Windows 10 boeken: De 5 beste in het Nederlands!

In dit artikel staan de 5 beste Windows 10 boeken in het Nederlands. Deze boeken zijn de ideale Windows 10 handleiding en leren je omgaan met het besturingssysteem van Microsoft. Vooral veel senioren zijn op zoek naar Windows 10 boeken. Daarom kunnen Windows 10 boeken speciaal voor senioren uiteraard niet ontbreken in dit rijtje. Lees lekker verder!

Windows 10 is op het moment van schrijven het een na laatste besturingssysteem van Microsoft. Bill Gates en Paul Allen hebben Microsoft opgericht op 4 april 1975 en sindsdien zijn er vele besturingssystemen op de markt gebracht. Windows is het meest populaire besturingssysteem voor computers en laptops wereldwijd.

Als je nog niet gewend bent aan Windows 10, dan kan het lastig zijn om alles te vinden en te werken met het besturingssysteem. Een boek over Windows 10 is daarom zeker aan te raden! Onder andere veel senioren hebben veel baat gehad bij Windows 10 boeken en kunnen nu goed overweg met het besturingssysteem.

Een Windows 10 boek vormt een goede handleiding, die je wegwijs maakt met Windows 10. Door de boeken hieronder kan je binnen een korte tijd al goed omgaan met het besturingssysteem.

1. Computerbijbel voor Windows 10 (Menno Schoone)

Computerbijbel voor Windows 10 is het beste boek om alles te leren over het besturingssysteem. Deze bestseller maakt omgaan met Windows 10 leuk en simpel.

Het boek is een geweldige handleiding voor Windows 10, waarin je het besturingssysteem leert installeren, gebruiken, optimaliseren, beveiligen en onderhouden.

Er is zelfs een 100 dagen retourgarantie, dus je hebt letterlijk niks te verliezen! De schrijver weet dat de kwaliteit goed is en kan daarom makkelijk deze retourgarantie geven aan de lezers.

De lezers zijn erg enthousiast en velen noemen het zelfs een perfect boek.

Computerbijbel voor Windows 10 (Menno Schoone) boek

2. Snel kennismaken met Windows 10 (Studio Visual Steps)

Snel kennismaken met Windows 10 mag niet ontbreken bij de 5 beste boeken over Windows 10 in het Nederlands. De titel van het boek zegt eigenlijk al genoeg.

Met dit boek ga je op ontdekkingstocht door het besturingssysteem. Je leert onder andere het volgende:

 • Nieuwe programma’s in Windows 10 leren kennen
 • Leren omgaan met het bureaublad, menu Start en de taakbalk
 • Computer beveiligen
 • Werken met foto’s, video’s en muziek
 • Het bekijken van instellingen en wijzigen

Het boek is een goede handleiding over Windows 10, die je kan gebruiken tijdens het werken met het besturingssysteem. Je leert al snel hoe je goed met Windows 10 kan werken.

Lezers zijn heel tevreden over het boek en zien het als “de” handleiding voor Windows 10.

Snel kennismaken met Windows 10 (Studio Visual Steps) boek

3. Windows 10 voor dummies (Andy Rathbone)

De “… voor dummies” boeken zijn wereldwijd erg bekend en geliefd. Over vrijwel elk onderwerp vind je tegenwoordig wel een “… voor dummies” boek. Windows 10 voor dummies is er daarom uiteraard ook.

Ook al ga je voor het eerst werken met Windows 10, dan is dit boek uitermate geschikt om je te leren hoe je met Windows 10 kan werken. Voor degenen die al eerdere Windows versies hebben gebruikt, is het boek ook geschikt.

Je gaat onder andere meer leren over het volgende:

 • De nieuwe functionaliteiten van Windows 10
 • Verschillende interfaces
 • Werken met mappen en bestanden
 • Internet en e-mail
 • Foto’s, video’s en muziek
 • OneDrive
 • Windows Store

Van jongeren tot senioren, veel mensen zijn al met dit boek over Windows 10 aan de slag gegaan en kunnen nu goed werken met het besturingssysteem.

Dit boek brengt lezers weer op niveau om goed met Windows 10 te kunnen werken.

Windows 10 voor dummies (Andy Rathbone) boek

4. Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker (Studio Visual Steps)

Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker is een geweldig boek over Windows 10 voor senioren die nog niet of nauwelijks computerervaring hebben.

Het boek is meer dan alleen maar een handleiding over Windows 10. Senioren leren onder andere ook de beginnershandelingen, zoals het aanzetten van de computer of laptop en werken met de muis/touchpad en een toetsenbord.

Daarnaast komen onder andere ook de volgende onderwerpen aan bod:

 • Programma’s starten en sluiten
 • Bestanden openen en opslaan
 • Internet gebruiken en een mail versturen
 • Instellingen aanpassen
 • Met foto’s, video’s en muziek werken

Veel senioren hebben al van het boek geleerd en kunnen daardoor werken met Windows 10. Het is een aanrader voor ouderen.

Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker (Studio Visual Steps) boek

5. Windows 10 voor senioren (Victor Peters)

Windows 10 voor senioren is een ander goed boek voor senioren die willen werken met Windows 10. Of je nu op een computer, laptop of tablet wilt leren werken met Windows 10, het is allemaal mogelijk met dit boek.

Door dit boek scheelt het zoveel tijd en frustratie als je met Windows 10 aan het werken bent. Alles wordt duidelijk en stap voor stap uitgelegd, zodat je het goed gaat begrijpen.

Ook leuk is dat je bij de aanschaf toegang krijgt tot de webversie van het boek en gratis videolessen. Alles wordt in werking gesteld om senioren op een makkelijke manier te leren werken met Windows 10.

Op Bol.com lees je wat je gaat leren in het boek. Lezers vinden de inhoud duidelijk.

Windows 10 voor senioren (Victor Peters) boek

Meer Windows 10 boeken en handleidingen (Uiteraard ook voor senioren) + andere aanraders

Hierboven zit vast en zeker een goed boek voor je tussen om meer over Windows 10 te leren. De boeken zijn een mooie handleiding om je wegwijs te maken met Windows 10.

Van jongeren tot senioren, iedereen kan baat hebben bij de boeken over Windows 10. Er zijn zelfs speciale Windows 10 boeken voor senioren, om het voor deze doelgroep zo duidelijk mogelijk te maken.

Wil je toch nog verder kijken? Dan staan er op Bol.com nog meer boeken en handleidingen over Windows 10, zowel in het Nederlands als Engels.

De volgende artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:

Weet jij nog een goed boek over Windows 10 dat absoluut in het bovenstaande rijtje hoort? Dan horen wij dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie