 70-jarigen kunnen bijvoorbeeld boeken interessant zijn die gaan over wat te doen met je pensioen, terwijl dat voor 29-jarigen nog totaal niet interessant is.

Dus je leeftijd bepaalt wel degelijk welke boeken bij jou passen. Goed is om hier rekening mee te houden.

2. Hobby’s en interesses

Iedereen heeft hobby’s en interesses, zowel kinderen als volwassenen. Veelal zijn er genoeg boeken verkrijgbaar over de hobby’s en interesses die je hebt.

Dus ga na wat je eigen hobby’s en interesses zijn of dat van je kind. Dat maakt de zoektocht naar een boek al wat makkelijker!

Vissen hobby

3. Leesniveau

Voornamelijk bij kinderen is het van belang om te weten wat het leesniveau is, maar ook voor volwassenen kan het handig zijn om te weten.

Stel dat je Nederlands nog niet zo goed is of je hebt altijd al moeite met lezen gehad, dan is het belangrijk om ook als volwassene hier rekening mee te houden.

4. Bol.com en Amazon.nl afstruinen

Op Bol.com en Amazon.nl staan ontzettend veel boeken van goede auteurs. Heerlijk is om beide webshops af te struinen.

Alles is netjes onderverdeeld in categorieën. Kijk eens naar welke categorieën jou interessant lijken en bekijk de beste boeken in die categorieën.

Op die manier ga je gegarandeerd boeken vinden die geschikt voor jou zijn.

5. Bezoek een bibliotheek of boekenwinkel

Vind je het leuk om zelf op pad te gaan of met je kind? Ga dan eens naar een bibliotheek of boekenwinkel.

Snuffel door de boeken die je leuk lijken. Ook zijn er vast medewerkers die je verder kunnen helpen.

Bibliotheek kasten

6. Reviews lezen

Reviews zeggen veel over een boek. Wat anderen ervan vinden, zegt wat over hoe goed het boek daadwerkelijk is.

Ook kan je door reviews ontdekken of een boek wel bij je past en iets is wat je zoekt. Hoe meer reviews, hoe beter.

Op Bol.com en Amazon.nl staan reviews bij veel boeken.

7. Praat met je omgeving

Wat je omgeving leest kan ook helpen om een boek te kiezen. Heb je bijvoorbeeld vrienden met dezelfde interesses? Vraag dan wat voor boeken zij lezen.

Het hoeft natuurlijk niet altijd over dezelfde interesses te gaan. Misschien kan je familie of vrienden ook een boek aanraden wat buiten je interesses ligt, maar toch interessant is om te proberen.

Met een open mind vind je misschien wel boeken die bij je passen waar je op voorhand niet aan hebt gedacht. Familie en vrienden kunnen hierbij helpen.

Aanraders op Goede Boekentips

Hierboven heb je 7 tips gezien om boeken te vinden die bij je passen. De tips zijn zowel geschikt voor kinderen als volwassenen.

Dit maakt het makkelijker om een boek te kiezen. Ga lekker met de tips aan de slag!

Wellicht helpen de volgende aanraders op Goede Boekentips ook bij het kiezen van een boek:

Weet je zelf nog goede tips? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie