De beste yoga boeken voor beginners en gevorderden

Hier staat een top 10 van de beste yoga boeken voor beginners en gevorderden. Ook zijn veel boeken geschikt voor yoga docenten. Je hoeft niet meer verder te zoeken! Niet alleen gaan de boeken over yoga oefeningen, maar er staan onder andere ook boeken tussen die dieper ingaan op wat yoga voor invloed heeft op je geest, gevoel en lichaam. Yin yoga en hatha yoga boeken mogen natuurlijk niet ontbreken. Deze yoga vormen zijn erg populair en bekend. Met een yoga boek kan je lekker thuis of in de natuur yoga gaan beoefenen. Via de blauwe knoppen kan je de yoga boeken eenvoudig bestellen/kopen op Bol.com. Tot slot geven we aan waar nog meer boeken over yoga te vinden zijn en wat het beste online platform is met yoga lessen. Lees lekker verder!

Yoga beoefenen voor beginners en yoga vaardigheden vergroten voor gevorderden is ideaal met yoga boeken

Ben je een beginner die yoga wil gaan beoefenen? Hoe moet je dan eigenlijk beginnen en hoe leer je meer over yoga? Je zou bijvoorbeeld (dure) yoga lessen kunnen nemen.

Een goedkopere en goede andere optie zijn yoga boeken voor beginners! Met yoga boeken kan je in je eigen tempo yoga gaan beoefenen, meer leren over yoga en ontdekken of het wel echt iets voor jou is.

Eventueel lessen nemen kan altijd nog. Het is heel verstandig om eerst met boeken op ontdekkingstocht te gaan. Je komt echt helemaal tot jezelf en leert yoga beoefenen op een manier die helemaal bij jou past.

Voor gevorderden zijn yoga boeken juist weer ideaal om hun vaardigheden te vergroten. In boeken staat vaak meer informatie dan wat je in een yoga les leert.

Bepaalde voordelen van boeken voor beginners gelden ook voor gevorderden, namelijk dat boeken goedkoper dan lessen zijn en je kan in je eigen tempo je vaardigheden vergroten met een schat aan informatie.

Ben je een yoga docent(e)? Dan zijn boeken uitermate geschikt om je lessen mee samen te stellen en je voor te bereiden. Veel yoga docenten gebruiken yoga boeken om zichzelf meer te ontwikkelen en voor hun lessen.

Yoga met kat

De top 10 van beste yoga boeken voor beginners en gevorderden

Hieronder staat een top 10 van de beste yoga boeken voor beginners en gevorderden. Ook voor yoga docenten staan er geschikte boeken tussen.

1. Yin yoga (Stefanie Arend)

Niveau: Beginners en gevorderden

Yin yoga is het beste yin yoga boek en tegelijkertijd volgens ons ook het beste yoga boek. Het is een erg praktisch boek en alle oefeningen kan je gelijk na gaan doen.

Yin yoga legt de nadruk op “ontspannen” yogahoudingen, dus er komt minder spierkracht bij kijken. Door yin yoga ontstaat er rek in dieper liggende bindweefsels en dat zorgt voor een soepeler lichaam en een mooie lichaamshouding.

Met de duidelijk beschreven oefeningen en heldere foto’s in dit yoga boek kunnen zowel beginners als gevorderden yin yoga gaan beoefenen. Thuis of misschien wel in de natuur? De keus is aan jou!

Vele yogi(ni)’s zijn door dit boek yin yoga gaan beoefenen. Ze merken ook echt dat hun lichaam soepeler wordt zonder krachtinspanning.

Yin yoga (Stefanie Arend) boek

2. Het nieuwe yogaboek (Johan Noorloos)

Niveau: Beginners en gevorderden

Johan Noorloos is één van de meest bekende yogaleraren van Nederland. Zijn boek Het nieuwe yogaboek mag er zeker ook zijn en is een aanrader voor elke yogi(ni)!

Essentiële elementen uit verschillende yogastijlen heeft Johan Noorloos gebruikt om een nieuw geheel te smeden, namelijk Anicha yoga. De persoonlijke doelen bewustwording, verbinding en vrijheid staan daarbij centraal.

Verder gaat het boek in op de geschiedenis van yoga, filosofie, meditatie, de verschillende yogastijlen en de anatomie van het menselijk lichaam. Wil je een yogaleraar worden? Dan staan er ook goede tips in!

Het boek staat vol informatie en veel yogaliefhebbers zien het als een totaalpakket. Naast de theorie zijn de yoga houdingen ook nog eens heel duidelijk beschreven met duidelijke foto’s erbij, waardoor dit yoga boek ook geschikt is voor beginners om yoga te gaan beoefenen.

Het nieuwe yogaboek (Johan Noorloos) boek

3. De Yoga gids (Christina Brown)

Niveau: Beginners en gevorderden

In De Yoga gids staan meer dan 170 yogahoudingen in woord en beeld. Dus wil je een duidelijk boek met yogahoudingen en gelijk yoga gaan beoefenen? Dan is dit yoga boek ideaal voor jou!

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden. Dit boek leert jou om yoga te beoefenen op een manier die past in jou situatie.

Wil je geestelijk en lichamelijk evenwicht vinden in het leven met behulp van yoga? Dan is dit yoga boek zeker een aanrader en het kan jou daarbij helpen.

Yogi(ni)’s vinden door het boek goede manieren om yoga te beoefenen die past bij hun situatie. Ze merken echt dat ze vooruitgang boeken. Ook veel yoga docenten maken gebruik van het boek.

De Yoga gids (Christina Brown) boek

4. Yoga anatomie (Leslie Kaminoff)

Niveau: Beginners en gevorderden

Yoga anatomie gaat verder dan alleen informatie over het beoefenen van yoga. Je leert de impact van yogabewegingen op je lichaam beter begrijpen.

In dit boek zie je onder andere wat voor reactie spieren hebben op bewegingen van gewrichten en hoe het effect daarvan vergroot wordt bij het wijzigen van een houding.

Interessant is ook om te ontdekken hoe de ruggengraat, ademhaling en lichaamshouding met elkaar verbonden zijn. Hier stond je misschien niet helemaal bij stil?

Veel yogi(ni)’s en yoga docenten zien dit boek als een geweldig naslagwerk. Je kan gerichter met je lichaam aan de slag en nog beter worden in het beoefenen van yoga.

Yoga anatomie (Leslie Kaminoff) boek

5. Hatha yoga voor docenten en beoefenaars (Ram Jain & Kalyani Hauswirth-Jain)

Niveau: Beginners en gevorderden

In de inleiding hadden we het er al over, een hatha yoga boek mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje van de beste yoga boeken voor beginners en gevorderden.

Hatha yoga voor docenten en beoefenaars is volgens ons het beste hatha yoga boek! Je leert veel over de geschiedenis, fysiologie en beoefening van hatha yoga.

Je gaat onder andere het volgende tegenkomen in het boek:

  • Meer dan 200 yogahoudingen met grote duidelijke foto’s en een gedetailleerde beschrijving van de uitvoering
  • Wat voor invloed yogahoudingen hebben op je lichaam
  • Hoe een yogales gezondheid en geestelijk en lichamelijk welbevinden kan bevorderen
  • De medisch bewezen voordelen van yoga

Vele yogi(ni)’s en yoga docenten gebruiken het boek zelfs dagelijks. Het is een onmisbaar yoga boek in de boekenkast van de echte yogaliefhebbers.

Hatha yoga voor docenten en beoefenaars (Ram Jain & Kalyani Hauswirth-Jain) boek

6. The complete guide to yin yoga (Bernie Clark)

Niveau: Beginners en gevorderden

The complete guide to yin yoga is een geweldig yin yoga boek. Dit boek gaat verder dan de meeste yin yoga boeken en is echt een grote aanrader.

Zowel voor yogi(ni)’s als docenten staat er waardevolle informatie in. Er wordt dieper ingegaan op de filosofie en beoefening van yin yoga. Aan de hand van meer dan 30 asana’s (Lichaamshoudingen) met duidelijke foto’s en gedetailleerde beschrijvingen kan je verschillende oefeningen doen.

Heel interessant is ook om de invloed van yin yoga op onder andere je spieren, bindweefsel, ligamenten en pezen te ontdekken. Hier wordt over gesproken.

Yogi(ni)’s en yoga docenten zijn erg onder de indruk over hoe diep het boek ingaat op yin yoga. Het is een pareltje onder de boeken over yoga!

The complete guide to yin yoga (Bernie Clark) boek

7. Over de werking van yoga (Geshe Michael Roach & Christie McNally)

Niveau: Beginners en gevorderden

Yoga gaat veel verder dan alleen de oefeningen die je doet op een matje en daar gaat Over de werking van yoga over. Je gaat lezen waar yoga werkelijk om gaat.

De Yoga Sutra’s van Patanjali zijn inmiddels meer dan 2000 jaar oud. Deze teksten worden tegenwoordig nog door veel yogi(ni)’s gebruikt als leidraad. De teksten gaan over de essentie van yoga.

Om de essentie van yoga en de teksten echt te begrijpen, hebben de schrijvers van dit boek zich jarenlang ondergedompeld in Tibetaanse kloosters. Grote Tibetaanse Lama’s van het Oude Tibet hebben de schrijvers getraind om de teksten te kunnen lezen en in de praktijk te brengen.

Als je echt wil begrijpen waar yoga werkelijk om gaat, dan is dit jouw boek! Vele yogi(ni)’s en docenten zijn al erg geïnspireerd geraakt door dit yoga boek.

Over de werking van yoga (Geshe Michael Roach & Christie McNally) boek

8. De 7 spirituele wetten van yoga (Deepak Chopra & David Simon)

Niveau: Beginners en gevorderden

Deepak Chopra heeft vele bestsellers geschreven en De 7 spirituele wetten van yoga is ook een pareltje uit zijn collectie. Door dit yoga boek leer je yoga in jouw leven integreren.

Door yoga kan je een diepere betekenis aan je leven geven. De 7 spirituele wetten helpen je daarbij. Je moet er natuurlijk wel voor openstaan, anders gaat het niet werken.

Vele yogi(ni)’s hebben zich opengesteld en zijn mede door het boek meer in verbinding met hun ziel gekomen. Stel jij je ook open?

De 7 spirituele wetten van yoga (Deepak Chopra & David Simon) boek

9. De Yoga-Sutra’s van Patanjali (Dr. I.K. Taimni)

Niveau: Gevorderden

Bij het boek Over de werking van yoga hebben we het al over de Yoga Sutra’s van Patanjali gehad en De Yoga-Sutra’s van Patanjali gaat daar ook dieper op in, zoals aan de titel is te lezen.

De Yoga Sutra’s van Patanjali zijn raadselachtig en moeilijk te begrijpen voor westerlingen, maar Dr. I.K. Taimni heeft het voor elkaar gekregen om ze te verduidelijken voor westerse lezers.

Bij de beste boeken over yoga horen goede boeken die dieper ingaan op deze bijzondere teksten. Veel yogi(ni)’s en docenten zijn daarin geïnteresseerd. Het is wel aan te raden bij dit boek om al ervaring met yoga te hebben.

De Yoga-Sutra's van Patanjali (Dr. I.K. Taimni) boek

10. Your body, your yoga (Bernie Clark)

Niveau: Gevorderden

Your body, your yoga gaat verder dan de meeste yoga anatomie boeken. Door het boek ga je leren om yoga te beoefenen op de manier die het beste bij je (lichaam) past.

Niet iedereen heeft het geschikte lichaam om bepaalde houdingen te doen. Je leert je eigen grenzen kennen, wat het beste voor je werkt en wat juist niet voor je werkt.

Er wordt onder andere gekeken naar spieren, pezen, ligamenten en gewrichtskapsels. De vorm van deze structuren bepaalt welke houdingen je wel en niet kan aannemen. Dit verschilt dus per lichaam. Het onderlichaam wordt ook behandeld.

Vooral veel yoga docenten hebben dit boek in hun boekenkast staan. Het vergroot de kennis over hun eigen lichaam en dat van hun leerlingen.

Your body, your yoga (Bernie Clark) boek

Meer boeken over yoga + andere aanraders

Hierboven heb je een top 10 gezien van beste yoga boeken voor beginners en gevorderden. Ook zijn veel boeken uitermate geschikt voor yoga docenten.

Een yin yoga en hatha yoga boek mag natuurlijk niet ontbreken en die staan er ook tussen. Met een yoga boek kan je lekker thuis yoga beoefenen of in de natuur.

Wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over yoga? Op Bol.com staan nog meer aanraders en kan je de yoga boeken eenvoudig bestellen/kopen.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Beste online platform met yoga lessen

Er zijn natuurlijk ook nog andere manieren dan boeken om met yoga aan de slag te gaan. Happy With Yoga heeft een prachtig online platform ontwikkeld met hele goede yoga lessen.

Een aanrader is om met de lessen en cursussen aan de slag te gaan. De goede reviews liegen er ook niet om.

Omdat het een online platform is, kan je voor een mooie prijs de lessen en cursussen volgen.

Weet je zelf nog een goed boek over yoga dat absoluut in het bovenstaande rijtje hoort te staan? Dan horen we dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie